Αναστάσιος Γ.Γανώσης :Ο τουρισμός στην χώρα μας κατατάσσεται διαχρονικά στους πιο ισχυρούς στρατηγικά τομείς της οικονομίας

Αναστάσιος Γ.Γανώσης :Ο τουρισμός στην χώρα μας κατατάσσεται διαχρονικά στους πιο ισχυρούς στρατηγικά τομείς της οικονομίας

Σύγχρονη τουριστική πολιτική στις Περιφέρειες με μακροχρόνιο ορίζοντα

Ο τουρισμός στην χώρα μας κατατάσσεται διαχρονικά  στους πιο ισχυρούς στρατηγικά τομείς της οικονομίας. Η τεράστια συμμετοχή του στο ΑΕΠ καταλαμβάνοντας σχεδόν το 1/3 επί του συνόλου, σε συνδυασμό με την έμμεση και άμεση επίδραση του στους υπόλοιπους κλάδους της οικονομίας  αλλά και με τον καταμερισμό του εισοδήματος που προκύπτει, αποτελούν παράγοντες που οικονομικά και κοινωνικά στηρίζουν την περιφέρεια σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Έννοιες όπως είναι η ανάπτυξη και εξέλιξη είναι ταυτόσημες με τον τουρισμό στην βαθιά του ερμηνεία, έννοιες που μαρτυρούν την ανάγκη κατάρτισης στρατηγικής τουριστικής πολιτικής στους ΟΤΑ(δήμους – περιφέρειες) υπό πιο συγκεκριμένο πλαίσιο σαφέστατα πιο ισχυρά δομημένο πάντα υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού και τον ΕΟΤ. Αποτελεί προτεραιότητα και ανάγκη ειδικότερα για τις περιοχές που αναδεικνύουν το Ελληνικό καλοκαίρι να βελτιώσουν την προβολή και οργάνωση τους στην προσπάθεια να θεσπιστεί μια τοπική τουριστική φυσιογνωμία.

Read More

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ -ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας σήμερα υπέγραψε και κατέθεσε στο Υπουργείο εργασίας τη νέα Κ.Σ.Σ.Ε.(Π.Κ.2/26.01.2021)που αφορά όλους τους Ξενοδοχοϋπαλλήλους της χώρας.

Μετά από μια δύσκολη διαπραγμάτευση με την Π.Ο.Ξ. που κατέληξε στην μεσολάβηση του ΟΜΕΔ οι όροι αμοιβής και εργασίας του κλάδου ρυθμίστηκαν μέχρι 31/12/2022. Πιο συγκεκριμένα:

Στις απαιτήσεις των ξενοδόχων για μειώσεις μισθών που στην αρχή ξεκινούσαν από σχεδόν -20% ., έπεσαν στο -10%  και τελικώς ζητούσαν επιτακτικά -5%, καταφέραμε και κρατήσαμε τους μισθούς μας και τα επιδόματα σταθερούς για τα επόμενα δύο (2) χρόνια ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ.

Επίσης καταφέραμε και κρατήσαμε θεσμικά δικαιώματα όπως η επαναπρόσληψη και το επίδομα μετεκπαίδευσης στο 10%.

Τρία είναι τα σημεία που πρέπει οι συνάδελφοι να προσέξουν τα οποία ρυθμίστηκαν στην ΣΣΕ μετά  από πρόταση της μεσολαβήτριας.

1.- Παρέχεται στον εργοδότη η δυνατότητα σε στιγμές φόρτου εργασίας να μην χορηγεί τις ημέρες ανάπαυσης(ρεπό) συνεχόμενα αλλά πάντα εντός του 7ημέρου όπως ορίζει η εργατική νομοθεσία.

2.- Οι εργαζόμενοι που δουλεύουν σε ξενοδοχεία  έως 20 δωμάτια  και σε υψόμετρο άνω των 600 μέτρων έως 31/12/22 (ημέρα λήξης της σύμβασης) θα αμείβονται με τα μισθολογικά κλιμάκια της σύμβασης μας του 2017.

3.-  Οι νεοεισερχόμενοι ανειδίκευτοι  στον κλάδο που υπάγονται στην Δ΄ Κατηγορία  και μόνον οι νεοεισερχόμενοι  το τονίζουμε αυτοί που προσλαμβάνονται για πρώτη φορά θα αμείβονται για 15 μήνες με 740€ συν όλα τα επιδόματα που απορρέουν από την συλλογική σύμβαση. Τονίζουμε το για πρώτη φορά  γιατί αν κάποιος συνάδελφος προσληφθεί φέτος ως νεοπροσλαμβανόμενος στις ειδικότητες της Δ΄ Κατηγορίας σε ένα ξενοδοχείο και του χρόνου προσληφθεί  από άλλον εργοδότη, δεν θεωρείται νεοπροσλαμβανόμενος ούτε χρειάζεται να περιμένει 15 μήνες για να μπει κανονικά στις ρυθμίσεις της ΣΣΕ.

Read More

Αναστάσιος Γανώσης :Οι επιπτώσεις του 2ου lockdown καθώς και των περιοριστικών μέτρων που από ότι φαίνεται θα γίνουν μόνιμα για τα επόμενα χρόνια έχουν επιφέρει ολέθριες επιπτώσεις αλλά και ένα διαφορετικό λειτουργικό πλαίσιο στον κλάδο

 Το 2ο lockdown καθώς και τα περιοριστικα μέτρα που τείνουν να μονιμοποιηθούν έχουν επιφέρει ολέθριες επιπτώσεις αλλά και ένα διαφορετικό λειτουργικό πλαίσιο στον κλάδο της εστίασης. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, στο σύνολο των επιχειρήσεων του κλάδου υπηρεσιών εστίασης, ο κύκλος εργασιών στο πρώτο εξάμηνο υποχώρησε 70%ενώ σημειώνεται ότι από το νέο lockdown στην εστίαση  επηρεάζονται άμεσα 50.000 επιχειρήσεις, από τις 77.000 περίπου που δραστηριοποιούνται στον κλάδο πανελλαδικά. Γίνεται κατανοητό πλέον πως κάθε επιχείρηση θα αντιμετωπίσει προβλήματα βιωσιμότητας φλερτάροντας ακόμα και με οριστικό λουκέτο.

Read More

-86,4%  η μείωση του τζίρου των καταλυμάτων στην Αργολίδα το δεύτερο τρίμηνο του 2020

-86,4%  o τζίρος καταλύματων στην Αργολίδα το δευτερο τρίμηνο του 2020 ,οπως ανακοίνωσε η Ελληνικη Στατιστική Υπηρεσία.

Η επίδραση της πανδημίας θέτει σε κίνδυνο την βιωσιμότητα και την συνεχιση της λειτουργίας πολλών επιχειρήσεων  όχι μόνο στην Αργολιδα αλλά σε όλη την χώρα,

 

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος είναι μέλος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος, συμμετέχοντας ενεργά στο ανώτατο συλλογικό όργανο των Δήμων της χώρας, είναι πλέον Μέλος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ. Ο Δήμος Ερμιονίδας, ένας Δήμος που βασίζεται σε μέγιστο ποσοστό στον Τουρισμό και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αυτόν, και επίσημα εκπροσωπείται στην Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης.

Η δυναμική παρουσία του Δήμου στην Επιτροπή, θα προσδώσει πολλαπλά οφέλη, και μόνο κερδισμένοι μπορεί να είναι. Με συλλογική προσπάθεια και συνεργασία φορέων και αρμοδίων του Δήμου Ερμιονίδας, θα δουλέψουν ώστε να εκπροσωπηθεί ο Δήμος με άριστο τρόπο ανάμεσα σε όλους τους Δήμους της χώρας, υποβάλλοντας προτάσεις για την τόνωση της τουριστικής ανάπτυξης και προβολής με τα σύγχρονα μοντέλα που απαιτεί η εποχή.