78 διασωληνωμένοι-3 θάνατοι-354 κρούσματα .

78 διασωληνωμένοι-3 θάνατοι-354 κρούσματα .

«Σήμερα ανακοινώνουμε 354 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 56 συνδέονται με γνωστές συρροές και 23 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 18475, εκ των οποίων  το 56.1% άνδρες. 2927 (15.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 7598 (41.1%) είναι  σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 78 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 22 (28.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 87.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 212 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 3 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 391 θανάτους συνολικά στη χώρα. 144 (36.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Από τα 354 επιπλέον κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα, τα  325 είναι εγχώρια κρούσματα, τα 56 συνδέονται με γνωστές συρροές , ενώ 25 συνδέονται με δράση τυχαίας δειγματοληψίας του ΕΟΔΥ στο κέντρο της Αθήνας.

 

  Αναλυτικότερα:

– 23 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

  Περισσότερα

Βασίλης Γκάτσος : Προϊστορικό Νεώριο στη Μαγγούλα Ερμιόνης ;

Στο βιβλίο μου “Η ΤΩΝ ΕΡΜΙΟΝΕΩΝ ΠΟΛΙΣ” είχα αποτυπώσει την Προϊστορική Ερμιόνη στη θέση Μαγγούλα Ερμιόνης (Εικόνα 1). Για τον επιμήκη δυτικό μόλο αρ. 3 είχα γράψει: “Ο ύφαλος πάνω στον οποίο εδράζεται ο δυτικός μόλος φέρει πολλές εγχάρακτες αυλακώσεις, παράλληλες μεταξύ τους και σχεδόν ισαπέχουσες. Αν δεν πρόκειται περί κάποιας, ιδιόμορφου τύπου, μεταγενέστερης διάβρωσης, θα μπορούσαμε να υποθέσουμε ότι πρόκειται για παράλληλα σκαψίματα για να πακτωθούν δοκάρια για τη δημιουργία ναυπηγοεπισκευαστικής εσχάρας.

Ν. Κεραμέως: Μαθήματα στις αργίες για τις χαμένες ώρες διδασκαλίας από τις καταλήψεις. Υποχρεωτική η τηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία

Με μαθήματα τις αργίες, τα Σάββατα και τις ημέρες των σχολικών περιπάτων θα καλυφθούν οι χαμένες ώρες διδασκαλίας λόγω των καταλήψεων όπως δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Σύμφωνα με την κ. Κεραμέως, από αύριο, στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη ξεκινά υποχρεωτική για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. «Θεμιτή κάθε θέση και άποψη, αλλά ο διάλογος γίνεται με ανοιχτά σχολεία» τονίζει.

 

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση της υπουργού Παιδείας

 

«Σχετικά με τις καταλήψεις σχολικών μονάδων, σημειώνονται τα εξής:

▪ Όλες οι χαμένες ώρες μαθημάτων θα καλυφθούν μέσω διδασκαλίας τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών, Σαββάτων, σχολικών περιπάτων.

▪ Από αύριο, στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη ξεκινά υποχρεωτική για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Με ευθύνη του Διευθυντή του σχολείου, καταρτίζεται από σήμερα το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Αναλυτικές οδηγίες για τη λειτουργία της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης έχουν εκδοθεί και αποσταλεί με την έναρξη του σχολικού έτους.

Θεμιτή κάθε θέση και άποψη, αλλά ο διάλογος γίνεται με ανοιχτά σχολεία. Δεν μπορεί οποιοσδήποτε να εμποδίζει την πρόσβαση στην εκπαίδευση.»

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ και παραχωρούνται σε συνδρομητές μόνον για συγκεκριμένη χρήση.

Βουλή: Οι καταλήψεις στα σχολεία στο επίκεντρο αντιπαράθεσης κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ

Διαστάσεις μείζονος πολιτικής σύγκρουσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση προσλαμβάνει το ζήτημα των καταλήψεων στα σχολεία.

 Η θέση που εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης, μιλώντας νωρίτερα από το βήμα της Ολομέλειας, ότι «σήμερα οι καταλήψεις στα σχολεία είναι αποτέλεσμα της απώλειας εμπιστοσύνης των μαθητών στην κυβέρνηση, μετά το φιάσκο με τις μάσκες-αλεξίπτωτα στους μαθητές», προκάλεσαν την αντίδραση του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη. Ο υπουργός Επικρατείας κατηγόρησε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για σαφή και ρητή πολιτική υιοθεσία των κινητοποιήσεων στα σχολεία, με τις οποίες, μειοψηφίες εμποδίζουν μαθητές να λάβουν τη μόρφωση στα σχολεία τους.

 Οι καταλήψεις

  Περισσότερα

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ :Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΕΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ

Κρανίδι 28/09/2020

Προς

Πρόεδρο και Δ.Σ της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ

Κοινοποίηση 

Γραφείο Δημάρχου

κ. Γ. Γεωργόπουλου

Θέμα : Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΕΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ

Αγαπητέ Πρόεδρε

Επανέρχομαι σε ένα κρίσιμο θέμα, για να λειτουργήσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΕΡ με δημοκρατικό τρόπο, απαιτείται να εξασφαλίσεις την παρουσία των εκπροσώπων της μειοψηφίας στις συνεδριάσεις του ΔΣ της ΔΕΥΑΕΡ. Η παράταξή μας για να έχει συμμετοχή στις συνεδριάσεις αυτές πρέπει α διεξάγονται κατά τις απογευματινές ώρες και σε μη εργάσιμες ώρες κάτι που ισχύει εδώ και είκοσι (20) χρόνια.  Επίσης είναι καιρός να σταματήσουμε τις συνεδριάσεις δια αλληλογραφίας , εξ αποστάσεως οι οποίες οδηγούν σε μια υποβαθμισμένη λειτουργία του ΔΣ της ΔΕΥΑΕΡ , μια συνεδρίαση παρωδία που κανένας δεν ξέρει , τι, πότε, πως και γιατί ψηφίζει.

Περισσότερα

Δήμος Ερμιονίδας :Η Ερμιονίδα, τιμά τους ήρωές της !!!

Κρανίδι 29/09/2020
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Όπως έχει ανακοινωθεί από την Ελληνική Πολιτεία, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης του αθάνατου 1821, έχει προγραμματιστεί μια σειρά αφιερωματικών εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα.
Ο Δήμος μας, με ιστορικό αίσθημα ευθύνης και με απόλυτο σεβασμό στα ιερά χώματα της Ερμιονίδας και στους ήρωες, που “πότισαν με το το αίμα τους” το ένδοξο δέντρο της λευτεριάς της Πατρίδας μας, έχει την τιμή να σας ανακοινώσει ότι θα συμμετέχει με συγκίνηση, χαρά και υπερηφάνεια, στον συνολικό εορτασμό των επετειακών εκδηλώσεων.
Η σημαντική συνεισφορά της Ερμιονίδας στον Αγώνα, ο Παπαρσένης, οι Μητσαίοι, η Εθνοσυνέλευση και η ασύγκριτη κληρονομιά μας, όχι μόνο θα έρθουν στο προσκήνιο αλλά λόγω και της “γειτονιάς μας” (Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρος, Ύδρα, Σπέτσες), καθώς και της στενής μας σχέσης με το Βαλτέτσι, ο Δήμος μας και η ευρύτερη περιοχή, αναμένεται να είναι στο επίκεντρο των επετειακών εκδηλώσεων.
Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες,
Δεσμευόμαστε ότι αυτή η ιστορικής σημασίας πρόκληση, που καλούμαστε να φέρουμε εις πέρας, θα σηματοδοτήσει την ιστορική και πολιτιστική ανάπτυξη της Ερμιονίδας στο βαθμό που της πρέπει και της αξίζει.
Το ηρωικό και ένδοξο παρελθόν της, θα “συναντήσει” το “σήμερα” γιατί η κληρονομιά του τόπου μας, είναι ο πολύτιμος οδηγός μας για το μέλλον.
Αυτή την κληρονομιά θα δώσουμε στα παιδιά μας για να τη συνεχίσουν, να την εμπλουτίσουν και να δημιουργήσουν τις ευοίωνες προοπτικές που χρειαζόμαστε για εμάς και τον τόπο μας.
Αγαπητές συνδημότισσες αγαπητοί συνδημότες,
Σας καλούμε να είστε εθελοντικά στο πλευρό μας και να συνδράμετε στο έργο της επιτροπής που θα αναλάβει αυτό το δύσκολο αλλά ιστορικής σημασίας έργο για την ανάδειξη και προβολή της κληρονομιάς μας και της προσφοράς μας στον αγώνα και στην λευτεριά μας.
Έχουμε την τιμή, να σας ανακοινώσουμε τα πρώτα ονόματα της επιτροπής του Δήμου Ερμιονίδας για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση:

Γιάννης Γεωργόπουλος, Δήμαρχος Ερμιονίδας

π. Χριστοφόρος Καραβίας, Αρχιμανδρίτης, Πρωτοσύγκελος Ι. Μητρόπολης

π. Ιερόθεος Λουμουσιώτης, Αρχιμανδρίτης Ιεροκύρηκας

Αντωνόπουλου Τίνα , φιλόλογος, Πρόεδρος του Ι. Λ. Μ. Ε.

Γκάτσος Θεοδόσης, Δικηγόρος

Ζαραφωνίτης Αντώνης, Φιλόλογος

Ζέρβας Γεώργιος, καθηγητής Πανεπιστημίου, τέως Πρύτανης

Ησαΐας Γιάννης, Ιστορικός, συγγραφέας

Ιωαννίδης Μίλτος , Δημοσιογράφος

Λάμπρου Δέσποινα, Καθηγήτρια

Μέξη Τζένη, Νηπιαγωγός

Παπασταύρου Καλλιόπη, Φιλόλογος

Σίδερης Δημήτρης, Δάσκαλος, Πρόεδρος του Θ. Ο. Ε.

Σπετσιώτης Γιάννης, εκπαιδευτικός, Πρόεδρος Ερμιονικού Συνδέσμου.

Τσατσαρός Αθανάσιος, Δάσκαλος, Συγγραφέας

Σε εύλογο χρονικό διάστημα, θα σας ανακοινώσουμε τα ονόματα και άλλων εκλεκτών συμπολιτών μας που αναμένεται να στελεχώσουν την επιτροπή του Δήμου Ερμιονίδας με τους οποίους και από κοινού, θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την εκπλήρωση των προσδοκιών σας και την δική μας “αναμέτρηση” με την ιστορία του τόπου μας και της Πατρίδας.

Αγαπητές συνδημότισσες και αγαπητοί συνδημότες, στην προσπάθεια αυτή, όπως προαναφέραμε, σας λογίζουμε εθελοντές στο πλευρό μας.

Όλες και όλοι μαζί για την ανάδειξη της ιστορίας, της κληρονομιάς και των ηρώων του τόπου μας.

Όλες και όλοι μαζί, για να τιμήσουμε τα ένδοξα και ηρωικά χώματα της Ερμιονίδας και την συμβολή μας στην λευτεριά της Ελλάδας!

Ο Δήμαρχος

Γιάννης Γεωργόπουλος

79 Διασωληνωμένοι-5 θάνατοι-416 νέα κρούσματα .

«Σήμερα ανακοινώνουμε 416 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 55 συνδέονται με γνωστές συρροές και 59 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 18123, εκ των οποίων το 56.1% άνδρες.

2898 (16.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 7479 (41.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

79 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 19 (24.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.6%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 207 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 388 θανάτους συνολικά στη χώρα. 143 (36.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

ΕΥΧΑΡΙΣΤΉΡΙΟ ΤΗΣ Δ.Κ.ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΕΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΤΣΑΣ ΤΡΑΥΛΟΥ

Η Κοινότητα μας ευχαριστεί την κ. Τραυλού  Μαρίτσα, κάτοικο παραθεριστικής κατοικίας στην Κοινότητας μας, για την προσφορά της με καλάθια απορριμμάτων που τοποθετήσαμε  περιμετρικά του ΜΠΙΣΤΙΟΥ

Μιας περιοχής που και η ίδια αρκετές φορές επιλέγει για τον περίπατο της.

Την ευχαριστούμε για άλλη μια φορά που συνεχίζει να προσφέρει τις χορηγίες της και τις δωρεές της στην πόλη μας και την Κοινότητα μας

ΤΑΣΟΣ ΤΟΚΑΣ :ΑΙΤΗΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΔΑΠ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Τρίτη  29 Σεπτεμβρίου  2020

 

ΠΡΟΣ

κ. Δαμιανό Κουτούβαλη

Πρόεδρο του Ν.Π. Κοινωνικής Πρόνοιας κ΄ Αλληλεγγύης του Δήμου Ερμιονίδας

Κοινοποίηση:

κ. Γεωργόπουλο Ιωάννη

Δήμαρχο Ερμιονίδας

 

ΘΕΜΑ: Αίτημα ενημέρωσης  για την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων στα ΚΔΑΠ και τους Παιδικούς Σταθμούς.

 

Αγαπητέ  Πρόεδρε,

 

Σύμφωνα  με την απάντηση σας  στις 18-9-2020, σε έγγραφο που σας απέστειλα στις 9-9-2020, σχετικά με τη  λειτουργία των ΚΔΑΠ στο Δήμο Ερμιονίδας, αναφέρετε ότι εργάζονται 11 εκπαιδευτές  και  το πρόγραμμα τους   έχει ήδη αναρτηθεί στις μονάδες των ΚΔΑΠ από την έναρξη της σχολικής χρονιάς (1ο Κ∆ΑΠ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ,  2ο Κ∆ΑΠ ΚΡΑΝΙ∆ΙΟΥ,   3ο Κ∆ΑΠ  ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙΟΥ).

Υπάρχει βεβαίως και το εκπαιδευτικό προσωπικό   στους δύο (2) Παιδικούς Σταθμούς, καθώς και το βοηθητικό προσωπικό.

Οι εργαζόμενοι στις παραπάνω δομές απασχολούνται με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στα πλαίσια της υλοποίησης του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» στο Δήμο Ερμιονίδας  που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και υλοποιείται από την  Ε.Ε.Τ.Α.Α.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ με Αριθμ. 71383 /20-07-2020 το ετήσιο όριο δαπάνης   που θα καταβάλλεται  από την Ε.Ε.Τ.Α.Α., για κάθε παιδί στα ΚΔΑΠ είναι τα 1330,00 €.

Περισσότερα

Εθελοντική αιμοδοσία από τον Μουσικό Σύλλογο Ερμιόνης

Σας ενημερώνουμε ότι η προσεχής Εθελοντική Αιμοδοσία, από την Διεύθυνση Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Άργους, στο οποίο όπως γνωρίζετε ο Σύλλογος μας διατηρεί Τράπεζα Αίματος,

θα γίνει στο ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ(πρώην Δημαρχείο) την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου και ώρες 9.30 έως 17.00 λόγω των μέτρων πρόληψης κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Σας ευχαριστούμε θερμά για την προσφορά σας, χάρη στην οποία καλύπτονται ανάγκες αίματος πολλών συμπολιτών μας.

  • Αιμοδοσία είναι μια πράξη αγάπης και ενδιαφέροντος προς τον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη. Είναι ανώδυνη και δεν διαρκεί περισσότερο από δέκα λεπτά χωρίς να έχει καμία επίπτωση στην υγεία του αιμοδότη.

Λαμβάνουμε όλα τα μέτρα πρόληψης όπως έχουν ανακοινωθεί από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και σας περιμένουμε όλους

Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ