Ανδρέας Πουλάς :Προβλήματα συντονισμού δυσχεραίνουν το έργο του προσωπικού στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου

Ανδρέας Πουλάς :Προβλήματα συντονισμού δυσχεραίνουν το έργο του προσωπικού στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου

Δελτίο  Τύπου .
Προβλήματα συντονισμού δυσχεραίνουν το έργο του προσωπικού στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου. Καλούμε τους υπεύθυνους να αναλάβουν τις ευθύνες τους.»

Σήμερα το πρωί συναντήθηκα και συνομίλησα με το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου και ενημερώθηκα για τα τεκταινόμενα από τον Δ/ντη κύριο Μουστάκα.
Το Κ.Υ. Κρανιδίου αυτή την εποχή καλείται να αντιμετωπίσει με τις λιγοστές του δυνάμεις και υποδομές, την σωρεία των κρουσμάτων που προέκυψαν στην δομή των μεταναστών και ταυτόχρονα να διαφυλάξει την δημόσια υγεία των κατοίκων της περιοχής.
Παρ’ όλες τις αντίξοες συνθήκες και ελλείψεις, καταφέρνει να στέκεται όρθιο χάρη στην φιλοτιμία και την καθημερινή προσπάθεια που καταβάλλουν ιατροί και νοσηλευτές, είτε μόνιμοι είτε προσωρινά τοποθετημένοι από άλλες υγειονομικές δομές της Αργολίδας.
Σε αυτούς τους ανθρώπους οφείλουμε ως κοινωνία ένα μεγάλο ευχαριστώ.
Δυστυχώς όμως ως προς την διαχείριση των περιστατικών υπάρχουν αστοχίες που οφείλονται σε έλλειψη συντονισμού μεταξύ των εμπλεκομένων δομών.
Επανειλημμένα και πολύ νωρίς είχαμε τονίσει την σοβαρότητα της κατάστασης στην περιοχή και είχαμε ζητήσει εκτός των άλλων να υπάρξει μόνιμο κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ. στη δομή μεταναστών στο Κρανίδι για τον συντονισμό και τον έλεγχο της διασποράς του ιού.
Καλούμε λοιπόν το Υπουργείο Υγείας, τον Ε.ΟΔ.Υ. και την 6η Υ.Π.Ε. να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να φέρουν άμεσα τους γιατρούς που υποσχέθηκαν για την ενίσχυση του Κ.Υ. Κρανιδίου και να επιλύσουν τα επείγοντα προβλήματα συντονισμού που δυσχεραίνουν το έργο αυτών των ανθρώπων ώστε να προστατευτεί η δημόσια υγεία.

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΜΩΡΙΑ:

Καμιά νέα θυσία για τα κέρδη του κεφαλαίου
Διεκδικούμε τον πλούτο που παράγουμε, για τα δικαιώματα στην δουλειά, την υγεία, την παιδεία και τα δημόσια αγαθά
Κανένα βήμα πίσω στον ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς
Η 1η Μάη είναι ΑΠΕΡΓΙΑ

Εν μέσω υγειονομικής και οικονομικής κρίσης, που βρίσκεται σε εξέλιξη και αξιοποιείται ως ευκαιρία για την προώθηση αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων, οι εργαζόμενοι την φετινή πρωτομαγιά θα δώσουμε δυναμικό και αποφασιστικό παρόν δηλώνοντας ξεκάθαρα: Δεν θα πληρώσουν ΠΑΛΙ την κρίση οι εργαζόμενοι!

Κυβέρνηση, ΕΕ και κεφάλαιο έχουν κηρύξει τον πόλεμο στον κόσμο της εργασίας, με απολύσεις, εντατικοποίηση και ελαστικοποίηση της εργασίας, μειώσεις και αναστολή μισθών, άρση των ΣΣΕ, διαμορφώνοντας έναν εργασιακό μεσαίωνα στον ιδιωτικό τομέα. Αλλά και στο δημόσιο, δεν διστάζουν να απολύσουν τους 17 συμβασιούχους της Υπηρεσίας Ασύλου, μεταξύ αυτών και την πρόεδρο του σωματείου, ενώ επιχειρούν την άλωση της δημόσιας δωρεάν παιδείας σε όλες τις βαθμίδες με το πολυνομοσχέδιο – έκτρωμα. Την ίδια στιγμή ελάχιστα έχουν κάνει για την ουσιαστική ενίσχυση της δημόσιας δωρεάν υγείας και την ικανοποίηση των αιτημάτων των μαχόμενων υγειονομικών.

Περισσότερα

Δήμος Ερμιονίδας :Δελτίο τύπου σχετικά με δράσεις στον καταυλισμό Ρομά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η αναλυτική και πληρέστατη ενημέρωση των δημοτών και των πολιτών της Ερμιονίδας αποτελεί βασικό μας μέλημα και πάγια δέσμευσή μας.

Σχετικά με το ποσό που έλαβε ο Δήμος μας για την εφαρμογή μέτρων στον καταυλισμό των Ρομά, οφείλουμε και πρέπει να σας ενημερώσουμε αναλυτικά για την αποφυγή αναληθών εντυπώσεων και στρεβλών συμπερασμάτων.

Συγκεκριμένα λοιπόν, όπως έχουμε δηλώσει, καθαρίστηκαν όλες οι πιθανές εστίες μόλυνσης γύρω από τον καταυλισμό, αλλά και η ευρύτερη περιοχή από πολλούς τόνους διαφόρων υλικών και αντικειμένων. Το αποτέλεσμα είναι εμφανές στις φωτογραφίες που ακολουθούν.

ΠΡΙΝ

Περισσότερα

Γιάννης Ανδριανός:Μεγαλη επιτυχία της Αστυνομίας για τον εντοπισμό ηρωίνης στο καταυλισμο ρομά στη Νέα Κίο

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θερμά συγχαρητήρια στα στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας, του Τμήματος Ασφάλειας Άργους – Μυκηνών και των Ομάδων Δίκυκλης Αστυνόμευσης Αργολίδας, σε όλες και όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία του εντοπισμού μεγάλης ποσότητας ηρωίνης και τη σύλληψη μίας υπόπτου για τη συμμετοχή της στη συμμορία διακίνησής της στον καταυλισμό Ρομά στη Νέα Κίο.

Η νέα αυτή μεγάλη επιτυχία, που θα ολοκληρωθεί με την επικείμενη σύλληψη των λοιπών εμπλεκομένων, καταδεικνύει μεταξύ άλλων την ανάγκη για περαιτέρω ουσιαστική ενίσχυση του αστυνομικού έργου στην Αργολίδα με επιπλέον προσωπικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό, αλλά και για αλλαγή της συνολικής πολιτικής πρόληψης και καταστολής της παραβατικότητας, ιδίως από κάποια μέλη των κοινωνικών ομάδων που παραμένουν μη πλήρως ενσωματωμένες στον ιστό των τοπικών κοινωνιών, θέμα για το οποίο έχω επικοινωνήσει με τον αρμόδιο Υπουργό».

Εντοπίστηκε γυναίκα απο την Λετονία από πολίτες που είδαν το SILVER ALERT, στην Ερμιόνη Αργολίδας

Η περιπέτεια της κας Inga Fedulova έληξε, δίνοντας αίσιο τέλος στην αγωνία των δικών της ανθρώπων που την αναζητούσαν. Η κα Fedulova, βρίσκεται σε ασφαλές περιβάλλον.

Συγκεκριμένα, η 39χρονη χάθηκε την 07/05/2019, από το Γαλαξίδι, Φωκίδας.

 

Η υπηρεσία Silver Alert, μετά από αίτημα των συγγενών και της Πρεσβείας της Λετονίας και αφού συγκέντρωσε τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ενεργοποίησε τον κοινωνικό  συναγερμό SILVER ALERT, το βράδυ της 23/04/2020, για την κινητοποίηση όλων με στόχο  την ανεύρεσή του.

 

Η υπηρεσία Silver Alert, το μεσημέρι της 24/04/2020, έλαβε κλήση για την ανεύρεσή της. Η αγνοούμενη εντοπίστηκε από πολίτες που είδαν το SILVER ALERT, στην Ερμιόνη Αργολίδας. Η κα Fedulova είναι καλά και ασφαλής!

 

Η υπηρεσία Silver Alert  με το εξειδικευμένο προσωπικό, την τεχνογνωσία και τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό που διαθέτει, βρίσκεται δίπλα σε κάθε άτομο που έχει εξαφανιστεί και στην οικογένειά του.

 

Η υπηρεσία Silver Alert με την βοήθεια των 25 ομάδων διάσωσης, των 28.000 εθελοντών σε όλη τη χώρα, των Εισαγγελικών και Αστυνομικών Αρχών, φορέων και απλών πολιτών έχει κατορθώσει από το 2011 να κινητοποιήσει όλη την ελληνική κοινωνία ώστε να βρεθούν πολλά άτομα τα οποία αναζητούνται.

 

Σημαντικό ρόλο παίζει η δημοσιοποίηση μιας εξαφάνισης από τα Μ.Μ.Ε. και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την ενημέρωση των πολιτών, γιατί η συμμετοχή όλων μας, βοηθά  να βρεθεί κάθε άτομο που βρίσκονται σε κίνδυνο.  

 

Η εξαφάνιση ενός ατόμου ανεξαρτήτως ηλικίας, χρώματος, καταγωγής και θρησκείας είναι ένα πολύ σοβαρό γεγονός, για όποιο λόγο και αν γίνεται.

Η υπηρεσία Silver Alert στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει από το 2009 και όπως έχει αποδείξει έμπρακτα διαθέτει την τεχνογνωσία να χειρίζεται με επαγγελματισμό και εξειδίκευση περιστατικά εξαφανίσεων.

 

ΣΥΡΙΖΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ :ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΉ ΑΠΌΦΑΣΗ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΉΣΟΥΝ ΦΈΤΟΣ ΌΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΊΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

ΣΧΟΛΕΙΑ – ΑΠΟΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ
ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΉ ΑΠΌΦΑΣΗ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΉΣΟΥΝ ΦΈΤΟΣ ΌΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΊΑ
Γι’ αυτό τον λόγο, ο Αλ. Τσίπρας είχε τη Δευτέρα 27 Απριλίου γύρο τηλεφωνημάτων με καθηγητές και επιδημιολόγους για τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας και την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων. Ο ίδιος εξέφρασε την ανησυχία και τις έντονες επιφυλάξεις του, που διατυπώνονται τόσο από τους γονείς όσο και από πολλά μέλη της επιστημονικής κοινότητας δημοσίως, για την κυβερνητική απόφαση να ανοίξουν εν μέσω πανδημίας – για μόλις είκοσι μέρες – όλα τα σχολεία και δη τα δημοτικά και τα γυμνάσια.

Περισσότερα

Χορευτική Ομάδα Ερμιόνης | Με έναυσμα τη Παγκόσμια Ημέρα Χορού ένα ναυτικό Ερμιονίτικο τραγούδι

Μετά την επιτυχία της “Κοκκινοφορεμένης” , τα μέλη της Χορευτικής Ομάδας Ερμιόνης & οι λατρευτοί μας “Πεντάηχοι” , επιστρέφουν με ένα ακόμα ερμιονίτικο τραγούδι που τιτλοφορείται:

“Δυο χρόνια ήμουν στο Ναυτικό” ή “Ναυτικό”. Λίγα λόγια για το τραγούδι:

Είναι ένα τραγούδι, επτάσημο, συρτό (καλαματιανό) που κατάγεται από την Ερμιόνη και οι στίχοι του καταγράφηκαν από την Βιβή Δημ. Σκούρτη, που τους αποτύπωσε στο βιβλίο της, που εκδόθηκε το 2018 με

τίτλο: “Η μουσικοχορευτική παράδοση της Ερμιόνης”, μέσα από την διήγηση της Μαρίας Χόντα – Παυλίδου. Τον Μάιο του 2019 οι ηχογραφήσεις των ντόπιων τραγουδιών ξεκίνησαν με την επιμέλεια της #χοερ

& του #pentaichon και ελπίζουμε να είναι όλα καλά για να σας την παρουσιάσουμε το καλοκαίρι του 2020! Καλή ακρόαση!!! Στο βίντεο συμμετέχουν (με σειρά εμφάνισης):

Για το “Πεντάηχον” : Κώστας Καραμέσιος: κρουστά Χάρης Λύγκος: βιολί Παναγιώτης Σταθάκης: λαούτο

Αγγελική Παρδάλη: φωνή & σαντούρι Πάνος Σκουτέρης: φλογέρα & φωνη (Special Thanks for Video Editing)

Για τη Χορευτική Ομάδα Ερμιόνης (με σειρά εμφάνισης): Αναστασία Τσεγκή

Κωστής Σκούρτης

Ειρήνη Κομμά

Άγγελος Σκούρτης

Ελένη Σκούρτη

Θάλεια Αλεξάκη

Κωνσταντίνα Θανασιά

Κώστας Αγγέλης

Τέτα Ντουνέτα

Λίτσα Κουτρουμπή

Κωνσταντία Σέρφα

Αποστολία Στάικου

Γεωργία Παλυβού

Εβίτα Κομμά

Νατάσα Βρεττού

Μιρέλα Ζωγράφου

Υρώ Σαρδελή

Γεωργία Δημαράκη

Σταματίνα Μέξη

Μαρία Καλαμαρά

Καλομοίρα Κρινή

Γιάννης Γεωργόπουλος :Το Καλοκαίρι του 2021 θα έχει εγκατασταθεί ο εργολάβος του έργου μεταφοράς του νερού του Αναβάλου στο Δήμο Ερμιονίδας

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση πληροφορήθηκα από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Νίκα Παναγιώτη πως το Καλοκαίρι του 2021 θα έχει εγκατασταθεί ο εργολάβος – ανάδοχος του έργου μεταφοράς του νερού του Αναβάλου στο Δήμο Ερμιονίδας, αφού το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ξεκινά η διαδικασία δημοπράτησής του.

Το έργο της μεταφοράς και διανομής νερού άρδευσης από δίκτυα του Αναβάλου στον Δήμο Ερμιονίδας, έχει ενταχθεί από τις 2 Ιουλίου 2019 στη Δράση “Υποδομές Εγγείων Βελτιώσεων” του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με συνολικό προϋπολογισμό που ανέρχεται στα 68.350.000,00 €.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ερμιονίδας σε συνεδρίασή του στις 10 Φεβρουαρίου 2020, αποφάσισε την συγκρότηση επταμελούς διαπαραταξιακής επιτροπής αποτελούμενης από αιρετούς και δημότες, η οποία έχει σκοπό την παρακολούθηση και το συντονισμό όλων των απαραίτητων ενεργειών προκειμένου το νερό του Αναβάλου να φτάσει στο Δήμο Ερμιονίδας, αφού θα παρακολουθεί την εξέλιξη του έργου και θα πιέζει συντονισμένα, προκειμένου να ολοκληρωθούν όλες οι αναγκαίες ενέργειες για την υλοποίησή του.

Η εν λόγω επιτροπή θα συνεδριάσει για πρώτη φορά μέσα στο Μάιο, διότι λόγω της πανδημίας και των έκτακτων περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί, αυτό δεν έχει καταστεί δυνατό μέχρι σήμερα.

Ένα τόσο σημαντικό έργο για την αναβάθμιση του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα της απειλούμενης με ερημοποίηση Ερμιονίδας έχει φτάσει στο τελικό στάδιο της έναρξης των εργασιών για την υλοποίησή του και από την πλευρά μας σαν Δημοτική Αρχή θα κάνουμε κάθε απαραίτητη ενέργεια προκειμένου αυτό το έργο να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό.

Γιάννης Γεωργόπουλος

Δήμαρχος Ερμιονίδας