Απόλυτη στήριξη της Περιφέρειας στις αγωνίες του Δήμου Ερμιονίδας

Απόλυτη στήριξη της Περιφέρειας στις αγωνίες του Δήμου Ερμιονίδας

Στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας, με μόνο θέμα τη συζήτηση και λήψη σχετικής απόφασης σχετικά με τη δομή “Γαλαξίας” στο Πόρτο Χέλι παρευρέθηκαν χθες, Σάββατο 30 Μαΐου, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος και οι δυο θεματικοί αντιπεριφερειάρχες του νομού Γιάννης Μαντζούνης και Δημήτρης Σχοινοχωρίτης, όπως επίσης βουλευτές του νομού και περιφερειακοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης.

Στην παρέμβασή τους, οι αντιπεριφερειάρχες επισήμαναν για άλλη μία φορά “την απόλυτη στήριξη της Περιφέρειας στις αγωνίες του δήμου και της τοπικής κοινότητας, σχετικά με το πώς η δομή αυτή επηρεάζει καταλυτικά μια περιοχή όπως αυτή του Πορτοχελίου που ζει κυρίως από τον τουρισμό”.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκαν στην στήριξη που παρείχε η Περιφέρεια από την πρώτη στιγμή της κρίσης με τα θετικά κρούσματα στη δομή, στην επί τόπου παρουσία του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και των αντιπεριφερειαρχών, στη συμμετοχή στις συσκέψεις με το κυβερνητικό κλιμάκιο και τη λήψη αποφάσεων, στην οικονομική κάλυψη της διαμονής του κλιμακίου αλλά και πολλών ακόμα αναγκών σε υλικό, κυρίως υγειονομικό. Επίσης, υπενθύμισαν την άμεση αντίδραση της Περιφέρειας σε δημοσιεύματα και καταγγελίες για την καταλληλότητα της δομής, αποστέλλοντας τις αρμόδιες υπηρεσίες για έλεγχο, των οποίων τα αποτελέσματα αναμένονται.

Καταλήγοντας, οι αντιπεριφερειάρχες χαιρέτισαν τη λύση για την οποία δεσμεύτηκε ο αρμόδιος υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, ότι δηλαδή η δομή βαίνει προς κλείσιμο με τη λήξη της σύμβασης με το ελληνικό κράτος, τον Σεπτέμβριο του 2020.

“Πάνω από όλα είναι η δημόσια υγεία, όπως έχει δηλώσει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας. Για τον λόγο αυτό, όλοι εμείς στην περιφερειακή αρχή συντασσόμαστε με τους κατοίκους αλλά και με τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας” τονίστηκε χαρακτηριστικά.

ΤΑΣΟΣ ΤΟΚΑΣ :ΝΑ ΚΑΤΑΝΕΜΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ 4 ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ

Στο χθεσινό έκτακτο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας στην τοποθέτησή μου, αφού εξέφρασα την λύπη μου για την ηχηρή απουσία της επίσημης πολιτείας στην συνεδρίαση, τόνισα ιδιαίτερα την έλλειψη επιχειρησιακού σχεδιασμού από τον ΕΟΔΥ, την Πολιτική Προστασία και το Υπουργείο Υγείας για δομές τύπου Γαλαξία, γεγονός που επιδείνωσε την κατάσταση με την επιβεβαίωση πολλών κρούσματων στη δομή φιλοξενίας και οδήγησε στην μη προστασία της δημόσιας υγείας.


Επισήμανα βεβαίως και την επιπολαιότητα των χειρισμών από τους υπευθύνους της πολιτείας αφού δεν έγιναν πράξη τα όσα είχαμε αποφασίσει στις συνεδριάσεις τόσο για την δημιουργία υγειονομικής μονάδας που να λειτουργεί αυτόνομα στο χώρο της δομής και την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου, όσο και για την ενημέρωση του Δήμου μας στο αν έχουν τηρηθεί και αν συνεχίζουν να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα στη δομή.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα υπάρχουν λιγοστές ελπίδες για επίλυση του προβλήματος, κάτι που ανέφεραν σχεδόν οι περισσότεροι που τοποθετήθηκαν στην συνεδρίαση.
Περισσότερα

Πρόεδρος Ξενοδόχων :Δευτέρα ανοίγουμε και δεν έχουμε πάρει ακόμη «αριθμό πρωτοκόλλου λειτουργίας»

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την επανεκκίνηση της λειτουργίας των ξενοδοχείων από την ερχόμενη Δευτέρα 1η Ιουνίου 2020, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος, δήλωσε τα εξής:
«Αναμένοντας τα πρωτόκολλα…
Δύο ημέρες πριν την εξαγγελθείσα ημερομηνία επαναλειτουργίας των ελληνικών ξενοδοχείων τα υγειονομικά πρωτόκολλα αγνοούνται, στα εργασιακά οι ξενοδόχοι είμαστε χαμένοι στη μετάφραση και ως προς το σοβαρό ζήτημα της ρευστότητας τα Μέλη μας ψάχνουν ακόμα να βρουν τα εκατομμύρια που δανείζουν οι Τράπεζες. Όπως φαίνεται, την 1η Ιουνίου μόνο τα παράνομα καταλύματα και τα ακίνητα που μισθώνονται βραχυχρόνια θα είναι σε θέση να υποδεχθούν πελάτες. Άλλωστε αυτά, όπως φαίνεται, μάλλον θεωρούνται περισσότερο ασφαλή ακόμα και μέσα στην πανδημία, για αυτό και αφήνονται να λειτουργούν χωρίς υγειονομικούς όρους και το κυριότερο: δεν έχουν μπουφέ…»

Αγγελική Λούμη: “Θα αξιοποιήσουμε το τουριστικό μας διαμάντι στο έπακρον”!

Συνέντευξη στον Κώστα Πρώιμο στην Ενημέρωση Πελοποννήσου

https://www.enpel.gr/

Συνήθως μιλά χωρίς περιστροφές και περίτεχνες διατυπώσεις που αναδεικνύουν ένα λόγο “ξύλινο”…

Δεν δίστασε να ανεξαρτητοποιηθεί όταν έκρινε πως υπάρχει αναντιστοιχία στις πεποιθήσεις της και στην “γραμμή” που ακολουθούσε η πρώην Δημοτική παράταξη την οποία υπηρετούσε. Επανεξελέγη με την ΠΡΟΣΥΕΡ και επειδή σε τούτη την δύσκολη συγκυρία δεν χωρούν οι διχόνοιες και οι πολιτικές “αγκυλώσεις”, έτυχε της αμέριστης εμπιστοσύνης του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Ερμιονίδας Γιάννη Γεωργόπουλου.

Από το νέο πόστο που ανέλαβε ως αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Ερμιονίδας, η Αγγελική Λούμη σκοπεύει να προωθήσει όλες τις ανεκμετάλλευτες και πολύτιμες πτυχές του τοπικού τουριστικού προϊόντος, ώστε η “αδαμάντινη” περιοχή να αποκτήσει και τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να παγιωθεί επιτέλους, στον παγκόσμιο και ιδιαιτέρως ανταγωνιστικό χάρτη των σύγχρονων τουριστικών θεματικών δράσεων…

Κ. Πρώιμος: Ποια ήταν τα κίνητρα για εσάς, ώστε να αποδεχτείτε την πρόταση του Γιάννη Γεωργόπουλου, για την θέση της Αντιδημάρχου Τουρισμού του Δήμου Ερμιονίδας;

Αγγελική Λούμη: “Όπως γνωρίζετε στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2019, εξελέγην Δημοτική Σύμβουλος με την παράταξη Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας με επικεφαλής τον κ. Λάμπρου. Στο πλαίσιο Περισσότερα

To Barcelo Hydra Beach σας καλωσορίζει και πάλι στις 3 Ιουλίου.

Το Barceló Hydra Beach Resort είναι έτοιμο να σας καλωσορίσει και πάλι στις 3 Ιουλίου για να σας προσφέρει ξέγνοιαστες διακοπές που τόσο τις αξίζετε! Κάντε την κράτησή σας τώρα, εκμεταλλευτείτε τις ειδικές προσφορές και ετοιμαστείτε για άλλη μία συναρπαστική σεζόν!
Επικοινωνήστε μαζί μας στο 27540 98700 (Δευτ.-Παρ. 09:00 – 16:00) ή στο hydrabeach.res@barcelo.com.

Η ασφάλεια και η υγεία των επισκεπτών και του προσωπικού μας είναι πολύ σημαντικά για εμάς, έτσι το Barceló Hydra Beach Resort θα ανοίξει τις πόρτες του έχοντας εφαρμόσει όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, χωρίς να επηρεάσει την ποιότητα και το επίπεδο των υπηρεσιών για τα οποία είναι γνωστό όλα αυτά τα χρόνια.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.barcelo.com για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα υγείας και ασφάλειας της Barceló #WeCareAboutYou.

Το Barceló Hydra Beach, ένα θέρετρο 5 * βρίσκεται στην ήσυχη περιοχή της Ερμιονίδας στην Αργολίδα της Πελοποννήσου, διαθέτει 3 ειδυλλιακές π

αραλίες με κρυστάλλινα νερά και εκπληκτική θέα στο νησί της Ύδρας, υπαίθρια μπαρ και εστιατόρια, ένα πλήθος υπαίθριων αθλητικών εγκαταστάσεων και εξωτερικές πισίνες, κέντρο θαλάσσιων σπορ, μίνι κλαμπ για τα παιδιά, ένα σύγχρονο SPA και προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου με ημιδιατροφή και all-inclusive. Είναι η ιδανική επιλογή για χαλαρωτικές και αναζωογονητικές διακοπές, τόσο για ζευγάρια όσο και για οικογένειες με παιδιά.

Το θέρετρο διαθέτει διάφορους τύπους δωματίων, μεταξύ αυτών Superior και Deluxe δωμάτια τα οποία είναι διανεμημένα σε ξεχωριστά διώροφα μπλοκ δωματίων με υπαίθριους διαδρόμους, μεμονωμένα Superior και Family μπανγκαλόου καθώς και πολυτελείς Σουίτες, όλα διασκορπισμένα σε μια τεράστια έκταση με υπέροχους κήπους και πλούσια βλάστηση.

Στις μέρες μας πλέον, όχι μόνο το ταξίδι αλλά και ο προορισμός έχει εξίσου σημασία… πρέπει να είναι ένας ασφαλής προορισμός. Barceló Hydra Beach Resort, μία αξέχαστη διαμονή σε έναν ασφαλή προορισμό. Σας περιμένουμε!

Περισσότερα

Ο Δήμος Ερμιονίδας και η Κοινότητα Πορτοχελίου, ολοκλήρωσαν την αποκατάσταση του τσιμέντινου σταμπωτού οδοστρώματος.

Ο Δήμος Ερμιονίδας και η Κοινότητα Πορτοχελίου, ολοκλήρωσαν την αποκατάσταση του τσιμέντινου σταμπωτού οδοστρώματος στα σημεία πίσω από το Κοινοτικό κατάστημα Πορτοχελίου και στη Πλατεία Ηρώων, τα οποία είχαν υποστεί φθορές από την εκτέλεση του έργου ”Ολοκλήρωση Αποχετευτικού Δικτύου Κρανιδίου” από την Ανάδοχο Εταιρεία ”Λατομική Α.Ε.”. Κατόπιν σχετικής επιστολής του Προέδρου της Κοινότητας Πορτοχελίου κ. Κόκκαλη στην Προϊσταμένη της Δ/νσης Τεχνικών έργων Αργολίδας κα Καχριμάνη Κων/να, για την αποκατάσταση των συγκεκριμένων σημείων σταμπωτού, η κα Καχριμάνη μας ενημέρωσε πως δεν είναι υπεύθυνη η ανάδοχος Εταιρεία, αλλά ο Δήμος.
Έτσι, σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, προχωρήσαμε άμεσα στην αποκατάσταση του και την επαναφορά στην πρότερα κατάσταση γιατί η επικινδυνότητα ήταν μεγάλη, όταν πλήθος δημοτών , όχι μόνο του Πορτοχελίου αλλά ολόκληρου του Δήμου πραγματοποιεί περιπάτους εκεί σε καθημερινή βάση. Επίσης αυτή η κακή αισθητικά εικόνα, λόγω του παραπάνω έργου, δεν αρμόζει στην .

Κοινότητα Πορτοχελίου, η οποία αποτελεί τουριστικό προορισμό και η τουριστική σεζόν είναι προ των πυλών

Μαρία Σαρίδη :Πράξεις για Χειροκρότημα! από τους μαθητές του 1ου Λυκείου Άργους

Οι μαθητές του 1ου Λυκείου Άργους μας παρέδωσαν σήμερα αντιμικροβιακές κουρτίνες για τις κλινικές των νοσηλευτικών μας τμημάτων. Τα χρήματα που ξόδεψαν ήταν τα χρήματα από την πενθήμερη εκδρομή τους!
Πως να μην συγκινηθείς, πως να μην χειροκροτησεις, πως να μην ελπίζεις με τέτοιους νέους!
Παιδιά συγχαρητήρια, σε εσάς που φαίνεται τι παιδεία έχετε, τους καθηγητές σας που δείχνουν τι ακριβώς έκαναν για να έχετε αυτήν την παιδεία και στους γονείς σας που δημιούργησαν μια τέτοια βάση για το μέλλον της κοινωνίας μας!
Καλή Επιτυχία στις εξετάσεις σας, καλή επιτυχία στη ζωή σας!
Σας ευχαριστούμε!!!

*Η Μαρία Σαρίδη είναι διοικήτρια του Γ.Ν .Αργολίδας.

Ο Δημητρης Καμιζής υπέβαλλε την παραίτηση του απο τη θέση του Συμβούλου στη Δ.Κ.,Κρανιδίου .

Δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι σ αυτό τον τόπο θέλουμε και επιδιώκουμε όλοι τα ίδια…

Αγαπητοί φίλοι ,συμπολίτες του Κρανιδίου, γνωρίζετε από πρόσφατες δημοσιεύσεις μου ότι προχθές 27/5/2020 και με αφορμή τα ντροπιαστικά γεγονότα που συνέβησαν στην πλατεία του Κρανιδίου, ζήτησα με επιστολή μου, έκτακτη ,κατεπείγουσα σύγκληση του Κοινοτικού Συμβουλίου Κρανιδίου για την συζήτηση και λήψη αποφάσεων προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την ύπαρξη και λειτουργία της δομής φιλοξενίας αιτούντων άσυλο αλλοδαπών που διαμένουν στο ” Ξενοδοχείο Γαλαξίας” στο Τζέμι Κρανιδίου.

Περισσότερα

Συνάντηση του κ,Γεωργόπουλου σε υπουργεία για θέματα της περιοχής μας

Κρανίδι, 29.05.2020

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προγραμματισμένες συναντήσεις με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γ. Πλακιωτάκη και τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λ. Αυγενάκη, πραγματοποίησε τις προηγούμενες ημέρες ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, κ. Γ. Γεωργόπουλος.

Στην συνάντηση με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, για την οποία μερίμνησε ο Βουλευτής, κ. Γ. Ανδριανός, ο Δήμαρχος Ερμιονίδας παρουσίασε έργα, τα οποία μπορούν να πραγματοποιηθούν στην Ερμιονίδα με βασικό αρωγό το εν λόγω Υπουργείο. Από την πλευρά του ο κ. Αυγενάκης ενημέρωσε τον Δήμαρχο για τον τρόπο εκτέλεσης των έργων, καθώς και για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε αυτά να προχωρήσουν στο στάδιο της υλοποίησης. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την δέσμευση του Υφυπουργού πως θα στηρίξει τις ενέργειές μας με σκοπό την υλοποίηση των έργων στον Δήμο Ερμιονίδας.

Στην συνέχεια, στον Πειραιά, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γ. Πλακιωτάκης, παρουσία του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος και του Βουλευτή Αργολίδας, κ. Γ. Ανδριανού, συζήτησαν εκτενέστατα με τον Δήμαρχο, κ. Γ. Γεωργόπουλο, για την αναβάθμιση των Λιμενικών Τμημάτων της Ερμιονίδας, που αποτελεί βασικό μέλημα και πάγιο αίτημά μας από την ανάληψη των καθηκόντων μας.

Συμπερασματικά και οι δύο συναντήσεις του Δημάρχου Ερμιονίδας ολοκληρώθηκαν με πολλές προοπτικές για τον τόπο μας. Σύντομα και αφού ολοκληρωθούν από πλευράς μας όσα ζητήθηκαν, θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για την κάθε υπόθεση ξεχωριστά.

 

Γραφείο Δημάρχου

 

Βασίλης Γκάτσος Δυστυχώς οι τοπικοί βουλευτές μας δεν εκφράζουν το δίκαιο αίσθημα των κατοίκων της Ερμιόνίδας.

Δυστυχώς οι τοπικοί βουλευτές μας δεν εκφράζουν το δίκαιο αίσθημα των κατοίκων της Ερμιόνίδας.

Μαζί τους και ο Υπουργός που υπόσχεται να πάρει τη δομή από τον Γαλαξία …….. μετά από 4 μήνες, ικανοποιημένος που εφαρμόζει το ποσοστό 0,5% ……. για την Αργολίδα, το 1% για την Περιφερειακή Ενότητα (άρα χωράμε περισσότερους), το 5%(!!!!) για την Ερμιονίδα και το 0% (!!!) για την Αργοναυπλία.
Οι βουλευτές μας:
“Στο πλαίσιο της σύσκεψης, ο κ. Ανδριανός έθεσε εκ νέου τα πολλαπλά προβλήματα που δημιουργεί η λειτουργία της δομής φιλοξενίας προσφύγων στην Ερμιονίδα, αναφέρθηκε στη γραπτή απάντηση του υπουργού, και επεσήμανε με επιχειρήματα την ανάγκη κατάργησης της δομής και απομάκρυνσής της από την Αργολίδα.”
Μα δε ζητάμε αυτό. Ζητάμε το δίκαιο. Να μείνουν 12 οικογένειες στην Ερμιονίδα και να εφαρμόσει εδώ και τώρα το Υπουργείο το δίκαιο ποσοστό, το 0,5%, για την Αργολίδα.

Περισσότερα