Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων:Xαρακτηρίζει πολύ υψηλό το συνολικό κινδύνο απο τη νέα παραλλαγή Ομικρον.

Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων:Xαρακτηρίζει πολύ υψηλό το συνολικό κινδύνο απο τη νέα παραλλαγή Ομικρον.

Μια παραλλαγή SARS-CoV-2 που ανήκει στη σειρά Pango B.1.1.529, με υψηλό αριθμό μεταλλάξεων του γονιδίου S σε σύγκριση με τον αρχικό ιό, εντοπίστηκε στις αρχές Νοεμβρίου 2021. Στις 26 Νοεμβρίου 2021 η παραλλαγή χαρακτηρίστηκε παραλλαγή ανησυχίας (VOC) και έλαβε την ετικέτα Omicron από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Περίληψη των κυριότερων σημείων

Η παραλλαγή χαρακτηρίζεται από 30 αλλαγές, τρεις μικρές διαγραφές και μία μικρή εισαγωγή στην πρωτεΐνη ακίδας, από αυτές, οι 15 βρίσκονται στην περιοχή δέσμευσης υποδοχέα. Αυτή η παραλλαγή εντοπίστηκε για πρώτη φορά σε δείγματα που συλλέχθηκαν στις 11 Νοεμβρίου 2021 στη Μποτσουάνα και στις 14 Νοεμβρίου 2021 στη Νότια Αφρική. Από τις 26 Νοεμβρίου 2021, κρούσματα που σχετίζονται με ταξίδια έχουν επίσης εντοπιστεί στο Βέλγιο, το Χονγκ Κονγκ και το Ισραήλ. Η παραλλαγή Omicron είναι η πιο αποκλίνουσα παραλλαγή που έχει ανιχνευθεί σε σημαντικό αριθμό κατά τη διάρκεια της πανδημίας μέχρι στιγμής, γεγονός που εγείρει ανησυχίες ότι μπορεί να σχετίζεται με αυξημένη μεταδοτικότητα, σημαντική μείωση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου και αυξημένο κίνδυνο επαναμολύνσεων. Από τις 26 Νοεμβρίου 2021,

Αξιολογήθηκε ο κίνδυνος

Ποιος είναι ο κίνδυνος που σχετίζεται με την εισαγωγή και την πιθανή εξάπλωση στην κοινότητα της παραλλαγής Omicron του SARS-CoV-2 στην ΕΕ/ΕΟΧ;

Υπάρχει σημαντική αβεβαιότητα σχετικά με τη μεταδοτικότητα, την αποτελεσματικότητα του εμβολίου, τον κίνδυνο επαναμολύνσεων και άλλες ιδιότητες της παραλλαγής Omicron. Ωστόσο, δεδομένου του δυναμικού του ανοσοποιητικού διαφυγής και του δυνητικά αυξημένου πλεονεκτήματος μεταδοτικότητας σε σύγκριση με το Delta, αξιολογούμε την πιθανότητα περαιτέρω εισαγωγής και εξάπλωσης της κοινότητας στην ΕΕ/ΕΟΧ ως ΥΨΗΛΗ. Σε μια κατάσταση όπου η παραλλαγή Delta αναζωπυρώνεται στην ΕΕ/ΕΟΧ, ο αντίκτυπος της εισαγωγής και της πιθανής περαιτέρω εξάπλωσης του Omicron θα μπορούσε να είναι ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΗ. Συμπερασματικά, το συνολικό επίπεδο κινδύνου για την ΕΕ/ΕΟΧ που σχετίζεται με την παραλλαγή του SARS-CoV-2 Omicron εκτιμάται από ΥΨΗΛΟ έως ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟ. Επιλογές ανταπόκρισης Με βάση το προφίλ μετάλλαξης του Omicron, είναι πιθανή η μερική διαφυγή του ανοσοποιητικού. Λόγω των αβεβαιοτήτων σχετικά με τις ιδιότητες ανοσολογικής διαφυγής της Omicron,

Η γονιδιωματική επιτήρηση παραμένει υψίστης σημασίας για την έγκαιρη ανίχνευση της παρουσίας αυτής της παραλλαγής, ώστε να καταστεί δυνατή η παρακολούθηση των επιδημιολογικών τάσεων και τα καθοδηγητικά μέτρα περιορισμού. Σε αυτό το πρώιμο στάδιο, συνιστάται η αποφυγή ταξιδιών από και προς τις γνωστές πληγείσες περιοχές, καθώς και η αύξηση των δοκιμών (με αλληλουχία επιβεβαιωμένων κρουσμάτων) και η ανίχνευση επαφών των κρουσμάτων COVID-19 με επιδημιολογική σύνδεση με τις πληγείσες περιοχές. Λόγω της συνεχιζόμενης ενεργού κυκλοφορίας της παραλλαγής Delta, οι χώρες της ΕΕ/ΕΟΧ καλούνται να δώσουν μέγιστη προτεραιότητα στον εμβολιασμό ατόμων που στοχοποιήθηκαν αρχικά από προγράμματα εμβολιασμού κατά του COVID-19 που παραμένουν ανεμβόλια ή δεν έχουν ακόμη πλήρως εμβολιαστεί. Οι χώρες θα πρέπει να εξετάσουν μια αναμνηστική δόση για άτομα ηλικίας 40 ετών και άνω,

Γιορτή Ελιάς και Ελαιόλαδου στο Κρανίδι Αργολίδας

Καλλιτεχνική Ομάδα Ερμιονίδας

 

Πολιτιστικός & Εξωρσιστικός Σύλλογος Θερμησίας

Εστιατόριο Καλλιδρόμι.

Απο τον μπουφέ του Δήμου μας.

Ερμής ΑΕ-Δημαράκης Βαγγέλης

ΚΣΑΠ Δήμου Ερμιονίδας

 

 

 

Λαογραφικό  Εργαστήρι .

 

ΠΟΥ-Covid-19: “Παραλλαγή ανησυχίας” χαρακτηρίστηκε το νέο στέλεχος του κορονοϊού, στο οποίο δόθηκε η ονομασία “Όμικρον”

1.Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που συνεδρίασε σήμερα για να αξιολογήσει το νέο, παραλλαγμένο στέλεχος του νέου κορονοϊού που εντοπίστηκε στη Νότια Αφρική, αποφάσισε να το χαρακτηρίσει «παραλλαγή ανησυχίας».

Στην παραλλαγή B.1.1.529 δόθηκε η ονομασία «Όμικρον» από το γράμμα του ελληνικού αλφαβήτου.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, οι πρώτες ενδείξεις υποδηλώνουν ότι η παραλλαγή αυτή επιφέρει μεγαλύτερο κίνδυνο επαναμόλυνσης, σε σύγκριση με τις άλλες «παραλλαγές ανησυχίας».

Τα κρούσματα της Όμικρον φαίνεται ότι αυξάνονται σχεδόν σε όλες τις επαρχίες της Νότιας Αφρικής.

2.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν σήμερα το κλείσιμο των συνόρων στους ταξιδιώτες από οκτώ χώρες της νότιας Αφρικής, εξαιτίας της εμφάνισης της παραλλαγής Όμικρον της Covid-19.

Η άφιξη στο αμερικανικό έδαφος θα απαγορεύεται από τη Δευτέρα στους ταξιδιώτες που έρχονται από τη Νότια Αφρική, την Μποτσουάνα, τη Ζιμπάμπουε, τη Ναμίμπια, το Λεσότο, το Εσουατίνι, τη Μοζαμβίκη και το Μαλάουι, δήλωσε ένας Αμερικανός υψηλόβαθμος αξιωματούχος.

«Αυτό το μέτρο λαμβάνεται για προληπτικούς λόγους, υπό το φως της νέας παραλλαγής της Covid-19 που κυκλοφορεί στη νότια Αφρική», είπε ο ίδιος σε δημοσιογράφους.

«Οι επιστήμονές μας και οι υπεύθυνοι δημόσιας υγείας εργάζονται ταχέως για να μάθουν περισσότερα για αυτήν την παραλλαγή», συμπλήρωσε.

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν υποσχέθηκε να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για να εγγυηθεί την υγεία των Αμερικανών και να νικήσει την πανδημία και αυτό το μέτρο συστάθηκε από τους ειδικούς του τομέα της υγείας της αμερικανικής κυβέρνησης και την ομάδα που είναι επιφορτισμένη με την Covid-19».

Μονάχα στους Αμερικανούς υπηκόους και τους μόνιμους κατοίκους των ΗΠΑ θα επιτρέπεται να εισέλθουν στη χώρα, διευκρίνισε ο αξιωματούχος.

Την ίδια ώρα, ο Καναδάς απαγόρευσε την είσοδο στο έδαφός του στους ταξιδιώτες από επτά χώρες της νότιας Αφρικής, όπου εντοπίστηκε η νέα παραλλαγή Όμικρον.

«Πρέπει να δράσουμε σύντομα για να προστατεύσουμε τους Καναδούς», εξήγησε, σε μια συνέντευξη τύπου, ο υπουργός Υγείας Ζαν Ιβ Ντουκλ, διευκρινίζοντας πως οι χώρες, τις οποίες αφορά το μέτρο, είναι η Μποτσουάνα, το Εσουατίνι, το Λεσότο, η Μοζαμβίκη, η Ναμίμπια, η Νότια Αφρική και η Ζιμπάμπουε.

Read More

Ο Εμπορικος Βιοτεχνικος και Επαγγελματικός Συλλόγος Κρανιδίου προτείνει στα μέλη του να κλείσουν τα καταστήματά τους την Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Η διοίκηση του Εμπορικού Βιοτεχνικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Κρανιδίου στηρίζει, συμπαραστέκεται και αποφάσισε να συμμετέχει ενεργά στον αγώνα του κλάδου της εστίασης, διεκδικώντας εκ μέρους του εμπορικού κόσμου τα αντίστοιχα αιτήματα.

Έτσι, προτείνουμε στα μέλη μας να κλείσουμε τα καταστήματά μας την Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Η επιχειρηματικότητα δυστυχώς οδηγήθηκε σε πρωτόγνωρες και δύσκολες καταστάσεις λόγω της υγειονομικής κρίσης covid-19.

Η στήριξη όλων των επιχειρήσεων, όλων των κλάδων, εργοδοτών και εργαζομένων είναι επιτακτική ανάγκη.

Η συμμετοχή όλων κρίνεται απαραίτητη, για να είναι η φωνή της διαμαρτυρίας μας πιο δυνατή. Ενώνουμε τη φωνή μας –και διεκδικούμε όλοι μαζί!!

Από την Διοίκηση του Συλλόγου