Ουκρανικό Πρόβλημα? ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ! γράφει Υποναύαρχος (εα) Γ. ΤΣΟΓΚΑΣ Π.Ν.

Ουκρανικό Πρόβλημα? ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ! γράφει Υποναύαρχος (εα) Γ. ΤΣΟΓΚΑΣ Π.Ν.

*Photo APE-MPE (VASYL ZHLOBSKY)

Παρακολουθώντας τις πρόσφατες εξελίξεις που δημιούργησε η επιλογή της Ρωσικής  Δημοκρατίας να εισβάλλει στην Ουκρανία και ουσιαστικά να υπάρχει πόλεμος σε αυτή, θα  ήθελα να παραθέσω σκέψεις και κυρίως παρατηρήσεις επ’ αυτών.

Θα ξεκινήσω με την πρόκληση του τίτλου των σκέψεων μου που το επέλεξα για να  προκαλέσει. Αν αναζητήσετε στο διαδίκτυο σχετικές αναζητήσεις (πόλεμος ή κρίση ή ότι άλλο  σχετικό, στην Ουκρανία ή ακόμη και στην Ρωσία) τα περισσότερα των αποτελεσμάτων οδηγούν  στην αντίληψη ότι το «πρόβλημα» είναι στην Ουκρανία. Να θυμίσω στο σημείο αυτό στους  αναγνώστες (καθόσον θα αναφερθώ αργότερα συνοπτικά και σε αυτό), ότι στην παγκόσμια  αντίληψη το «ΚΥΠΡΙΑΚΟ» θεωρείται επίσης ως «πρόβλημα» (άλλοι το ονομάζουν ζήτημα  αλλά στο πνεύμα της ανάλυσης μου αυτό είναι το ήσσον). 

Περισσότερα

Ashtanga Yoga  με τη Μαριάννα Θυμιάκη στο Φουγάρο.

 

Η Αshtanga Yoga είναι ένα μονοπάτι ολιστικής υγείας που έχει τις ρίζες του στην Ινδία, στον Δυτικό κόσμο έγινε γνωστό από τον Shri K. Patthabi Jois. Η μέθοδος εμπεριέχει τον συγχρονισμό της αναπνοής με την κίνηση βασισμένη πάνω σε κάποιες δομημένες κινητικές ακολουθίες. Ο ιδρώτας που παράγεται από την εσωτερική θερμότητα αφαιρεί από τον οργανισμό όλες τις ακαθαρσίες και τις τοξίνες. Μια πρακτική σχεδιασμένη να προσφέρει ένα υγιές σώμα και πνεύμα.

 

 

Ashtanga Yoga is a holistic health path that has its roots in India, in the Western world it became popular by Shri K. Patthabi Jois. The method involves the synchronization of the breath with the body movement based on some structured kinetic sequences. Sweat produced by internal heat removes all impurities and toxins from the body. A practice designed to offer to the practitioner a healthy body and mind.

 

*λειτουργούν ήδη τα τμήματα:

yin yoga κάθε Τρίτη 8-9.15μμ.

yoga κάθε Πέμπτη πρωί 10-11

& Kids yoga για 5+ κάθε Τρίτη 7-8 μμ.

 

Μαριάννα Θυμιάκη

Yoga Instructor

 

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Καθοδηγεί μαθήματα Ashtanga Yoga, Vinyasa Krama & Yin Yoga σε διάφορους χώρους στην Αθήνα. Οργανώνει workshops, yoga retreats & yoga festivals. Είναι πιστοποιημένη δασκάλα 200h από την Yoga Alliance & πιστοποιημένη στην Ashtanga Yoga από τον David Swenson. Είναι founder και columnist του online περιοδικού γιόγκα και ευεξίας modernyogi.gr  Επίσης δίνει κείμενα στο 4moms.gr Παρακολουθεί εκπαιδευτικά σεμινάρια με κορυφαίους δασκάλους όπως: David Swenson, Richard Freeman, Tim Miller, Nancy Gilgoff, Jean Claude Garnier, Gregor Maehle, Monica Gauci, Paul Grilley και πολλούς άλλους. Πιστεύει ότι η διδασκαλία πηγάζει κατά βάση βιωματικά και διατηρεί μια καθημερινή πρακτική για την προσωπική & πνευματική της εξέλιξη. Ασχολείται με την αναρρίχηση βράχου, την ορειβασία & συμμετέχει σε εθελοντικές δράσεις. Μότο της είναι «Γίνε εσύ η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο». Από τον Οκτώβριο του 2021 συνεργάζεται με το ΦΟΥΓΑΡΟ υλοποιώντας εργαστήρια baby yoga, yoga για παιδιά και yin yoga για ενήλικες.

 

Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Τηλ. 2752047380

Απαιτούμενο πιστοποιητικό εμβολιασμού/ νόσησης σε ισχύ.

Μαρία Κωνσταντοπούλου 

Director / Education and Creative Learning

Mob. +30 6941 601388

Asklipiou 98, Nafplion