Γαϊτανάκι 2023 | Χορευτική Ομάδα Ερμιόνης

Γαϊτανάκι 2023 | Χορευτική Ομάδα Ερμιόνης

Είναι και πάλι εδώ!
Έτοιμο να ξεδιπλώσει τις κορδέλες του και να σας παρασύρει στη δίνη της Αποκριάς!
Μετά από αναγκαστική δίχρονη παύση, το γαϊτανάκι μας, έρχεται ξανά για να σε ταξιδέψει στη χρωματιστή του ορμή, για να σε κάνει να γελάσεις, να χορέψεις, να νιώσεις την Αποκριά!
Μασκαρέψου και ακολούθησε τις κυκλωτικές δυνάμεις που θα αναδείξουν οι χρωματιστές κορδέλες!
Σε περιμένουμε!
Μαζί μας, το σχήμα παραδοσιακής μουσικής: Bronza Banda
Διοργάνωση: Χορευτική Ομάδα Ερμιόνης

Τσικνοπέμπτη στο Πεζοπορικό Πάρκο Κοιλάδας!!

Μια εξόρμηση στη φύση για μικρούς και μεγάλους με πεζοπορία, μπάρμπεκιου, παιχνίδι και πολλές άλλες εκπλήξεις που μας έχει ετοιμάσει η Maria Stapa ….
Σημείο συνάντησης ώρα 14:15
Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου
Δηλώστε τη συμμετοχή σας στα τηλέφωνα
698 508 6417
697 162 0592
Θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα για τον covid 19

Ο Γιάννης Μαργέτας ανακοινώνει συγκρότηση ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές στην Ερμιονίδα

Συμπατριώτισσες, συμπατριώτες,
Ορμώμενος από την αγάπη μου για τον τόπο μας, τον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα, έχοντας όραμα για το μέλλον του και ύστερα από παροτρύνσεις συμπολιτών μας και συζητήσεις με πολλούς από εσάς, σας ενημερώνω ότι προτίθεμαι, στηριζόμενος στο δυναμισμό των ανθρώπων μας, να προχωρήσω σε συγκρότηση ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης, προκειμένου να συμμετάσχουμε στις προσεχείς Δημοτικές Εκλογές.
Η συνεργασία σας είναι απολύτως απαραίτητη και πολύτιμη.
Σήμερα σ΄ ένα κόσμο που αλλάζει και το αρχαιοελληνικό « τα πάντα ρει» (Ηράκλειτος) λαμβάνει διαστημική ταχύτητα, απαιτείται, χωρίς καμία καθυστέρηση. να λάβουμε πρωτοβουλίες χρήσιμες για το Δήμο μας.
Από την αρχαιότητα, από τον καιρό του Κλεισθένη που θεμελίωσε τον δήμο στην Αθήνα, η έννοια του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι βαθειά ριζωμένη στην ψυχή κάθε Έλληνα και συνέβαλε αποφασιστικά στη διατήρηση της εθνικής μας ταυτότητας.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση σήμερα αποτελεί βασικό θεσμό του δημοκρατικού πολιτεύματος, γιατί διασφαλίζει στους πολίτες το δικαίωμα να συμμετέχουν ενεργά στη διοίκηση των τοπικών υποθέσεων, των υποθέσεων δηλαδή που αναφέρονται στις συνθήκες διαβίωσης των πολιτών και την ποιότητα της ζωής τους. Με άλλα λόγια, η οργάνωση και η λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συνιστούν ουσιαστική εκδήλωση λαϊκής κυριαρχίας στις κρίσιμες εκφάνσεις του δημόσιου και του κοινωνικού βίου μας.
Στόχος μου είναι ο Δήμος Ερμιονίδας να είναι φορέας δημοκρατίας, να αναδειχθεί σε μοχλό κοινωνικών αλλαγών και να συμβάλει στην τοπική ανάπτυξη της περιοχής μας, εκπληρώνοντας την αποστολή του έναντι της κοινωνίας και κερδίζοντας την καταξίωση που του αξίζει στη συνείδηση των πολιτών.
Θέλουμε αυτοδιοίκηση της συμμετοχής, της οργάνωσης, της γνώσης, της αυτοτέλειας, της αναπτυξιακής δράσης και καινοτομίας και προσβλέπω στη δική σας υποστήριξη.
Κρανίδι 15-02-2022.
Με Τιμή,
Γιάννης Μαργέτας.

Το έργο της μεταφοράς και διανομής νερού του Αναβάλου στον Δήμο Ερμιονίδας βρίσκεται στην διαδικασία δημοπράτησης.

Tο έργο της μεταφοράς και διανομής νερού άρδευσης από δίκτυα του Αναβάλου στον Δήμο Ερμιονίδας, έχει ενταχθεί από τις 2 Ιουλίου 2019 στη Δράση “Υποδομές Εγγείων Βελτιώσεων” του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,  με συνολικό προϋπολογισμό που ανέρχεται στα 68.350.000,00 €, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%.

Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνονται οι αγωγοί δικτύων νερού, τα αντλιοστάσια, οι λιμνοδεξαμενές και υποέργα που αφορούν απαλλοτριώσεις, αρχαιολογία, ΟΚΩ (διαδικασία μετατόπισης υπαρχόντων δικτύων), ηρτημένη εσοδία (καθορισμός χρηματικής αποζημίωσης για τις προκληθείσες ζημιές), ΔΕΗ και κατασκευή αρδευτικού δικτύου στον Δήμο Ερμιονίδας.

Οι κτηματολογικοί πίνακες και οι σχετικοί χάρτες με τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις και την διαδρομή του κεντρικού αγωγού αποστάλθηκαν στον Δήμο Ερμιονίδας από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με σκοπό να τοιχοκολληθεί η προβλεπόμενη ανακοίνωση (βλέπε συνημμένα) και να ενημερωθούν οι ιδιοκτήτες, προκειμένου να ολοκληρωθούν άμεσα οι απαλλοτριώσεις και τους επόμενους μήνες να προχωρήσει η δημοπράτηση του έργου.

Η συνολική απαλλοτριωτέα έκταση είναι 140,5 στρέμματα και αφορά περιοχές του Δήμου Ναυπλιέων (Ναύπλιο, Δρέπανο, Ίρια) και περιοχές του Δήμου Ερμιονίδας (περιοχές Φούρνων και Κρανιδίου).

Ο κεντρικός αγωγός ξεκινάει από το Ναύπλιο και μέσω Δρεπάνου, Κάντιας, Ιρίων και Βουρλιάς καταλήγει μέσω των Κοινοτήτων Διδύμων και Φούρνων στην περιοχή Λουτρό της Κοινότητας Κρανιδίου, όπως δείχνει με το κόκκινο χρώμα ο χάρτης της πορείας του αγωγού:

Η έκταση των συνολικών απαλλοτριώσεων είναι αρκετά μικρή διότι ο κεντρικός αγωγός διέρχεται κυρίως μέσα από εκτάσεις κρατικής ιδιοκτησίας.

Από το σημείο που καταλήγει ο κεντρικός αγωγός ξεκινάει το υποέργο της κατασκευής του αρδευτικού δικτύου με το οποίο θα διανεμηθεί το νερό σε ολόκληρο το Δήμο Ερμιονίδας.

Η μελέτη του υποέργου του αρδευτικού δικτύου στο Δήμο Ερμιονίδας προϋπολογισμού 1.477.960,36 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%, ήδη δημοπρατήθηκε και είμαστε στην διαδικασία ανάδειξης του αναδόχου.

Ένα τόσο σημαντικό έργο, (που σήμερα αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία λόγω της αυξανόμενης λειψυδρίας), για την αναβάθμιση του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα της απειλούμενης με ερημοποίηση Ερμιονίδας, έχει φτάσει στο τελικό στάδιο της έναρξης των εργασιών και στην υλοποίησή του και από την πλευρά μας σαν Δημοτική Αρχή θα κάνουμε κάθε απαραίτητη ενέργεια προκειμένου αυτό το έργο να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό.

Γραφείο Δημάρχου

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Τρίτη  8 Φεβρουαρίου 2022

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ  Η ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΑΛΛΑΓΗ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕ ΔΑΝΕΙΟ 2.350.000,00€.

Σοβαρά ερωτηματικά για τις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής στον Δήμο Ερμιονίδας, προκύπτουν από την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, που με τους ψήφους μόνο των μελών της παράταξης του Δημάρχου, ενέκρινε  μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου  για την  αλλαγή 5.744 φωτιστικών, προϋπολογισμού 2.369.801,20 €, καθώς και την αναγκαιότητα  δανεισμού από το Τ.Π.&Δ.(Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων).

Η εμμονή του Δημάρχου να κάνει ένα πολυδάπανο έργο που δεν δίνει λύση στα μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας του δημότη και χωρίς μάλιστα  να έχει την έγκριση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης είναι περίεργη και ανεξήγητη. Και δεσμεύει παράλληλα τις επόμενες 2 δημοτικές αρχές του Δήμου Ερμιονίδας  για την αποπληρωμή του μεγάλου αυτού ποσού.

Προβλήματα που για 2,5 χρόνια δεν άγγιξε η σημερινή δημοτική αρχή, όπως η κακή ποιότητα του νερού  στο δίκτυο κυρίως του Κρανιδίου, Πορτοχελίου και Κοιλάδας, η μεγάλη καθυστέρηση στην λειτουργία του νέου αποχετευτικού δικτύου, το εγκαταλελειμμένο οδικό δίκτυο, κ.α.  μιας και έχει άλλες προτεραιότητες!! Ρωτήθηκαν άραγε οι δημότες τι θα προτιμούσαν να επιλυθεί πρώτα;

 Εμείς ως δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης έχουμε τονίσει αρκετές φορές πως θα ήταν σε σωστή βάση η εφαρμογή ενός πιλοτικού προγράμματος αλλαγής φωτιστικών μικρότερης κλίμακας, αντί για την αλλαγή όλων των φωτιστικών του Δήμου Ερμιονίδας. Αυτό θα μας έδινε ένα απτό παράδειγμα για τη σχέση κόστους-οφέλους, χωρίς ταυτόχρονα να βάζουμε σε κίνδυνο τα οικονομικά του Δήμου και ιδίως τα έσοδα από τα ανταποδοτικά τέλη που πληρώνει ο δημότης για την παροχή δημοτικών υπηρεσιών.

Επίσης προτείναμε  να  διερευνηθεί  η  δυνατότητα ένταξης  του Δήμου  σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα με ανάλογο αντικείμενο.  

Επισημαίνεται  πως το ζήτημα της ενεργειακής αναβάθμισης του δημοτικού φωτισμού με λαμπτήρες νέας γενιάς LED έχει γίνει σημείο αντιπαράθεσης σε αρκετούς Δήμους  τόσο για τους όρους διακήρυξης των διαγωνισμών που κατατίθενται όσο για τις τιμές προμήθειας από τους εργολάβους που γίνονται ανάδοχοι των έργων αυτών και έχει αχοληθεί με αυτό η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Μετά τα παραπάνω, καλούμε τον Δήμαρχο Ερμιονίδας να αποσύρει το σχεδιασμό του έργου της αλλαγής των φωτιστικών και να ασχοληθεί σοβαρά με την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων, όπως η κακή ποιότητα του νερού  στο δίκτυο κυρίως του Κρανιδίου, Πορτοχελίου και Κοιλάδας, η μεγάλη καθυστέρηση στην λειτουργία του νέου αποχετευτικού δικτύου, το εγκαταλελειμμένο οδικό δίκτυο, κ.α.   προς όφελος της ποιότητας ζωής των δημοτών, της προστασίας του περιβάλλοντος και των συμφερόντων του Δήμου Ερμιονίδας.

Η συντονιστική επιτροπή της αντιπολίτευσης του Δήμου Ερμιονίδας

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι  

      Λάμπρου Αναστάσιος       Τόκας Αναστάσιος          Αποστόλου Παναγιώτης 

 

Προσφορά εργασίας απο τον ξενοδοχειακό όμιλο Barceló Hotels & Resorts

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Ο ξενοδοχειακός όμιλος Barceló Hotels & Resorts επιθυμεί να προσλάβει για το ξενοδοχειακό της συγκρότημα Barceló Hydra Beach Resort & Spa στη Θερμησία Αργολίδας:

ΒΟΗΘΟΣ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ
Απαραίτητα προσόντα:
• Πτυχίο Οικονομικής Σχολής ΤΕΙ ή Ανωτέρα .
• Επαγγελματική εμπειρία σε αντίστοιχη θέση.
• Άριστη γνώση Αγγλικών,.
• Πολύ καλή γνώση Η/Υ ,λογιστικών και ξενοδοχειακών προγραμμάτων (κατά προτίμηση OPERA-SAP-MICROS).
• Υπευθυνότητα ,εχεμύθεια, επαγγελματική εμφάνιση και συμπεριφορά, προσαρμοστικότητα, ευελιξία, ομαδικό πνεύμα συνεργασίας.
Η επιχείρηση προσφέρει:
• Προοπτικές εξέλιξης και μακροχρόνιας συνεργασίας.
• Ικανοποιητικό πακέτο αποδοχών.
• 5-6 μήνες εποχιακής απασχόλησης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν το βιογραφικό τους καθώς και μια πρόσφατη φωτογραφία στο hydrabeach.hr@barcelo.com ή να επισκεφθούν το Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού στο ξενοδοχείο ώστε να συμπληρώσουν αίτηση τηλ επικοινωνίας 27540-41002 27540-98757.

 

Περί της «κλοπής» στα Δημοτικά Σφαγεία Ερμιονίδας.

Κρανίδι, 26.01.2022

Δελτίο Τύπου

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Δευτέρα 24.01.2022, ο Δήμαρχος και οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι νυν και τέως, ενημέρωσαν αναλυτικά το σώμα, έπειτα από την επιστολή – αίτημα του κ. Λάμπρου με θέμα : «Ενημέρωση για την μεγάλη κλοπή στο κτίριο του σφαγείου στα Δίδυμα».

Την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου, διερχόμενος ο Δήμαρχος από το σημείο, διαπίστωσε τις παραβιάσεις που είχαν σημειωθεί στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου των Δημοτικών Σφαγείων Ερμιονίδας. Την ίδια στιγμή τηλεφώνησε στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Αντουλινάκη, τον ενημέρωσε και του έδωσε κατευθύνσεις για το θέμα.

Άμεσα όπως ανέφερε στην τοποθέτηση του ο κ. Αντουλινάκης, έγινε καταγγελία του συμβάντος στο Αστυνομικό Τμήμα και ακολούθησε αυτοψία στον χώρο, όπου διαπιστώθηκε παραβίαση της εξωτερικής πόρτας και της εισόδου του κτιρίου μικρές ζημιές και δολιοφθορές χωρίς απώλειες σημαντικών υλικών ή εξοπλισμού. Διαπιστώθηκαν ζημιές στους ηλεκτρολογικούς πίνακες σε εξωτερικό στύλο ρεύματος και εσωτερικά στο κτίριο. Αυθημερόν, με προσωπικό του Δήμου, σφραγίστηκε το κτίριο με μπάρες και καινούρια λουκέτα.

Ο κ. Αντουλινάκης, ξεκαθάρισε πως καμιά μεγάλη κλοπή δεν διαπιστώθηκε, παρά μόνο δολιοφθορές με σκοπό την απομάκρυνση χαλκού και μετάλλων. Μεθοδεύονται και οι εργασίες αποκατάστασης.

Στη συνέχεια έλαβε το λόγο, ο τέως αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Μπίμπας, και έθεσε υπόψη του σώματος την προϋπάρχουσα κατάσταση. Πριν ένα χρόνο περίπου, στο κτίριο των Δημοτικών Σφαγείων, είχε γίνει πάλι παραβίαση από αγνώστους με σκοπό να απομακρύνουν αλουμίνια, χαλκούς και μέταλλα.

Ενημέρωσε ακόμα, για την αναλυτική μήνυση που κατέθεσε τότε, κατά παντός υπευθύνου, αλλά και για τις δράσεις της Δημοτικής Αρχής για την ασφάλιση και φωταγώγηση του χώρου.

Τέλος, αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν γίνει δυο χρόνια τώρα για να αξιοποιηθεί το εν λόγω κτίριο. Χαρακτηριστικά ανέφερε : «Όπως καταλαβαίνετε κυρίες και κύριοι συνάδελφοι δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα, όπως άλλωστε έχουμε τονίσει, που η δική μας διοίκηση έχει αφήσει στην τύχη του. Άνθρακες ο θησαυρός κύριε Λάμπρου.»

Γραφείο Δημάρχου

Σωματείο Ξενοδοχουπαλλήλων Ερμιονίδας :Aιτήσεις επαναπρόληψης εργαζομένων στο τουρισμό

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κρανίδι, 04/01/2022

Σας ενημερώνουμε ότι λαμβάνοντας υπόψη τις υγειονομικές περιστάσεις εξαιτίας της πανδημίας του Covid19 στη χώρα μας και τα μέτρα που ισχύουν σε ολόκληρη την ελληνική

επικράτεια αποφασίσαμε ομόφωνα να μην γίνει η καθιερωμένη Γενική Συνέλευση των μελών

του Συλλόγου και η κοπή της πίτας .

Οι αιτήσεις επαναπρόσληψης μέσω Σωματείου, θα γίνονται από 10/01/2022 έως 15/01/2022

στα γραφεία του Σωματείου στην παλαιά Δημοτική Βιβλιοθήκη Κρανιδίου(φιλαρμονική).
Ώρες λειτουργίας του γραφείου 9.00 έως 12.00 π.μ καθημερινά.

Ευχόμαστε στα μέλη μας υγεία καλή χρόνια με ελπίδα και αισιοδοξία!

Eγκρίθηκε η επένδυση στην Ερμιονίδα της PLEPI LAND DEVELOPMENT LTD αξίας 119 εκ ευρω.

Η  Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων ενέκρινε σήμερα 29
Δεκεμβρίου 2021 τέσσερα νέα επενδυτικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού
436 εκατομμυρίων ευρώ, που αναμένεται να δημιουργήσουν 550 νέες θέσεις
εργασίας.
Το ένα εξ αυτών αφορά την δημιουργία τουριστικού φορέα –
ξενοδοχειακή μονάδα με υποστηρικτικές υποδομές, παραθεριστικές
κατοικίες, χώρους τέχνης και πολιτισμού, αναψυχής, άθλησης καθώς
και μαρίνα σκαφών» της εταιρίας PLEPI LAND DEVELOPMENT LTD.

Περισσότερα