68 εγχώρια κρούσματα-3 νεκροί & νέα μέτρα.

68 εγχώρια κρούσματα-3 νεκροί & νέα μέτρα.


 ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 78 νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη χώρα ,εκ των οποίων τα 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου.

Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν έχουν ως εξής:

 • Από 1 Αυγούστου είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων των χώρων λατρείας, με εξαίρεση τους χώρους εστίασης και ιατρικών εξαιρέσεων για άτομα π.χ. με αναπνευστικά προβλήματα.
 • Από 1 έως 15 Αυγούστου αναστέλλονται τα επισκεπτήρια σε δομές ευάλωτων ομάδων, νοσοκομεία και γηροκομεία. Στα νοσοκομεία, όπου κρίνεται αναγκαίο, δύναται να υπάρχει ένας συνοδός με ειδική άδεια. Δεν επιτρέπεται η παραμονή στο νοσοκομείο συνοδών που παρουσιάζουν οποιοδήποτε σύμπτωμα λοίμωξης ανωτέρου αναπνευστικού.
 • Από 3 έως 9 Αυγούστου ρητή απαγόρευση όρθιων πελατών σε κλαμπ και μπαρ
 • Παρατείνεται η απαγόρευση των πανηγυριών μέχρι τέλος Αυγούστου
 • Θεσπίζεται όριο 100 ατόμων σε τελετές γάμων, βαφτίσεων και κηδειών μέχρι και τις 15 Αυγούστου
 • Ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους όταν δεν μπορούν να τηρηθούν οι αποστάσεις
 • Επέκταση των περιορισμών κυκλοφορίας των διαμενόντων στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης και στις δομές κάθε είδους της χώρας, έως και την 31η Αυγούστου

Ελαφρύς τραυματισμός λουόμενου από θαλάσσιο ταξί στο Πορτοχέλι

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πορτοχελίου, από τον Κυβερνήτη του θαλάσσιου ταξί ”ΜΙΧΑΗΛ Β” ν.Σπετσών 1447, ότι κατά τη διάρκεια πλου του στην περιοχή του όρμου λιμένα Κόστας Αργολίδας, τραυμάτισε ελαφρά 70χρονο λουόμενο.
       Στην περιοχή έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής με περιπολικό όχημα Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, όπου εντόπισαν τον άνδρα στην  λιμενική εγκατάσταση Κόστας, συνοδευόμενο από τον Κυβερνήτη του θαλάσσιου ταξί.
         Ο 70χρονος παρελήφθη από το ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίσθηκε έχοντας τις αισθήσεις του, στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, όπου μετά από περιποίηση και συρραφή του τραύματος (θλαστικό τραύμα κεφαλής), εξήλθε.
        Από ο Α’ Λιμενικό Τμήμα Πορτοχελίου του Λιμεναρχείου Ναυπλίου που διενεργεί προανάκριση, συνελήφθη στο πλαίσιο αυτοφώρου ο Κυβερνήτης του θαλάσσιου ταξί.

Μεγάλη πυρκαγιά στο Κολιάκι Επιδαύρου

Ενισχύονται οι δυνάμεις στην #πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κολιάκι του δήμου Επιδαύρου. Συνολικά έχουν κινητοποιηθεί 64 #πυροσβέστες, 18 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 2 Α/Φ και 2 Ε/Π. Συνδράμουν υδροφόρες Ο.Τ.Α.

Δειγματοληπτικοί έλεγχοι για τον SARSCOVID-19 στο Κρανίδι

Σας ενημερώνουμε ότι η  6η ΥΠΕ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, ΗΠΕΙΡΟΥ, ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΟΜΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, πραγματοποιεί  δειγματοληπτικούς ελέγχους  για τον SARSCOVID-19.

Στα πλαίσια των παραπάνω ελέγχων, οι εγγεγραμμένες επιχειρήσεις του Επιμελητηρίου Αργολίδας, εάν το  επιθυμούν μπορούν να υποβάλουν το προσωπικό και τα στελέχη τους σε εξέταση επιχρίσματος ανωτέρου αναπνευστικού για PCR.

Επιδημιολογικά προέχουν οι  επιχειρήσεις με έκθεση του προσωπικού τους στο κοινό όπως τουριστικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις εστίασης, supermarket, επιχειρήσεις τροφίμων κ.λ.π.

Εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον από πλευράς σας για την πραγματοποίηση των σχετικών ελέγχων, θα πρέπει να αποστείλετε τα στοιχεία του προσωπικού σας (ονοματεπώνυμο, ΑΜΚΑ, κινητό τηλέφωνο) στην ηλεκτρονική διεύθυνση komyargolidas@gmail.comμέχρι την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020.

Ο συγκεκριμένος έλεγχος θα πραγματοποιηθεί στο Γραφείο του Επιμελητηρίου στο Κρανίδι την Τρίτη 4 Αυγούστου 2020 από τις 9:00 π.μ. έως 13:30 μ.μ.

Σημειώνεται ότι έλεγχος είναι δωρεάν και προαιρετικός.

 

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΦΩΤΙΟΣ ΔΑΜΟΥΛΟΣ

65 νέα κρούσματα (31 εγχώρια).

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Τετάρτη 65 νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων τα 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4.401, εκ των οποίων το 54.6% αφορά άνδρες.

γεωργραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων έχει ως εξής:

 • δεκαεπτά (17) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
 • δεκαεπτά (17) εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως, εκ των οποίων τα δεκαέξι (16) εντοπίστηκαν σε εργαζόμενους σε δεξαμενόπλοιο που παραμένει αγκυροβολημένο έξω από Πειραιά,
 • έντεκα (11) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
 • επτά (7) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,
 • τρία (3) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας,
 • τρία (3) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Κέρκυρας,
 • δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αχαΐας,
 • δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης,
 • ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας,
 • ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης,
 • ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησία

Θάνατος άνδρα στη θαλάσσια περιοχή Βερβερόντα Πορτοχέλιου

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα(χθές), από τη θαλάσσια περιοχή  “ΒΕΡΒΕΡΟΝΤΑ” Πορτοχελίου δήμου Ερμιονίδας, 78χρονος ημεδαπός.
Στο σημείο μετέβη γιατρός του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου, η οποία διαπίστωσε το θάνατό του.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Μετρώντας αντίστροφα για την έναρξη του Διαγωνισμού Φωτογραφίας στην Ερμιόνη

Μετρώντας αντίστροφα λίγες μέρες από την έναρξη της εκδήλωση μας, 8-14 Αυγούστου που περιλαμβάνει το Διαγωνισμό, την Έκθεση Φωτογραφίας και την προβολή Ταινιών Μικρού Μήκους  στα σακάκια της Ερμιόνης,  θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι η δημόσια υγεία αποτελεί καθήκον και υποχρέωση όλων μας.

Παρακαλούμε να αναλάβουμε ο καθένας μας ξεχωριστά την ευθύνη, προστατεύοντας τον εαυτό μας και τους άλλους.

Εμείς και οι εθελοντές  της εκδήλωσης θα φροντίσουμε για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της.

Σας περιμένουμε να απολαύσουμε μαζί βραδιές  πολιτισμού,

κόντρα σ’ αυτό το πρωτόγνωρο και δύσκολο καλοκαίρι που διανύουμε, με παρέα εξαίρετων μουσικών.

Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης

Αριστείδης Α. Μπίμπας-Παρεμβάσεις στο περιφερειακό για την ασφάλεια των μαθητών του Λυκείου Κρανιδίου.

Ως νέος ο οποίος επέλεξα να προσφέρω και να εργαστώ για το καλό του τόπου μας και των πολιτών του, οφείλω και πρέπει να παραθέσω κάθε αλήθεια, για οποιοδήποτε θέμα παρουσιάζεται ή εσκεμμένα κάποιοι προσπαθούν να παρουσιάσουν με σκοπιμότητα ή δόλο.
Πριν λίγες μέρες αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημοσίευμα στο οποίο αναφέρεται η επικινδυνότητα στην πρόσβαση των μαθητών του Γενικού Λυκείου Κρανιδίου λόγω ελλιπούς σήμανσης και μη υπάρχουσας διαγράμμισης.
Ως αρμόδιος Αντιδήμαρχος και για θέματα Παιδείας, γνωρίζοντας πολύ καλά το συγκεκριμένο πρόβλημα, το προ 20ετίας πρόβλημα, το οποίο βίωσα και εγώ στα μαθητικά μου χρόνια, συνεργάστηκα άριστα με την Υπηρεσία Τεχνικών Έργων του Δήμου και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, ώστε από τις ενέργειες που ξεκίνησαν τον Νοέμβρη του 2019 τοποθετήθηκαν με βάση την σχετική μελέτη στις αρχές του 2020 επιπρόσθετα νέα σήματα για την αυξημένη προσοχή των διερχομένων οχημάτων.
Για του λόγου το αληθές, για το συγκεκριμένο πρόβλημα έχουν γίνει αρκετές συζητήσεις ώστε άμεσα να υλοποιήσουμε την όσο το δυνατόν ασφαλή λύση για τους μαθητές και τους διερχόμενους από το σημείο πολίτες.
Στο δημοσίευμα της Τετάρτης 22.07.2020 η Δημοτική Αρχή «είχε ήδη απαντήσει» με το Δελτίο Τύπου της Παρασκευής 10.07.2020 όπου αναφέρεται κατά γράμμα στην αναρτηθησα σύμβαση με τίτλο «Επισκευή και Συντήρηση Σχολικών Κτιρίων και Λοιπές Δράσεις» στις εργασίες που θα εκτελεστούν μεταξύ άλλων και εργασίες σήμανσης σε όλα τα σχολεία της επικράτειας του Δήμου Ερμιονίδας, όπως οριζόντια σήμανση και προειδοποίηση των οδηγών με μόνιμους ανακλαστήρες «μάτια γάτας», διαγράμμιση του οδοστρώματος με ανακλαστική βαφή και κατακόρυφη σήμανση και προειδοποίηση των οδηγών με την τοποθέτηση των πινακίδων αναγγελίας κινδύνου Κ-16 «Κίνδυνος λόγω συχνής κίνησης παιδιών», μέσω χρηματοδοτούμενου προγράμματος το οποίο οι Υπηρεσίες του Δήμου Ερμιονίδας εξασφάλισαν.
Η Δημοτική Αρχή είναι εδώ, δίπλα στους πολίτες για την επίλυση κάθε προβλήματος που χρονίζει και για την δημιουργία υποδομών προς όφελος πρωτίστως των πολιτών.
Η Δημοτική Αρχή δεν ακολουθεί τα γεγονότα, προηγείται αυτών.

Ο Αντιδήμαρχος

Αριστείδης Α. Μπίμπας

Δ.Κ ΕΡΜΙΟΝΗΣ :-ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ FACEBOOK ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

”Με την επίσκεψη του Προέδρου της Δ.Κοινότητας Ερμιόνης Ιωσήφ Γανώση,έκλεισε η διήμερη Έκθεση της Καλλιτεχνικής Ομάδας Ερμιονίδας στην όμορφη Ερμιόνη. Η Καλλιτεχνική Ομάδα στα πλαίσια των καλοκαιρινών δράσεων της,έχει αποφασίσει να εκθέσει στις Κοινότητες Ερμιονίδας, ώστε να τιμήσει τα μέλη της  και τους κατοίκους τους. Να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλους για την παρουσία τους στον όμορφο χώρο της Έκθεσης. Ο Πρόεδρος της Ερμιόνης, μας έδωσε τα συγχαρητήρια του για την απόφαση μας να εκθέσουμε στην Κοινότητα του και με την υπόσχεση του Ιωσήφ Γανώση να ξανά βρεθούμε. Η Καλλιτεχνική Ομάδα θα είναι πάντα στην διάθεση σας Πρόεδρε. Σας Ευχαριστούμε!!!!!!!”

 

 

ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

Φέτος λόγω της πανδημίας και των περιορισμένων χρονικών περιθωρίων ήταν δύσκολο να διοργανωθεί κάτι πολύ ξεχωριστό. Ευχή μας είναι του χρόνου σε συνεργασία με την Καλλιτεχνική Ομάδα Ερμιονίδας η καλοκαιρινή έκθεση ζωγραφικής στην Ερμιόνη να γίνει θεσμός και στην παρουσίαση έργων της Καλλιτεχνικής Ομάδας Ερμιονίδας να συμμετέχουν όσο γίνεται περισσότεροι καλλιτέχνες που έχουν οικογενειακές ρίζες και καταβολές από την πατρίδα μας.

 

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 57 νέα κρούσματα

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 57 νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων τα 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4.336

Η γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων έχει ως εξής:

 • επτά (7) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
 • τέσσερα (4) εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,
 • δεκατέσσερα (14) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
 • εννέα (9) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,
 • τέσσερα (4) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας,
 • τέσσερα (4) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αχαϊας,
 • τέσσερα (4) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Λέσβου,
 • δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας,
 • δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίας,
 • ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής,
 • ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Εύβοιας.