Κοινότητα Ερμιόνης:Nα βοηθήσουμε όλοι για καθαρές γειτονιές στη πόλη.

Κοινότητα Ερμιόνης:Nα βοηθήσουμε όλοι για καθαρές γειτονιές στη πόλη.

Αγαπητοί συμπολίτες η Κοινότητα μας συνεχίζοντας την καθημερινή προσπάθεια καθαριότητας και ευταξίας με ομάδα εθελοντών και προσωπικών εξόδων των μελών του Κοινοτικού Συμβουλίου, από σήμερα και για τις επόμενες ημέρες επιμελείται μια ακόμη προσπάθεια γενικής καθαριότητας και νοικοκυριού ώστε η πόλη μας τις μέρες αυτές της μεγάλης γιορτής της Παναγίας να παρουσιάσει όσο το δυνατόν το καλύτερο της πρόσωπο.

Παρακαλούμε όπως όλοι οι συμπολίτες μας βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση ώστε οι γειτονιές μας να παραμένουν καθαρές και ευπρεπισμένες.

Σε όλη αυτή την προσπάθεια ευχαριστούμε τους εθελοντές και όλους τους συμπολίτες μας που με τον οποιονδήποτε τρόπο καθημερινώς συνειδητοποιούν την αναγκαιότητα προσωπικής και οικονομικής συμμετοχής.

Ευχόμαστε σε όλους Χρόνια Πολλά για τις ημέρες της Παναγίας και καλό καλοκαιρινό υπόλοιπο.

Η προσπάθεια της Κοινότητά μας συνεχίζεται…..

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

Ανακοίνωση έκδοσης ψηφιακών δίσκων (CD) με ερμιονίτικα τραγούδια από τη Χορευτική Ομάδα Ερμιόνης

Μπορεί η χορευτική περίοδος να ήταν φέτος δύσκολη και πρωτόγνωρη, μπορεί να μην μας βλέπετε φέτος να τρέχουμε για πρόβες και να ετοιμάζουμε εκδηλώσεις αλλά βρήκαμε τον τρόπο ΚΑΙ φέτος να έρθουμε κοντά σας και πιο συγκεκριμένα να μπούμε στα σπίτια σας ηχητικά, χορευτικά, τραγουδιστικά!

Το προετοιμάζαμε καιρό και ίσως κάτι να έχετε αντιληφθεί από τα δύο βίντεο που έχουμε μοιραστεί μαζί σας, στο Youtube (Ναυτικό & Κοκκινοφορεμένη)!!!

Η Χορευτική Ομάδα Ερμιόνης βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσει την διπλή έκδοση ψηφιακών δίσκων (CD) που μαζί με ένα 44σέλιδο ένθετο περιλαμβάνουν ερμιονιτίκους σκοπούς και φέρουν τον τίτλο: “Ερμιονίτικοι σκοποί, η Ερμιόνη του χθες τραγουδισμένη σήμερα”.
28 τραγούδια που εδώ και μερικά χρόνια βρίσκονταν καταγεγραμμένα στο βιβλίο με τίτλο: ” Η μουσικοχορευτική παράδοση της Ερμιόνης” φαίνεται πως περιμένουν τον ξέφρενο χορό, τα νιάτα και τη πνοή της ομάδας μας για να έρθουν, να διασωθούν, να αφήσουν παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές, να ταξιδέψουν την πλάση στην ερμιονίτικη κουλτούρα!

Σπουδαίοι αρωγοί σε όλο αυτό το εγχείρημα ήταν:

•Η Βιβή Δημ. Σκούρτη & ο Γιάννης Σπετσιώτης που με τις καταγραφές τους μας έδειξαν τον δρόμο
•Το λατρευτό μας σχήμα παραδοσιακής μουσικής “Πεντάηχον” που αγκάλιασαν & απέδωσαν με τον καλύτερο τρόπο τα τραγούδια της πατρίδας μας!!! Ειδικές ευχαριστίες σε αυτά τα παιδιά για το ήθος τους και την εξαιρετική τους δουλειά που συνεχώς βελτιώνεται! Σε όλη την μπάντα αλλά ειδικότερα στον Πάνο Σκουτέρη που έτρεξε λίγο περισσότερο, οφείλουμε πολλά!
•Η γραφίστρια & φίλη μας πλέον, Έλενα Πετροπούλου, που έβαλε όλο της το καλλιτεχνικό μεράκι σε αυτή τη δουλειά και την αντιμετώπισε σαν να ήταν προσωπική της!
•Οι κανταδόροι του “χθες” που στην πλειοψηφία τους, μας επέτρεψαν να συμπεριλάβουμε στην παρούσα έκδοση τις αρχειακές ηχογραφήσεις του “γιάλα-γιάλα” καθώς και όλους τους κανταδόρους του “σήμερα” που έκαναν φωνητικά και έπαιξαν παραδοσιακά όργανα για το καλύτερο ηχητικό αποτέλεσμα!
•Η γλυκιά μας Ανθούλα (Ανθούλα Λαζαρίδου-Δουρούκου) που φιλοτέχνησε το εξώφυλλο & η Ρίνα μας (Ρίνα Λουμουσιώτη) που έσπευσε όπως πάντα με χαμόγελο και ευγένεια για την ψηφιοποίηση του!
•Οι χορηγοί μας φυσικά! Η αλησμόνητη Μαράϊκε Ηλιού ντε Κόνινγκ που μας άνοιξε αμέσως μόλις της ζητήσαμε την φιλόξενη πόρτα του σπιτιού της, η Δήμητρα Χείλαρη που με αποφασιστικότητα & διορατικότητα για μια ακόμα φορά έσπευσε να μας βοηθήσει και η οικογένεια Σταματίου που με σεβασμό στους προγόνους μας, έβαλε την δική της “πλάτη” στο εγχείρημα μας!

Ελπίζουμε και εσείς να το αγαπήσετε, να το αγκαλιάσετε, να το μοιραστείτε, να το χορέψετε, να το τραγουδήσετε, να το βάλετε στα σπίτια σας, να το κάνετε δικό σας!!!

Αυτά και άλλα πολλά στην έκδοση που κυκλοφορεί & ήρθε για να μείνει και να δώσει μια διαφορετική πνοή στα πολιτιστικά του τόπου μας!

Το ένθετο με το διπλό CD μπορείτε να τo προμηθευτείτε από το κατάστημα του Ανάργυρου Παπαβασιλείου στην Ερμιόνη (που τον ευχαριστούμε θερμά) & σύντομα θα βρίσκεται και σε άλλα καταστήματα της περιοχής μας!!!
Μπορείτε επίσης να καλέσετε στο 6978826680 για τηλεφωνική παραγγελία ή ηλεκτρονική παραγγελία στα Social Media της ομάδας μας (Facebook & Instagram) και στο email: xoreutikiomadaermionis@yahoo.gr

Καλή ακρόαση!

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΙΝΙΔΩΤΗ-ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

Σήμερα Κυριακή 02/08/2020 στο Κοινοτικό Κατάστημα Ερμιόνης παρουσία του Λιμενάρχη Ερμιόνης  κ. Δημήτριου Παππά, του Ιατρού του Κέντρου Υγείας κ. Γεωργίου Παπαγεωργίου, των Κοινοτικών Συμβούλων και του Προέδρου Ιωσήφ Γανώση, παρεδώθει ο αυτόματος απινιδωτής προσφορά του κ. Αρχάβλη Ελευθερίου που θα τοποθετηθεί σύμφωνα με την απόφαση 19/2020 του Κοινοτικού μας Συμβουλίου στο Λιμεναρχείο Ερμιόνης.

Έγινε η σχετική ενημέρωση εκ μέρους του κ.Αρχάβλη τον οποίο θερμά ευχαριστούμε για την προσφορά του και για την επιμέλεια και συντήρηση που μας υποσχέθηκε. Στη σχετική παρουσίαση παρευρέθει και ο συμπατριώτης μας Παναγιώτης Σταμ. Μήτσας, απόγονος την ιστορικής μας οικογένειας των οπλαρχηγών Μητσαίων.

Ο Διαγωνισμός Φωτογραφίας και η Προβολή Ταινιών Μικρού μήκους στην Ερμιόνη ματαιώνεται

Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση των νέων μέτρων θεωρήσαμε απαραίτητο να επικοινωνήσουμε με το Αστυνομικό Τμήμα Ερμιονίδας.

Μας ενημέρωσαν ότι βάσει της απόφασης Δ1α/Γπ.οικ48595 του ΦΕΚ 31-7-2020 απαγορεύτηκαν όλες οι εκδηλώσεις σε κλειστό και ανοικτό χώρο άρα και η δική μας.

Έχουμε δουλέψει πολλοί άνθρωποι εθελοντικά, αρκετό καιρό τώρα προκειμένου να πραγματοποιηθεί μια εκδήλωση που έχουμε αγαπήσει όλοι.

Μας στεναχώρησε πολύ η ματαίωσή της, όμως οφείλουμε να προασπίσουμε τη δημόσια υγεία.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ:

Στους φωτογράφους και σκηνοθέτες απ’ όλη την Ελλάδα που μας εμπιστεύτηκαν τις δημιουργίες τους.

Στη φωτογραφική ομάδα Παπάγου Χολαργού και το δάσκαλο τους Παντελή Μπαλή για την άψογη συνεργασία και τη βοήθειά τους.

Στην Πολύμνια Παπαδοπούλου-Σαρδέλη που μας πρότεινε την οργάνωση προβολής Ταινιών Μικρού Μήκους στα πλαίσια του Διαγωνισμού Φωτογραφίας για τη συμβολή της.

Στη Δημοτική Κοινότητα Ερμιόνης και τον Δήμο Ερμιονίδας που ήταν δίπλα μας σε ό,τι χρειαστήκαμε.

Στους εκλεκτούς μουσικούς Βασίλη Δαπόντε, Θανάση Πάτσιο και τη γλυκύτατη Νάντια Κωστελένου που με χαρά θα έντυναν μουσικά την εκδήλωση.

Στον Κώστα και στην Αργυρούλα Κουτούβαλη που κι αυτήν τη χρονιά έσπευσαν να βοηθήσουν.

Στην Ξυλεμπορική των Αδελφών Πανάγου που μας παρείχαν τα υλικά στήριξης των φωτογραφιών.

Στους νέους εθελοντές αλλά και στους παλιούς που στην πρόταση μας να βοηθήσουν ανταποκρίθηκαν με χαρά.

Πρόταση μας είναι οι φωτογραφίες που στάλθηκαν για το διαγωνισμό να εκτεθούν την επόμενη χρονιά.

Όσοι από τους φωτογράφους δε συμφωνούν να επικοινωνήσουν μαζί μας στο protoenpoermionis@gmail.com για να τους επιστραφούν οι φωτογραφιές.

Ζούμε ένα πρωτόγνωρα δύσκολο καλοκαίρι, ένα καλοκαίρι μεγάλης ευθύνης.

Θα τα καταφέρουμε.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

Ελαφρύς τραυματισμός λουόμενου από θαλάσσιο ταξί στο Πορτοχέλι

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πορτοχελίου, από τον Κυβερνήτη του θαλάσσιου ταξί ”ΜΙΧΑΗΛ Β” ν.Σπετσών 1447, ότι κατά τη διάρκεια πλου του στην περιοχή του όρμου λιμένα Κόστας Αργολίδας, τραυμάτισε ελαφρά 70χρονο λουόμενο.
       Στην περιοχή έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής με περιπολικό όχημα Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, όπου εντόπισαν τον άνδρα στην  λιμενική εγκατάσταση Κόστας, συνοδευόμενο από τον Κυβερνήτη του θαλάσσιου ταξί.
         Ο 70χρονος παρελήφθη από το ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίσθηκε έχοντας τις αισθήσεις του, στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, όπου μετά από περιποίηση και συρραφή του τραύματος (θλαστικό τραύμα κεφαλής), εξήλθε.
        Από ο Α’ Λιμενικό Τμήμα Πορτοχελίου του Λιμεναρχείου Ναυπλίου που διενεργεί προανάκριση, συνελήφθη στο πλαίσιο αυτοφώρου ο Κυβερνήτης του θαλάσσιου ταξί.

Μετρώντας αντίστροφα για την έναρξη του Διαγωνισμού Φωτογραφίας στην Ερμιόνη

Μετρώντας αντίστροφα λίγες μέρες από την έναρξη της εκδήλωση μας, 8-14 Αυγούστου που περιλαμβάνει το Διαγωνισμό, την Έκθεση Φωτογραφίας και την προβολή Ταινιών Μικρού Μήκους  στα σακάκια της Ερμιόνης,  θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι η δημόσια υγεία αποτελεί καθήκον και υποχρέωση όλων μας.

Παρακαλούμε να αναλάβουμε ο καθένας μας ξεχωριστά την ευθύνη, προστατεύοντας τον εαυτό μας και τους άλλους.

Εμείς και οι εθελοντές  της εκδήλωσης θα φροντίσουμε για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της.

Σας περιμένουμε να απολαύσουμε μαζί βραδιές  πολιτισμού,

κόντρα σ’ αυτό το πρωτόγνωρο και δύσκολο καλοκαίρι που διανύουμε, με παρέα εξαίρετων μουσικών.

Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης

Αριστείδης Α. Μπίμπας-Παρεμβάσεις στο περιφερειακό για την ασφάλεια των μαθητών του Λυκείου Κρανιδίου.

Ως νέος ο οποίος επέλεξα να προσφέρω και να εργαστώ για το καλό του τόπου μας και των πολιτών του, οφείλω και πρέπει να παραθέσω κάθε αλήθεια, για οποιοδήποτε θέμα παρουσιάζεται ή εσκεμμένα κάποιοι προσπαθούν να παρουσιάσουν με σκοπιμότητα ή δόλο.
Πριν λίγες μέρες αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημοσίευμα στο οποίο αναφέρεται η επικινδυνότητα στην πρόσβαση των μαθητών του Γενικού Λυκείου Κρανιδίου λόγω ελλιπούς σήμανσης και μη υπάρχουσας διαγράμμισης.
Ως αρμόδιος Αντιδήμαρχος και για θέματα Παιδείας, γνωρίζοντας πολύ καλά το συγκεκριμένο πρόβλημα, το προ 20ετίας πρόβλημα, το οποίο βίωσα και εγώ στα μαθητικά μου χρόνια, συνεργάστηκα άριστα με την Υπηρεσία Τεχνικών Έργων του Δήμου και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, ώστε από τις ενέργειες που ξεκίνησαν τον Νοέμβρη του 2019 τοποθετήθηκαν με βάση την σχετική μελέτη στις αρχές του 2020 επιπρόσθετα νέα σήματα για την αυξημένη προσοχή των διερχομένων οχημάτων.
Για του λόγου το αληθές, για το συγκεκριμένο πρόβλημα έχουν γίνει αρκετές συζητήσεις ώστε άμεσα να υλοποιήσουμε την όσο το δυνατόν ασφαλή λύση για τους μαθητές και τους διερχόμενους από το σημείο πολίτες.
Στο δημοσίευμα της Τετάρτης 22.07.2020 η Δημοτική Αρχή «είχε ήδη απαντήσει» με το Δελτίο Τύπου της Παρασκευής 10.07.2020 όπου αναφέρεται κατά γράμμα στην αναρτηθησα σύμβαση με τίτλο «Επισκευή και Συντήρηση Σχολικών Κτιρίων και Λοιπές Δράσεις» στις εργασίες που θα εκτελεστούν μεταξύ άλλων και εργασίες σήμανσης σε όλα τα σχολεία της επικράτειας του Δήμου Ερμιονίδας, όπως οριζόντια σήμανση και προειδοποίηση των οδηγών με μόνιμους ανακλαστήρες «μάτια γάτας», διαγράμμιση του οδοστρώματος με ανακλαστική βαφή και κατακόρυφη σήμανση και προειδοποίηση των οδηγών με την τοποθέτηση των πινακίδων αναγγελίας κινδύνου Κ-16 «Κίνδυνος λόγω συχνής κίνησης παιδιών», μέσω χρηματοδοτούμενου προγράμματος το οποίο οι Υπηρεσίες του Δήμου Ερμιονίδας εξασφάλισαν.
Η Δημοτική Αρχή είναι εδώ, δίπλα στους πολίτες για την επίλυση κάθε προβλήματος που χρονίζει και για την δημιουργία υποδομών προς όφελος πρωτίστως των πολιτών.
Η Δημοτική Αρχή δεν ακολουθεί τα γεγονότα, προηγείται αυτών.

Ο Αντιδήμαρχος

Αριστείδης Α. Μπίμπας

32ο Διεθνές Φεστιβάλ Πορτοχελίου -Από 1-13 Αυγούστου.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Πορτοχελίου για την Τέχνη & τον Πολιτισμό είναι παρόν και φέτος, για 32η συνεχή χρονιά, με καταξιωμένους αλλά και νέους ανερχόμενους καλλιτέχνες από 4 χώρες σε ρεσιτάλ πιάνου, μουσική δωματίου για έγχορδα, παραδοσιακούς χορούς, πολύ και καλό ελληνικό τραγούδι και όπως πάντα ομιλίες από ανθρώπους των γραμμάτων, των επιστημών και των τεχνών για το περιβάλλον, την ιστορία, την φιλοσοφία, την (μουσικο)παιδαγωγική, την διατροφή κ.α.
1-13 Αυγούστου, με ελεύθερη είσοδο, στο μοναδικής ομορφιάς Κτήμα Μάνεση. Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.

ΤΑΣΟΣ ΤΟΚΑΣ :ΝΑ ΔΡΑΣΕΙ ΑΜΕΣΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΑΥΞΗΜΕΝΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΓΙΑ ΠΥΡΚΑΓΙΑ.

Βρισκόμαστε ήδη στο τέλος Ιουλίου και ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι ιδιαίτερα αυξημένος στην περιοχή του Δήμου Ερμιονίδας, λόγω βεβαίως και των καιρικών συνθηκών.
Το πρόσφατο παράδειγμα της πυρκαγιάς στο Σαλάντι Διδύμων, πλησίον κατοικημένης περιοχής, γίνεται οδηγός για να ληφθούν επείγοντα μέτρα και να αποφύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις.
Έως ότου συσταθεί Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας (Ν. 4662/2020 – ΦΕΚ 27/Α/7-2-2020) και στο πλαίσιο της δικαιοδοσίας μας και της αποστολής μας, ως δήμος, οφείλουμε να ενεργούμε έτσι ώστε να συμβάλλουμε στο έργο της πολιτικής προστασίας μέσα από την λειτουργία του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου.
Μπορεί στο site του Δήμου Ερμιονίδας να υπάρχει έκτακτη ανακοίνωση στις 22-7-2020 για την πρόληψη και προστασία από πυρκαγιές, όμως πρέπει: :
α) με την απαραίτητη πολιτική βούληση να υποχρεωθούν οι ιδιοκτήτες των οικοπέδων που βρίσκονται πλησίον των αστικών κέντρων και μέσα ή κοντά σε οικισμούς να τα καθαρίσουν και να κάνουν αποψίλωση. Αν δεν βρεθεί ο ιδιοκτήτης τότε ο δήμος μπαίνει με δική του ευθύνη στα οικόπεδα και επιβάλει τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα για μη τήρηση των απαιτούμενων των κείμενων διατάξεων για την πυροπροστασία.
β) να ανοιχτούν και να επισκευασθούν με ευθύνη του Δήμου οι χαλασμένοι δρόμοι που οδηγούν στις παραλίες και που έως σήμερα δημιουργούν προβλήματα στην ομαλή πρόσβαση των κατοίκων ( ιδίως των οικισμών) στη θάλασσα.
γ) να επικαιροποιηθεί η κατάσταση του διαθέσιμου ανθρώπινου δυναμικού( και των εθελοντών), των μέσων και υλικών πολιτικής προστασίας, του Δήμου Ερμιονίδας, παρακολουθώντας το επίπεδο ετοιμότητάς τους,

Μετά την επιτυχημένη πρεμιέρα και τη χθεσινή παράσταση, η ‘ΗΛΕΚΤΡΑ’ συνεχίζει σήμερα, αύριο και το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Μετά την επιτυχημένη πρεμιέρα και τη χθεσινή παράσταση, η ‘ΗΛΕΚΤΡΑ’ συνεχίζει σήμερα, αύριο και το επόμενο Σαββατοκύριακο.
Η σημερινή παράσταση της ‘Ηλέκτρας’ μας θα είναι ξεχωριστή! Θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους ο Αναστάσης Ροϊλός και η Εριέττα Μανούρη από τις ‘Άγριες Μέλισσες’!
Σας θυμίζουμε ότι εισιτήριο διατίθεται ΜΟΝΟ με τηλεφωνική κράτηση στο τηλέφωνο του Θ.Ο.Ε. 698 698 2224 και στο 6936160053.
(Για τα μέτρα προστασίας για covid-19, δείτε τη σχετική παλαιότερη ανάρτησή μας )
#θοε #πάμε_θέατρο #απλά_προσέχουμε