O Πολιτιστικός Σύλλογος Φράγχθι ανανέωσε τα παγκάκια στην παραλια της Κοιλάδας

O Πολιτιστικός Σύλλογος Φράγχθι ανανέωσε τα παγκάκια στην παραλια της Κοιλάδας

Μιά κίνηση ομορφιάς στην Κοιλάδα μας γεμάτη χρώμα , κέφι κι Αγάπη για το χωριό, ανανεώσαμε τα παγκάκια της παραλίας για να απολαμβάνουμε όλη την μοναδική θέα και τον πλούτο που απλόχερα μας προσφέρει η καταγωγή μας !!!
Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους βοήθησαν , τον Δημήτρη Κοστοβό για την προσφορά των χρωμάτων κ υλικών .Τις καφετέριες happy flo , valey , το περίπτερο Μαρίας Μαναριώτη , για τα δροσερά κεράσματα κ τους καφέδες . Την Αντυ για το κέρασμα της .
Στη φωτογράφιση έλειπε η Δέσποινα λόγω ανειλημμένης υποχρέωσης .

Νέο διοικητικό συμβούλιο στην Α.Ο.ΚΟΡΩΝΙΣ ΚΟΙΛΑΔΑΣ

Ο Α.Ο. Κορωνίς Κοιλάδας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει το νέο του Δ.Σ. , για την αγωνιστική σεζόν 2020-2021 , που θα βρει την ομάδα να αγωνίζεται στα σαλόνια της Γ’ Εθνικής , για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Πρόεδρος – Τσιρτσίκος Δημήτρης
Αντιπρόεδρος – Γεωργόπουλος Γιώργος
Γεν. Γραμματέας – Μπασιμακόπουλος Ιωάννης
Ταμίας – Μέλλος Γιώργος
Μέλος – Πιτσάς Νίκος
Μέλος – Αθανασούλας Γιώργος
Μέλος – Φλωρής Κωνσταντίνος
Μέλος – Αργυρόπουλος Βασίλης
Μέλος – Γιδόπουλος Ανάργυρος
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
Αν. Μέλος – Βοριάς Κωνσταντίνος
Αν. Μέλος – Παπαγεωργίου Γιώργος
Αν. Μέλος – Βορριάς Γιώργος
Αν Μέλος – Φασιλής Κωνσταντίνος
Αν Μέλος – Κοκκώνης Χριστόδουλος
Αν Μέλος – Λάμπρου Ιωάννης
Αν Μέλος – Γιαννακόπουλος Δημήτριος
Αν Μέλος – Φλωρής Ανάργυρος
Αν Μέλος – Μπασιμακόπουλος Παναγιώτης

– Θέση ΓΕΝΙΚΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ αναλαμβάνει το μέλος κος Φλωρής Κων/νος.
– Θέση ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ αναλαμβάνει ο αντιπρόεδρος κος Γεωργόπουλος Γεώργιος.
– Θέση ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ αναλαμβάνει το μέλος κος Γιδόπουλος Ανάργυρος.
– Θέση ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΦΟΡΟΥ αναλαμβάνει το μέλος κος Πιτσάς Νικόλαος.

Ευχόμαστε καλή θητεία στο νέο Δ.Σ. με υγεία και επιτυχίες για την ομάδα μας στην Γ’ Εθνική Κατηγορία.

Εκ του Γραφείου Τύπου
της Κορωνίδας Κοιλάδας

Συνάντηση Δημάρχου και στελεχών του Δήμου Ερμιονίδας με τον υπουργό Τουρισμού

Δελτίο Τύπου

Σήμερα το μεσημέρι, στο Υπουργείο Τουρισμού  πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση του Υπουργού Τουρισμού κυρίου Χάρη Θεοχάρη με τον Δήμαρχο Ερμιονίδας Γιάννη Γεωργόπουλο, την Αντιδήμαρχο Τουρισμού και Πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου Αγγελική Λούμη-Γιαννικοπούλου ,  τον Αντιδήμαρχο και Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Αριστείδη Μπίμπα και το μέλος της προαναφερθείσας επιτροπής και αρμόδιο για θέματα αργοτουρισμού Γιάννη Καροντίνη.

Στην σύσκεψη που ακλούθησε ο Υπουργός, ο οποίος γνωρίζει καλά την περιοχή από τα παιδικά του χρόνια, ενημερώθηκε αναλυτικά για τις δυνατότητες της περιοχής μας σε θέματα τουρισμού, τις προοπτικές που υπάρχουν και τον σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής, που χρειάζεται από πλευράς του, υποστήριξη για να υλοποιηθεί, ώστε να τονωθεί αισθητά η κινητήριος δύναμη της τοπικής μας οικονομίας. Αφού άκουσε προσεκτικά όσα του παρουσιάστηκαν, παρέθεσε την θέση του για την τουριστικά αναπτυσσόμενη με γοργούς ρυθμούς υψηλού επιπέδου  Ερμιονίδα, προωθώντας ταυτόχρονα την συνεργασία  με τον Ε.Ο.Τ για την αποτελεσματικότερη υλοποίηση όλων των παραπάνω. Δήλωσε ακόμα, πως θα είναι στο πλευρό της Δημοτικής Αρχής και θα συμβάλει στην ενίσχυση της  τουριστικής προβολής του τόπου μας, ενώ παράλληλα αποκάλυψε  πως θα παραβρεθεί στην τελετή θεμελίωσης του Kilada Hills Golf Resort που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή 19 Ιουνίου, στην Ερμιονίδα.

Eνέργεια της Κοινότητας Ερμιόνης για την κατάσταση των καρτοτηλεφώνων της Cosmote

Με την επιστολή μας αυτή θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε, ότι εδώ και μία δεκαετία σε διάφορα σημεία της πόλης μας και την Χερσαία Ζώνη Λιμένος είναι εγκατεστημένοι τηλεφωνικοί θάλαμοι καρτοτηλεφώνων, οι οποίοι με την εικόνα που παρουσιάζουν δεν συνάδουν με το κύρος και το εύρος της Εταιρείας  σας.

Μιας Εταιρείας που τα τελευταία χρόνια είναι  οικονομικά ανθηρή  και πρωτοστατεί στην προστασία του περιβάλλοντος, της πράσινης ανάπτυξης,  αλλά και του πολιτισμού και είναι μεγάλος χορηγός και παραγωγός με σπουδαία ιστορικά και τηλεοπτικά προγράμματα.

Επειδή η Κοινότητα μας προσπαθεί καθημερινώς να νοικοκυρεύεται και να αναδεικνύει το παραθαλάσσιο και αιγαιοπελαγίτικο πρόσωπο της μαζί με το τουριστικό της προϊόν,  το οποίο εσείς προωθείτε  με χορηγίες και προβολές σε όλη  την Τουριστική Ελλάδα τιμώντας την πατρίδα μας, αλλά και προσφέρετε στο Εθνικό μας ακαθάριστο προϊόν, παρακαλούμε, όπως προγραμματίσετε σε εύλογο χρονικό διάστημα την απομάκρυνση ή απόσυρση αυτών των κατεστραμμένων τηλεφωνικών θαλάμων που προσβάλουν και την ταυτότητα των συμπολιτών μας και το όνομα της δυναμικής  εταιρείας σας

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ  ΕΡΜΙΟΝΗΣ

ΙΩΣΗΦ ΓΑΝΩΣΗΣ

#Παρακαλούμε όπως προωθηθεί αρμοδίως

 

Η ανταπόκριση από τον ΟΤΕ ήταν άμεση

Καλησπέρα,

Ενημερώσαμε τον Τεχνικό Προϊστάμενο Αργολίδας, για την επιστολή σας σχετικά με τα Καρτοτηλέφωνα στην Ερμιόνη.

Είμαστε σε επικοινωνία με τους Τεχνικούς για την βελτίωση της εικόνας των Καρτοτηλεφώνων.

Παραμένω στη διάθεσή σας .

Αλβέρτου Λεμονιά

Fixed Public Phones Support
Υποδιεύθυνση Voice & VAS Network Support Σταθερής & Κινητής

Διεύθυνση Voice & VAS Network DevOps Σταθερής & Κινητής

Επανεκκίνηση με θεμελίωση του project Killada Hills στην Ερμιονίδα

Θα παραβρεθούν Άδωνις και ίσως  .Μητσοτάκης δίνουν το σήμα για τη μετά κορωνοϊού εποχή

H θεμελίωση του Killada Hills στην Ερμιονίδα , της εταιρείας Dolphin Capital αναμένεται να δώσει το μήνυμα της επανεκκίνησης των μεγάλων τουριστικών project την ερχόμενη Παρασκευή. H τελετή θα γίνει από τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και πιθανόν και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Πρόκειται για την πρώτη Στρατηγική Επένδυση στον τομέα του τουρισμού στην Ελλάδα, που υπεγράφη τον περασμένο Νοέμβριο και θα αναπτυχθεί σε συνολική έκταση 2.026 στρεμμάτων.

Η συγκεκριμένη επένδυση συμπληρώνει την υφιστάμενη επενδυτική δραστηριότητα της Dοlphin Capital στην ευρύτερη περιοχή της Ερμιονίδας.

Η ανάπτυξη του έργου πραγματοποιείται σε δύο κύριες φάσεις.

  • Η πρώτη περιλαμβάνει την ανάπτυξη του πρώτου γηπέδου γκολφ στη χώρα που φέρει την υπογραφή του Jack Nicklaus, σε έκταση 869 στρεμμάτων, πολυτελών παραθεριστικών κατοικιών, Beach Club και ενός σύγχρονου Golf Club που θα εξυπηρετεί τα μέλη του και τους ιδιοκτήτες των κατοικιών.
  • Στη δεύτερη φάση, θα αναπτυχθεί ξενοδοχειακό συγκρότημα 5 αστέρων σχεδιασμένο από τον διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα Jean-Michel Gathy, εγκαταστάσεις άθλησης και αναψυχής, καθώς επίσης και πολυτελείς παραθεριστικές κατοικίες εξυπηρετούμενες από το ξενοδοχείο.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της επένδυσης υπερβαίνει τα 400 εκατομμύρια ευρώ, ενώ μέχρι σήμερα έχουν επενδυθεί ιδία κεφαλαία του ομίλου Dolphin Capital άνω των 80 εκατ ευρώ για την αγορά, το σχεδιασμό και την αδειοδότηση της σχετικής ανάπτυξης.

Το Kilada Hills θα δημιουργήσει 800 θέσεις εργασίας κατά την περίοδο κατασκευής και τουλάχιστο 600 νέες θέσεις εργασίας κατά την πλήρη λειτουργία του.

https://anagnostis.org/

Για χρόνια προβλήματα της Ερμιονίδας ο κ.Γεωργόπουλος στο Υπουργείο Προστασίας του πολίτη

Τα θέματα που απασχολούν τον Δήμο Ερμιονίδας σε επίπεδο ασφάλειας και καλύτερης αστυνόμευσης, στις Κοινότητες του Δήμου, συζήτησαν ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Λευτέρης Οικονόμου και ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ, κ. Μιχάλης Καραμαλάκης, με τον Δήμαρχο Ερμιονίδας Γιάννη Γεωργόπουλο στο αρμόδιο Υπουργείο.

Ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε να εξετάσει το θέμα της αναβάθμισης του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κρανιδίου  με τον συναρμόδιο Υπουργό Πολιτικής Προστασίας. Ταυτόχρονα, σε συνεργασία και με τις οδηγίες του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, θα ενισχυθεί για τους καλοκαιρινούς μήνες η αστυνομική δύναμη της Ερμιονίδας, προκειμένου οι πολίτες και οι επισκέπτες της περιοχής να νιώθουν και να έχουν ασφάλεια, έως ότου δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα της υποστελέχωσης του Α.Τ. Ερμιονίδας.

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας όλο το τελευταίο διάστημα με συχνές επαφές του στην Αθήνα “βλέπει” κυβερνητικά στελέχη σε μια προσπάθεια να επιλύσει χρονίζοντα προβλήματα και εκκρεμότητες του  παρελθόντος που ταλαιπωρούν την Ερμιονίδα.

 

Γραφείο Δημάρχου

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ «ΜΥΛΟΣ» ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΗ

Η ΘΕΣΗ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Την προηγούμενη εβδομάδα, σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν και η κατάρτιση των όρων δημοπρασίας για τη ΔΚ Ερμιόνης.

Όπως επισήμανα στις παρατηρήσεις μουείναι όχι μόνο απαραίτητο αλλά αναγκαίο, ο Δήμος μας να προχωρήσει άμεσα με όλες τις νόμιμες ενέργειες στην έναρξη των διαδικασιών για τη δυνατότητα ενοικίασής του, για την καλύτερη δυνατή αξιοποίησή του και να σταματήσει επιτέλους η ολοκληρωτική του καταστροφή.

α τελευταία χρόνια έγιναν σημαντικά λάθη, σοβαρές παραλήψεις, χάθηκαν ευκαιρίες να είχε ενοικιαστεί νωρίτερα και να μην έχει την «αποκρουστική» σημερινή εικόνα που μας ντροπιάζει όλους και τους αιρετούς και τους δημότες του Δήμου μας.

Read More

11 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Ανακοινώνουμε 11 νέα κρούσματα και κανένα θάνατο. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3.068 και των θυμάτων σε 183.

Παραμένουν διασωληνωμένοι 12 συμπολίτες μας. Έχουν ελεγχθεί συνολικά 240.924 κλινικά δείγματα. Δείτε περισσότερα στοιχεία για την πορεία της νόσου στην Ελλάδα εδώ: https://covid19.gov.gr/covid19-live-analytics/

Κορωνοϊός: Επανέρχεται η καθημερινή ενημέρωση

Καθημερινή θα είναι από σήμερα, Δευτέρα, η γραπτή ενημέρωση του ΕΟΔΥ για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση: «Από σήμερα, 8/6/2020, ο ΕΟΔΥ θα εκδίδει καθημερινά στις 18:00, Έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορονοϊό SARS-CoV-2».