Γιάννης Γεωργόπουλος :Κανένα κρούσμα κορωνοϊού στην Ερμιονίδα, επιβάλλεται όμως η τήρηση όλων των μέτρων προστασίας, χωρίς καμία χαλάρωση

Γιάννης Γεωργόπουλος :Κανένα κρούσμα κορωνοϊού στην Ερμιονίδα, επιβάλλεται όμως η τήρηση όλων των μέτρων προστασίας, χωρίς καμία χαλάρωση

Κρανίδι, 04.08.2020

Αγαπητές συνδημότισσες και αγαπητοί συνδημότες,

Στην πανέμορφη Ερμιονίδα δεν έχουμε κανένα κρούσμα κορωνοϊού μέχρι στιγμής και συνεχίζουμε να υποδεχόμαστε τους τουρίστες, τους παραθεριστές και τους επισκέπτες της καλοκαιρινής σεζόν, διαθέτοντας όλες τις απαραίτητες υποδομές που εγγυώνται την ασφαλή και ευχάριστη διαμονή τους.

Ο Δήμος Ερμιονίδας φρόντισε έγκαιρα, στην αρχή της καλοκαιρινής σεζόν, να κλείσει το ξενοδοχείο “Γαλαξίας” και να απομακρυνθούν οριστικά από εκεί όλοι οι φιλοξενούμενοι πρόσφυγες. Επίσης, αποφάσισε να μην διοργανώσει καμία πολιτιστική εκδήλωση κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, στο πλαίσιο των μέτρων αποφυγής του συνωστισμού και συγχρωτισμού πολλών ατόμων.

Τις τελευταίες μέρες, όμως, παρατηρείται μια έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού με μεγάλη διασπορά στην Χώρα μας, κάτι το οποίο επιβάλλει να γίνουμε ακόμα πιο προσεχτικοί, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας που μας συνιστούν οι επιστήμονες και η Ελληνική Πολιτεία.

Χρησιμοποιούμε μάσκα σε όλους τους χώρους που ορίζει ο νόμος, αποφεύγουμε τους συγχρωτισμούς πολλών ατόμων, δεν συνωστιζόμαστε σε νυχτερινά μαγαζιά διασκέδασης και σε άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις, κρατάμε απόσταση πάνω από ενάμιση μέτρο μεταξύ μας και πλένουμε πολύ καλά τα χέρια μας.

Τα παραπάνω μέτρα κρίνονται απαραίτητα ιδιαίτερα τώρα, αρχές Αυγούστου, περίοδο κατά την οποία σημειώνεται το μέγιστο των μετακινήσεων λόγω των καλοκαιρινών διακοπών.

Δεν χαλαρώνουμε λοιπόν στο ελάχιστο και παραμένουμε σε εγρήγορση όλοι, Δημοτική Αρχή, Δημότες, παραθεριστές και επισκέπτες, προκειμένου να συνεχίσουμε απρόσκοπτα τις διακοπές μας και να απολαύσουμε το υπόλοιπο του καλοκαιριού με υγεία και ασφάλεια.

Εύχομαι σε όλους καλή συνέχεια, με υγεία πάνω απ’ όλα.

 

 

Γιάννης Γεωργόπουλος

Δήμαρχος Ερμιονίδας

Αριστείδης Α. Μπίμπας-Παρεμβάσεις στο περιφερειακό για την ασφάλεια των μαθητών του Λυκείου Κρανιδίου.

Ως νέος ο οποίος επέλεξα να προσφέρω και να εργαστώ για το καλό του τόπου μας και των πολιτών του, οφείλω και πρέπει να παραθέσω κάθε αλήθεια, για οποιοδήποτε θέμα παρουσιάζεται ή εσκεμμένα κάποιοι προσπαθούν να παρουσιάσουν με σκοπιμότητα ή δόλο.
Πριν λίγες μέρες αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημοσίευμα στο οποίο αναφέρεται η επικινδυνότητα στην πρόσβαση των μαθητών του Γενικού Λυκείου Κρανιδίου λόγω ελλιπούς σήμανσης και μη υπάρχουσας διαγράμμισης.
Ως αρμόδιος Αντιδήμαρχος και για θέματα Παιδείας, γνωρίζοντας πολύ καλά το συγκεκριμένο πρόβλημα, το προ 20ετίας πρόβλημα, το οποίο βίωσα και εγώ στα μαθητικά μου χρόνια, συνεργάστηκα άριστα με την Υπηρεσία Τεχνικών Έργων του Δήμου και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, ώστε από τις ενέργειες που ξεκίνησαν τον Νοέμβρη του 2019 τοποθετήθηκαν με βάση την σχετική μελέτη στις αρχές του 2020 επιπρόσθετα νέα σήματα για την αυξημένη προσοχή των διερχομένων οχημάτων.
Για του λόγου το αληθές, για το συγκεκριμένο πρόβλημα έχουν γίνει αρκετές συζητήσεις ώστε άμεσα να υλοποιήσουμε την όσο το δυνατόν ασφαλή λύση για τους μαθητές και τους διερχόμενους από το σημείο πολίτες.
Στο δημοσίευμα της Τετάρτης 22.07.2020 η Δημοτική Αρχή «είχε ήδη απαντήσει» με το Δελτίο Τύπου της Παρασκευής 10.07.2020 όπου αναφέρεται κατά γράμμα στην αναρτηθησα σύμβαση με τίτλο «Επισκευή και Συντήρηση Σχολικών Κτιρίων και Λοιπές Δράσεις» στις εργασίες που θα εκτελεστούν μεταξύ άλλων και εργασίες σήμανσης σε όλα τα σχολεία της επικράτειας του Δήμου Ερμιονίδας, όπως οριζόντια σήμανση και προειδοποίηση των οδηγών με μόνιμους ανακλαστήρες «μάτια γάτας», διαγράμμιση του οδοστρώματος με ανακλαστική βαφή και κατακόρυφη σήμανση και προειδοποίηση των οδηγών με την τοποθέτηση των πινακίδων αναγγελίας κινδύνου Κ-16 «Κίνδυνος λόγω συχνής κίνησης παιδιών», μέσω χρηματοδοτούμενου προγράμματος το οποίο οι Υπηρεσίες του Δήμου Ερμιονίδας εξασφάλισαν.
Η Δημοτική Αρχή είναι εδώ, δίπλα στους πολίτες για την επίλυση κάθε προβλήματος που χρονίζει και για την δημιουργία υποδομών προς όφελος πρωτίστως των πολιτών.
Η Δημοτική Αρχή δεν ακολουθεί τα γεγονότα, προηγείται αυτών.

Ο Αντιδήμαρχος

Αριστείδης Α. Μπίμπας

ΤΑΣΟΣ ΤΟΚΑΣ :ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΔΥΠΕΡ ΓΙΑ ΤΗΝ « ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ» ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

Σχεδόν όλοι οι σύμβουλοι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Δήμου μας τάσσονται πλέον κατά της υποβάθμισης της λειτουργίας του ανώτερου θεσμικά οργάνου, του Δημοτικού Συμβουλίου, θέμα  το οποίο ανέδειξε η παράταξή μας από τις 15 Μαΐου 2020 με επιστολή στον Δήμαρχο και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.

Όπως τόνισα και τότε δεν ταιριάζει στην ιστορία των συνεδριάσεων του ΔΣ του Δήμου μας η επιμονή στην διαδικασία της «βουβής διεκπεραίωσης» όπως είναι αυτή της «διά περιφοράς» συμβουλίων που υποβαθμίζει το ρόλο και το κύρος του Δημοτικού Συμβουλίου στο σύνολό του.

Αυτή την κρίσιμη περίοδο στον Δήμο Ερμιονίδας , αν και με αποφάσεις του Υπ. Εσωτερικών  έχει αποδυναμωθεί ο ρόλος  του δημοτικού συμβουλίου δίνοντας παράλληλα αυξημένες αρμοδιότητες στην οικονομική επιτροπή, απαιτείται  να τηρείται η δημοκρατική διαδικασία.

Τα κρίσιμα θέματα της διαχείρισης της καθημερινότητας,    τα μέτρα στήριξης των επαγγελματιών της περιοχής, η διαχείριση των απορριμμάτων, τα προβλήματα στην ύδρευση –αποχέτευση, κλπ,   απαιτούν την σωστή  λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου.

Τάσος Τόκας

Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ερμιονίδας

Επικεφαλής της ΝΕΔΥΠΕΡ

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ :ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΘΕΜΑ : ΕΠΑΝΗΛΘΑΜΕ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ, ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ

Κυρία Πρόεδρε του Δ.Σ.,

χωρίς καμία δικαιολογία που σχετίζεται με την υγειονομική κρίση επανήλθατε να μας προσκαλείτε σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου δια αλληλογραφίας και δια περιφοράς. Φορτώνετε στον κορονοϊό (covid-19) τακτικισμούς και σκοπιμότητες να μη λειτουργήσει κανονικά το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας. Ανεξάρτητα αν τα θέματα είναι αρκετά σοβαρά ή έχουν διαδικαστική χροιά, το παραμύθι σχετικά με τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου από απόσταση πρέπει οριστικά να σταματήσει, δείχνει έλλειψη δημοκρατικής ευαισθησίας, αδιαφορία για μία ουσιαστική προσπάθεια αναβάθμισης του Δημοτικού Συμβουλίου. Από το Μάϊο του 2020 σας πρότεινα την σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λυκείου Κρανιδίου και αυτό το υλοποιήσατε σε τρεις συνεχόμενες συνεδριάσεις.

Τηρήσαμε όλα τα υγειονομικά μέτρα αποστάσεων μεταξύ μας και όλα κύλησαν ομαλά σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Τώρα τι σας έπιασε και μας προκαλείτε σε συνεδριάσεις δια περιφοράς, δια αλληλογραφίας;

Read More

ΤΑΣΟΣ ΤΟΚΑΣ :ΝΑ ΔΡΑΣΕΙ ΑΜΕΣΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΑΥΞΗΜΕΝΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΓΙΑ ΠΥΡΚΑΓΙΑ.

Βρισκόμαστε ήδη στο τέλος Ιουλίου και ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι ιδιαίτερα αυξημένος στην περιοχή του Δήμου Ερμιονίδας, λόγω βεβαίως και των καιρικών συνθηκών.
Το πρόσφατο παράδειγμα της πυρκαγιάς στο Σαλάντι Διδύμων, πλησίον κατοικημένης περιοχής, γίνεται οδηγός για να ληφθούν επείγοντα μέτρα και να αποφύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις.
Έως ότου συσταθεί Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας (Ν. 4662/2020 – ΦΕΚ 27/Α/7-2-2020) και στο πλαίσιο της δικαιοδοσίας μας και της αποστολής μας, ως δήμος, οφείλουμε να ενεργούμε έτσι ώστε να συμβάλλουμε στο έργο της πολιτικής προστασίας μέσα από την λειτουργία του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου.
Μπορεί στο site του Δήμου Ερμιονίδας να υπάρχει έκτακτη ανακοίνωση στις 22-7-2020 για την πρόληψη και προστασία από πυρκαγιές, όμως πρέπει: :
α) με την απαραίτητη πολιτική βούληση να υποχρεωθούν οι ιδιοκτήτες των οικοπέδων που βρίσκονται πλησίον των αστικών κέντρων και μέσα ή κοντά σε οικισμούς να τα καθαρίσουν και να κάνουν αποψίλωση. Αν δεν βρεθεί ο ιδιοκτήτης τότε ο δήμος μπαίνει με δική του ευθύνη στα οικόπεδα και επιβάλει τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα για μη τήρηση των απαιτούμενων των κείμενων διατάξεων για την πυροπροστασία.
β) να ανοιχτούν και να επισκευασθούν με ευθύνη του Δήμου οι χαλασμένοι δρόμοι που οδηγούν στις παραλίες και που έως σήμερα δημιουργούν προβλήματα στην ομαλή πρόσβαση των κατοίκων ( ιδίως των οικισμών) στη θάλασσα.
γ) να επικαιροποιηθεί η κατάσταση του διαθέσιμου ανθρώπινου δυναμικού( και των εθελοντών), των μέσων και υλικών πολιτικής προστασίας, του Δήμου Ερμιονίδας, παρακολουθώντας το επίπεδο ετοιμότητάς τους,

Αγγελική Λούμη: Ας δώσουμε εμείς πρώτοι το καλό παράδειγμα στους επισκέπτες του τόπου μας

Αποφασίσαμε να κάνουμε μια γενναία προσπάθεια να ομορφύνουμε και να βάλουμε σε τάξη το Πορτοχέλι, ένα τόπο τουριστικό, που δέχεται χιλιάδες επισκέπτες κάθε καλοκαίρι. Τα λόγια μας τα κάνουμε πράξη καθημερινά και κομμάτι κομμάτι βελτιώνουμε την εικόνα του. Ξεκινήσαμε με τις πλάκες πεζοδρομίου στο κεντρικό λιμάνι, στο ύψος του αντλιοστασίου, οι οποίες έδωσαν στους δημότες και τους επισκέπτες την αίσθηση του καθαρού και του καινούριου.

”Κυνηγήσαμε” την μελέτη των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, που είχε βαλτώσει από το 2016, οριοθετώντας με γλάστρες όλο το παραλιακό μέτωπο απαγορεύοντας το parking των αυτοκινήτων έμπροσθεν των καταστημάτων. Η εικόνα με τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα μπροστά στα μαγαζιά αποτελεί πλέον παρελθόν και τα καταστήματα φαίνονται όμορφα. Ο κόσμος πλέον μπορεί να κάθεται να απολαμβάνει το φαγητό του, το ποτό του και τον καφέ του χωρίς την απαίσια θέα μιας λαμαρίνας. Αποφασίσαμε να βάψουμε τμήμα του παραλιακού δρόμου και του λιμανιού, με την βοήθεια των καταστημάτων, ώστε να δώσουμε μια αίσθηση νησιού και καθαριότητας. Οι άξιες εθελόντριες μας, έβαψαν τα παραδοσιακά στενά του χωριού, δίνοντας τους ζωντάνια.

Read More

Η Δ.Ε.Υ.Α. Ερμιονίδας ενημερώνει για διακοπή υδροδότησης στη Θερμησία

Η Δ.Ε.Υ.Α. Ερμιονίδας ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό της Κοινότητας Θερμησίας ότι μετά από υπόδειξη του αρμόδιου τεχνικού της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. θα προβεί σε διακοπή υδροδότησης των εκτός σχεδίου πόλεως οικισμών και πιθανόν εντός του οικισμού της Θερμησίας.  Ο χρόνος αποκατάστασης δεν μπορεί να εκτιμηθεί καθώς βρισκόμαστε ακόμα σε διαδικασία ελέγχου του δικτύου προκειμένου να εντοπιστεί η βλάβη.

ΤΑΣΟΣ ΤΟΚΑΣ :ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΔΙΑΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ-ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΘΕΜΑ: Επικινδυνότητα της διάβασης του Περιφερειακού Κρανιδίου προς το Γενικό Λύκειο

κ. Δήμαρχε,
Το τελευταίο διάστημα έγινα δέκτης επαναλαμβανόμενων παραπόνων και αιτημάτων κατοίκων και ιδίως γονέων των μαθητών του Γενικού Λυκείου Κρανιδίου, αφενός για την μέχρι σήμερα αδιαφορία των υπευθύνων και αφετέρου για την άμεση παρέμβαση που απαιτείται από τον Δήμο Ερμιονίδας ώστε να αρθεί άμεσα η επικινδυνότητα της διάβασης στον Περιφερειακό Κρανιδίου στην είσοδο προς το Σχολείο.

Read More

Ο Δήμος Ερμιονίδας, εφιστά την προσοχή και καλεί σε επαγρύπνηση όλους τους δημότες για την πρόληψη και προστασία από πυρκαγιές.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Ο Δήμος Ερμιονίδας, εφιστά την προσοχή και καλεί σε επαγρύπνηση όλους τους δημότες για την πρόληψη και προστασία από πυρκαγιές.

Λόγω της πλούσιας βλάστησης και της δασικής έκτασης που διαθέτει ο Δήμος μας, οφείλουμε να είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί και να αποφεύγουμε όλες τις ενέργειες οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από ανθρώπινο λάθος ή αμέλεια, και μπορεί να έχουν ανυπολόγιστες και τραγικές συνέπειες στην συνέχεια.

Λόγω των μετεωρολογικών προγνώσεων και των καιρικών συνθηκών που επικρατούν, με τις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες και τους ανέμους που ευνοούν την εκδήλωση πυρκαγιών στην περιοχή μας, τηρούμε όλες τις οδηγίες και τους κανόνες που ορίζονται από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Καλούμε άπαντες να αναφέρουν κάθε υπαρκτό κίνδυνο, και να επικοινωνούν άμεσα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Η καλύτερη προστασία κατά των πυρκαγιών είναι η επαγρύπνηση και η πρόληψη.

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας

Γιάννης Γεωργόπουλος

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ :ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΔΙ – ΚΕΦ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ

Κύριε Περιφερειακέ Διευθυντή,

Το Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων στο Κρανίδι ουσιαστικά είναι κλειστό εδώ και 5 μήνες και η αγανάκτηση τόσο των δημοτών του Δήμου Ερμιονίδας, όσο και των επισκεπτών του Δήμου μας είναι τεράστια, αφού στο ΚΕΦ Κρανιδίου υπάρχει ένα απλό χαρτί που σε ενημερώνει ότι λειτουργεί λόγω κορονοϊού δύο φορές την εβδομάδα.

Ένα προσωρινό μέτρο εξαιτίας της πανδημίας πάει να γίνει απαράδεκτο καθεστώς. Όλοι οι φορολογούμενοι πολίτες για να εξυπηρετηθούν αναγκάζονται να μεταβούν στη ΔΟΥ Ναυπλίου στο Ναύπλιο 75 χιλιόμετρα από το Κρανίδι.

Αυτή η ανακοίνωση σχετικά με τις δύο ημέρες λειτουργίες είναι για γέλια και για κλάματα.

Τελικά στην Ελλάδα όλες τις παθογένειες της κακοδιοίκησης και της κακής συμπεριφοράς προς τους πολίτες θα τις χρεώσουμε στην υγειονομική κρίση, στον covid-19.

Όταν έκλεισε η ΔΟΥ Κρανιδίου την περίοδο της μεγάλης οικονομικής κρίσης 2010-2014, ο Δήμος Ερμιονίδας υπέγραψε πρωτόκολλο συνεργασίας με το Υπουργείο Οικονομικών και ιδρύθηκε στο Δήμο Ερμιονίδας το Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων για να καλύψει τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής της Ερμιονίδας.

Σύμφωνα με αυτό, υπάρχει υποχρεωτικότητα στην καθημερινή του λειτουργία, στη μόνιμη στελέχωση, καθώς και στα αντικείμενα εργασιών – λειτουργιών που προσφέρουν τα ΚΕΦ στους πολίτες. Read More