Ανακοίνωση Εμπορικού, Βιοτεχνικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Κρανιδίου για τα νέα μέτρα

Έπειτα από την χθεσινή απόφαση της Πολιτικής Προστασίας, θεωρούμε απαράδεκτη την επιβολή των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων,( όσον αφορά την Ερμιονίδα), διότι δεν έχουν υπάρξει επίσημα και επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid 19 στον Δήμο μας.
Δηλώνουμε απερίφραστα και με αίσθημα ευθύνης προς τους αρμόδιους φορείς, ότι αν μέχρι την Κυριακή 17 Ιανουαρίου, δεν έχουν καταγραφεί επίσημα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ερμιονίδα, ότι την Δευτέρα θα πρέπει να λειτουργήσουν στον Δήμο μας κανονικά τα καταστήματα μας όπως σε όλη την Χώρα, (π.χ. click away & click in shop) και με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που απαιτούνται, όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί.
Η Ερμιονίδα, με βάση τα μέχρι τώρα επιδημιολογικά δεδομένα, καλείται να “πληρώσει” ένα “βαρύ τίμημα” χωρίς να υπάρχει λόγος.
Θυμίζουμε ότι την περασμένη άνοιξη, με το υψηλό υιικό φορτίο που σημειώθηκε στη Δομή Φιλοξενίας, μπήκε σε αυστηρό lock down μόνο η Ερμιονίδα ενώ οι υπόλοιποι Δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας λειτουργούσαν χωρίς πρόσθετα μέτρα. Άραγε τώρα γιατί συνέβη το αντίθετο και η Ερμιονίδα χωρίς επίσημα επιβεβαιωμένα κρούσματα, μπήκε σε καθεστώς αυστηρού lockdown;
Γιατί δεν ενημερώθηκαν η Δημοτική Αρχή και οι Σύλλογοι με τους Φορείς της Ερμιονίδας και πληροφορηθήκαμε αιφνιδιαστικά την απόφαση από τα ΜΜΕ;
Καλούμε τους υπεύθυνους να επανεξετάσουν το θέμα της Ερμιονίδας δεδομένης και της χιλιομετρικής απόστασης από τους άλλους Δήμους της Π.Ε. Αργολίδας και να δεσμευτούν ότι ΑΝ ΔΕΝ έχουν καταγραφεί έως και την Κυριακή επίσημα και επιβεβαιωμένα κρούσματα στην περιοχή μας να μην υπάρξει παράταση των επιπλέον περιοριστικών μέτρων αν και εφόσον αποφασιστεί κάτι τέτοιο για την υπόλοιπη Αργολίδα κάτι για το οποίο απευχόμαστε.
Θυμίζουμε ότι την περασμένη άνοιξη που ο Δήμος Ερμιονίδας ήταν πρώτο θέμα σε όλα τα κανάλια τις εφημερίδες και τα site, (δεχόμενος επιθέσεις που όπως αποδείχθηκε από την επιδημιολογική εικόνα, βασίστηκαν σε αποκυήματα φαντασίας κάποιων συντακτών),οι κάτοικοι του , έδειξαν απόλυτη υπευθυνότητα όσον αφορά την τήρηση των μέτρων και δεν υπήρξε διασπορά του ιου στην κοινότητα. Θυμίζουμε τον αγώνα που δώσαμε όλοι εδώ στην Ερμιονίδα για να αλλάξουμε το “κλίμα” από το ισχυρό πλήγμα που δέχθηκε συνολικά ο Δήμος μας από τις , όπως αποδείχθηκε, άδικες επιθέσεις που δυσφήμισαν τον τόπο μας και τους συμπολίτες μας.
Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στους γειτονικούς μας Δήμους, ευχόμαστε η επιδημιολογική κατάσταση να εξελιχθεί όσο το δυνατόν ομαλότερα και από την προσεχή Δευτέρα να αρθούν τα επιπλέον περιοριστικά μέτρα ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ.
Να ανοίξουμε τα καταστήματά μας και βήμα βήμα να επιστρέψουμε στην κανονικότητα μέσα σε κλίμα ενότητας και αλληλεγγύης.
Για τον Εμπορικό, Βιοτεχνικό και Επαγγελματικό Σύλλογο Κρανιδίου
Ο Πρόεδρος Παναγιώτης Λυγερός.
Η Γεν Γραμματέας Μαίρη Μπόλλα