Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση στην Αργολίδα.Αν συνεχιστεί έτσι θα εξέλθει ο νομός απο το “βαθύ κόκκινο”.

Α. Σκέρτσος: Περίπου 380.000 με 400.000 άτομα έχουν προμηθευτεί self test – 35 μαθητές και εκπαιδευτικοί δήλωσαν θετικοί,

«Πριν από τρεις εβδομάδες ανακοινώσαμε ότι εντάσσουμε στην εθνική στρατηγική για την ανίχνευση του κορονοϊού και το επιστημονικό εργαλείο των self test, το οποίο είναι έγκυρο, χρησιμοποιείται ήδη σε χώρες στον υπόλοιπο κόσμο και στην Ευρώπη», τόνισε ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου ‘Ακης Σκέρτσος, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Επεσήμανε ωστόσο ότι η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες που το διαθέτει δωρεάν σε κάθε πολίτη της χώρας, τονίζοντας πως έχουμε ξεκινήσει τη σταδιακή προμήθεια, τον εφοδιασμό σε συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού μέχρι να φθάσουμε σε όλους τους πολίτες της χώρας. Διαπίστωσε ότι αυτή τη στιγμή εκπαιδευτικοί και μαθητές Λυκείου έχουν ήδη προμηθευτεί τα τεστ από τα φαρμακεία από την περασμένη Πέμπτη. «Τα χθεσινά στοιχεία έδειξαν ότι ήδη περίπου 380.000 με 400.000 άτομα έχουν προμηθευτεί τα τεστ άρα έχει πάει πολύ καλά η διαδικασία του εφοδιασμού τόσο των φαρμακείων όσο και των πολιτών. Έχουμε αναρτήσει στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr μια σειρά από οδηγίες τις οποίες καλό είναι να διαβάσουν οι γονείς και τα παιδιά. Υπάρχει πλήρες υλικό, υπάρχει βίντεο, ερωταπαντήσεις. Μπορούν γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί να επισκεφθούν την ιστοσελίδα και να ενημερωθούν για τη διαδικασία».

Read More