Πρόσκληση κοπής πίτας του σωματείου ξενοδοχουπαλλήλων Ερμιονίδας

Πρόσκληση κοπής πίτας του σωματείου ξενοδοχουπαλλήλων Ερμιονίδας

Το σωματείο ξενοδοχουπαλλήλων Ερμιονίδας την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου θα πραγματοποιήσει την κοπή της πίτας για το 2024 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γενικού Λυκείου Κρανιδίου με ώρα έναρξης στις 6 το απόγευμα.

Καλεσμένοι των ξενοδοχουπαλλήων είναι η επιστημονική ομάδα του καθηγητή Αλέξη Μητρόπουλου η οποία θα παρουσιάσει και θα αναλύσει τις εξελίξεις που διαμορφώνονται στην κοινωνική ασφάλιση, στο συνταξιοδοτικό , στο εργασιακό και στο φορολογικό σύστημα της χώρας μας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση :

Η κοπή της πίτας του Σωματείου θα γίνει την Παρασκευή  12/01/2024 και ώρα  6:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γενικού Λυκείου Κρανιδίου.

Η παρουσία σας θα μας δώσει μεγάλη χαρά και είναι απαραίτητη διότι θα παραβρεθούν και θα μας ενημερώσουν για εργασιακά, ασφαλιστικά, φορολογικά και θέματα συντάξεων μετά την ψήφιση των νέων νόμων.

Oi  καθηγητές: Αλέξης Μητρόπουλος Καθηγητής Εργατολόγος,

Γεώργιος Χριστόπουλος Καθηγητής φορολογικού δικαίου

και οι δικηγόροι Δημήτριος Μπολόφης ειδικός επί των συντάξεων, Αριστοτέλης Κολοβός ειδικός επί των συντάξεων και ο Δημήτριος Πετρόπουλος ειδικός επί των εργασιακών.

Σας ενημερώνουμε ότι οι αιτήσεις επαναπρόσληψης μέσω του σωματείου θα πραγματοποιηθούν την ημέρα της κοπής στο χώρο του Λυκείου και από 15/01/2024 έως 16/01/2024 στα γραφεία του σωματείου στην παλαιά δημοτική βιβλιοθήκη Κρανιδίου (φιλαθμονική) και ώρες από τις 15:00 έως 17:00 μ.μ.

Με εγκάρδιους χαιρετισμούς

Το Δ.Σ. του Σωματείου.

Πεντάστερο στολίδι 304 κλινών στην Ερμιόνη

Προχωρά η μεγάλη επένδυση Infinity στο παλιό Costa Perla. Από τι θα αποτελείται το έργο στην περιοχή «Κουβέρτα-Περλέ-Μπουρλότο» που εκτός των άλλων θα περιλαμβάνει τουριστικά καταλύματα σε έκταση 74,9 στρεμμάτων

Η εγκριση ΠεριβαλλοντιΠροχωρά η μεγάλη επένδυση Infinity στο παλιό Costa Perla. Από τι θα αποτελείται το έργο στην περιοχή «Κουβέρτα-Περλέ-Μπουρλότο» που εκτός των άλλων θα περιλαμβάνει τουριστικά καταλύματα σε έκταση 74,9 στρεμμάτωνκών Όρων του έργου «Ξενοδοχείο Infinity και συνοδά έργα στη θέση Κουβέρτα-Πέρλε-Μπουρλότο» Δήμου Ερμιονίδας, στην Αργολίδα, δόθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας – Ιουνίου.

Το έργο αφορά στην κατασκευή και λειτουργία Ξενοδοχείου κατηγορίας 5 αστέρων δυναμικότητας 304 κλινών με τουριστικά καταλύματα (δωμάτια και επιπλωμένα διαμερίσματα), κοινόχρηστους χώρους, πισίνες, υπηρεσίες Κέντρου Αναζωογόνησης δυναμικότητας 100 ατόμων, χώρους υποδοχής, εστίασης αναψυχής εντός γηπέδου συνολικής έκτασης 74,9 στρ., στην εκτός σχεδίου πόλεως και ορίων οικισμών περιοχή «Κουβέρτα-Περλέ-Μπουρλότο» της Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης.

Κατεδαφίζεται το Costa Perla

Περισσότερα

Παραμένει εκτός πράσινης λίστας” η Ελλάδα για τα ταξίδια στο εξωτερικό απο των Βρεττανών πολιτών.

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι χαλαρώνει, από τις 17 Μαΐου, τους περιορισμούς που αφορούν τα ταξίδια στο εξωτερικό, καταργώντας μεταξύ άλλων την υποχρέωση να μπαίνουν σε καραντίνα και στο εξής όσοι ταξιδεύουν σε 12 χώρες, μεταξύ των οποίων είναι η Πορτογαλία και το Ισραήλ.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς ανακοίνωσε την άρση της απαγόρευσης των ταξιδιών στο εξωτερικό και την εφαρμογή ενός συστήματος που κατατάσσει τις χώρες σε τρεις κατηγορίες, ανάλογα με την υγειονομική κατάστασή τους.

Εκτός από την Πορτογαλία και το Ισραήλ, στην «πράσινη λίστα» θα βρίσκονται από τις 17 Μαΐου η Νέα Ζηλανδία, η Αυστραλία, η Σιγκαπούρη, το Μπρουνέι, η Ισλανδία, το Γιβραλτάρ, τα Νησιά Φόκλαντ, τα Νησιά Φερόε, τα Νησιά Σάντουιτς και η Αγία Ελένη.

Η Ελλάδα και η Κύπρος παραμένουν στην «πορτοκαλί» λίστα, που σημαίνει ότι όσοι επιστρέφουν από αυτές τις χώρες στη Βρετανία θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα 10 ημερών και να υποβληθούν δύο φορές σε διαγνωστικό τεστ για την Covid-19. Οι ταξιδιώτες από χώρες που βρίσκονται στην «πράσινη» κατηγορία θα πρέπει να υποβάλλονται σε τεστ πριν από την αναχώρησή τους και δύο ημέρες μετά την άφιξή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η λίστα θα αναθεωρείται κάθε τρεις εβδομάδες. Τρεις χώρες που σήμερα βρίσκονται στην «πορτοκαλί» κατηγορία, η Τουρκία, οι Μαλδίβες και το Νεπάλ, θα μετακινηθούν στην «κόκκινη» από την Τετάρτη, 12 Μαΐου.

Εκτός της «πράσινης» λίστας έμειναν η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία και οι ΗΠΑ, οι τέσσερις χώρες στις οποίες ταξίδεψαν περισσότερο οι Βρετανοί το 2019. Όλες τους βρίσκονται στην «πορτοκαλί» κατηγορία.

Αεροπορικές εταιρείες, τουριστικά γραφεία και ξενοδοχεία στη νότια Ευρώπη περίμεναν για πάνω από τέσσερις μήνες να ξεκινήσουν και πάλι τα ταξίδια τους οι Βρετανοί τουρίστες, ωστόσο θα χρειαστεί να περιμένουν για λίγο ακόμα, μέχρι να ομαλοποιηθούν πλήρως οι μετακινήσεις.

Τα συνδικάτα των πιλότων και οι αεροπορικές εταιρείες υποστηρίζουν ότι η Βρετανία είναι υπερβολικά επιφυλακτική και ότι ένα τόσο περιορισμένο «άνοιγμα» θα συνεχίσει να πλήττει τη βιομηχανία που αγωνίζεται για την επιβίωσή της.

«Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί το πρώτο βήμα στην προσεκτική επιστροφή μας στα διεθνή ταξίδια, με μέτρα σχεδιασμένα, κατά κύριο λόγο, για να προστατεύουν τη δημόσια υγεία και να διασφαλίζουν ότι δεν θα πετάξουμε στα σκουπίδια όσα κερδίσαμε με κόπο αυτήν τη χρονιά», είπε ο Σαπς.

(Με πληροφορίες από https://www.gov.uk/guidance/red-amber-and-green-list-rules-for-entering-england)

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος Barceló Hotels & Resorts αναζητεί προσωπικό για το ξενοδοχειακό της συγκρότημα Barceló Hydra Beach Resort & Spa στη Θερμησία Αργολίδας

Ο ξενοδοχειακός όμιλος Barceló Hotels & Resorts αναζητεί προσωπικό για το ξενοδοχειακό της συγκρότημα Barceló Hydra Beach Resort & Spa στη Θερμησία Αργολίδας, για τις ακόλουθες θέσεις:

 

 1. A’ ΜΑΓΕΙΡΕΣ ΖΕΣΤΗΣ ΚΑΙ ΚΡΥΑΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

Απαραίτητα προσόντα:

 • Πτυχίο Σχολής Μαγειρικής Τέχνης.
 • Επαγγελματική εμπειρία σε αντίστοιχη θέση ήανάλογη εμπειρία διεθνής κουζίνας σε  a la carte  εστιατόρια ξενοδοχείων.
 • Γνώση διαδικασιών Υγιεινής και Ασφάλειας τροφίμων.
 • Ακρίβεια και συνέπεια στην εκτέλεση συνταγών Ελληνικής και διεθνούς κουζίνας.
 • Καλή γνώση Αγγλικών και μίας επιπλέον γλώσσας επιθυμητή(Γαλλικά -Ιταλικά).

 

 1. B’ ΜΑΓΕΙΡΕΣ ΖΕΣΤΗΣ ΚΑΙ ΚΡΥΑΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

Απαραίτητα προσόντα:

 • Πτυχίο Σχολής Μαγειρικής Τέχνης.
 • Επαγγελματική εμπειρία σε αντίστοιχη θέση.
 • Γνώση διαδικασιών Υγιεινής και Ασφάλειας τροφίμων.
 • Ακρίβεια και συνέπεια στην εκτέλεση συνταγών Ελληνικής και διεθνούς κουζίνας.

 

 

Η επιχείρηση προσφέρει:

 • Προοπτικές εξέλιξης και μακροχρόνιας συνεργασίας.
 • Ικανοποιητικό πακέτο αποδοχών.
 • Ευχάριστο περιβάλλον εργασίας.
 • Διατροφή και στέγαση (για όσους δεν είναι κάτοικοι της περιοχής).

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν το βιογραφικό τους καθώς και μια πρόσφατη φωτογραφία στο hydrabeach.hr@barcelo.com ή να επισκεφθούν το Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού στο ξενοδοχείο ώστε να συμπληρώσουν αίτηση.

Αναστάσιος Γ.Γανώσης :Ο τουρισμός στην χώρα μας κατατάσσεται διαχρονικά στους πιο ισχυρούς στρατηγικά τομείς της οικονομίας

Σύγχρονη τουριστική πολιτική στις Περιφέρειες με μακροχρόνιο ορίζοντα

Ο τουρισμός στην χώρα μας κατατάσσεται διαχρονικά  στους πιο ισχυρούς στρατηγικά τομείς της οικονομίας. Η τεράστια συμμετοχή του στο ΑΕΠ καταλαμβάνοντας σχεδόν το 1/3 επί του συνόλου, σε συνδυασμό με την έμμεση και άμεση επίδραση του στους υπόλοιπους κλάδους της οικονομίας  αλλά και με τον καταμερισμό του εισοδήματος που προκύπτει, αποτελούν παράγοντες που οικονομικά και κοινωνικά στηρίζουν την περιφέρεια σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Έννοιες όπως είναι η ανάπτυξη και εξέλιξη είναι ταυτόσημες με τον τουρισμό στην βαθιά του ερμηνεία, έννοιες που μαρτυρούν την ανάγκη κατάρτισης στρατηγικής τουριστικής πολιτικής στους ΟΤΑ(δήμους – περιφέρειες) υπό πιο συγκεκριμένο πλαίσιο σαφέστατα πιο ισχυρά δομημένο πάντα υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού και τον ΕΟΤ. Αποτελεί προτεραιότητα και ανάγκη ειδικότερα για τις περιοχές που αναδεικνύουν το Ελληνικό καλοκαίρι να βελτιώσουν την προβολή και οργάνωση τους στην προσπάθεια να θεσπιστεί μια τοπική τουριστική φυσιογνωμία.

Περισσότερα

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ -ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας σήμερα υπέγραψε και κατέθεσε στο Υπουργείο εργασίας τη νέα Κ.Σ.Σ.Ε.(Π.Κ.2/26.01.2021)που αφορά όλους τους Ξενοδοχοϋπαλλήλους της χώρας.

Μετά από μια δύσκολη διαπραγμάτευση με την Π.Ο.Ξ. που κατέληξε στην μεσολάβηση του ΟΜΕΔ οι όροι αμοιβής και εργασίας του κλάδου ρυθμίστηκαν μέχρι 31/12/2022. Πιο συγκεκριμένα:

Στις απαιτήσεις των ξενοδόχων για μειώσεις μισθών που στην αρχή ξεκινούσαν από σχεδόν -20% ., έπεσαν στο -10%  και τελικώς ζητούσαν επιτακτικά -5%, καταφέραμε και κρατήσαμε τους μισθούς μας και τα επιδόματα σταθερούς για τα επόμενα δύο (2) χρόνια ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ.

Επίσης καταφέραμε και κρατήσαμε θεσμικά δικαιώματα όπως η επαναπρόσληψη και το επίδομα μετεκπαίδευσης στο 10%.

Τρία είναι τα σημεία που πρέπει οι συνάδελφοι να προσέξουν τα οποία ρυθμίστηκαν στην ΣΣΕ μετά  από πρόταση της μεσολαβήτριας.

1.- Παρέχεται στον εργοδότη η δυνατότητα σε στιγμές φόρτου εργασίας να μην χορηγεί τις ημέρες ανάπαυσης(ρεπό) συνεχόμενα αλλά πάντα εντός του 7ημέρου όπως ορίζει η εργατική νομοθεσία.

2.- Οι εργαζόμενοι που δουλεύουν σε ξενοδοχεία  έως 20 δωμάτια  και σε υψόμετρο άνω των 600 μέτρων έως 31/12/22 (ημέρα λήξης της σύμβασης) θα αμείβονται με τα μισθολογικά κλιμάκια της σύμβασης μας του 2017.

3.-  Οι νεοεισερχόμενοι ανειδίκευτοι  στον κλάδο που υπάγονται στην Δ΄ Κατηγορία  και μόνον οι νεοεισερχόμενοι  το τονίζουμε αυτοί που προσλαμβάνονται για πρώτη φορά θα αμείβονται για 15 μήνες με 740€ συν όλα τα επιδόματα που απορρέουν από την συλλογική σύμβαση. Τονίζουμε το για πρώτη φορά  γιατί αν κάποιος συνάδελφος προσληφθεί φέτος ως νεοπροσλαμβανόμενος στις ειδικότητες της Δ΄ Κατηγορίας σε ένα ξενοδοχείο και του χρόνου προσληφθεί  από άλλον εργοδότη, δεν θεωρείται νεοπροσλαμβανόμενος ούτε χρειάζεται να περιμένει 15 μήνες για να μπει κανονικά στις ρυθμίσεις της ΣΣΕ.

Περισσότερα

Αναστάσιος Γανώσης :Οι επιπτώσεις του 2ου lockdown καθώς και των περιοριστικών μέτρων που από ότι φαίνεται θα γίνουν μόνιμα για τα επόμενα χρόνια έχουν επιφέρει ολέθριες επιπτώσεις αλλά και ένα διαφορετικό λειτουργικό πλαίσιο στον κλάδο

 Το 2ο lockdown καθώς και τα περιοριστικα μέτρα που τείνουν να μονιμοποιηθούν έχουν επιφέρει ολέθριες επιπτώσεις αλλά και ένα διαφορετικό λειτουργικό πλαίσιο στον κλάδο της εστίασης. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, στο σύνολο των επιχειρήσεων του κλάδου υπηρεσιών εστίασης, ο κύκλος εργασιών στο πρώτο εξάμηνο υποχώρησε 70%ενώ σημειώνεται ότι από το νέο lockdown στην εστίαση  επηρεάζονται άμεσα 50.000 επιχειρήσεις, από τις 77.000 περίπου που δραστηριοποιούνται στον κλάδο πανελλαδικά. Γίνεται κατανοητό πλέον πως κάθε επιχείρηση θα αντιμετωπίσει προβλήματα βιωσιμότητας φλερτάροντας ακόμα και με οριστικό λουκέτο.

Περισσότερα