Δήλωση Δημάρχου Ερμιονίδας σχετικά με την τοπική πολιτική επικαιρότητα

Κρανίδι, 04.03.2021

Ανακοίνωση

Τιμώ, σέβομαι και εμπιστεύομαι απόλυτα όλους ανεξαιρέτως τους συνεργάτες μου, την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τους Αντιδημάρχους, τους Προέδρους και τους Αντιπροέδρους των Νομικών Προσώπων και των Δημοτικών Επιχειρήσεων, τον Γενικό Γραμματέα, τους Ειδικούς Συνεργάτες και τους Ειδικούς Συμβούλους, τους οποίους επέλεξα να έχω δίπλα μου και να συνδιοικήσω μαζί τους τον Δήμο Ερμιονίδας κατά την τρέχουσα δημοτική περίοδο.

Η καθημερινή αποδοτική τους εργασία εδώ και ενάμιση χρόνο, έχει ως αποτέλεσμα την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου Ερμιονίδας και την παραγωγή ενός σημαντικού έργου, το οποίο γίνεται αντιληπτό από όλους τους Δημότες.

Ιδιαίτερη μνεία κάνω στους συνεργαζόμενους με την παράταξή μας άμισθους συνεργάτες μου, δηλαδή στην Αντιδήμαρχο Τουρισμού κ. Λούμη – Γιαννικοπούλου Αγγελική, στον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας κ. Φλωρή Μανώλη και στον Ειδικό Σύμβουλο Δημάρχου κ. Δημαράκη Ιωάννη, οι οποίοι εργάζονται ακούραστα και αποδοτικά, ανταποκρινόμενοι πλήρως και με μεγάλη επιτυχία στα καθήκοντα που τους έχουν ανατεθεί.

Όλοι μαζί θα συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για το υπόλοιπο της θητείας μας με την ίδια διάθεση προσφοράς, απαρέγκλιτα στοχοπροσηλωμένοι και πάντα στην υπηρεσία των Δημοτών, τιμώντας στο ακέραιο την εντολή που λάβαμε από τον λαό της Ερμιονίδας με το συντριπτικό ποσοστό του 60% στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο Δήμαρχος

Γιάννης Γεωργόπουλος

Το Υποθηκοφυλακείο Μάσσητος (Κρανίδι) αναστέλλει τη λειτουργία του λόγω των νέων μέτρων για το Covid-19

Κρανίδι, 4η Μαρτίου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την με Αριθμ.Δ1α/ΓΠ.οικ.: 13805/3.3.2021 Κ.Υ.Α. “Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊου COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από την Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021 και ώρα 6:00 έως και την Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021 και ώρα 6:00’’ που δημοσιεύτηκε  στο τεύχος Β΄ της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως με αριθμό φύλλου 843 στις 3.3.2021 ισχύουν τα εξής:

Στο άρθρο 1 ορίζεται ότι:

α) Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου εντάσσονται: «….αδ) οι Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας…»

Τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας ανά πεδίο δραστηριότητας και επίπεδο επιδημιολογικής επιβάρυνσης διαμορφώνονται ως εξής:

ΑΜΙΣΘΑ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΑ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΠΟΛΥ ΑΥΞΗΜΕΝΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ (δηλαδή το Υποθηκοφυλακείο Μάσσητος (Κρανίδι)

ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ:

-Οι κάθε είδους συναλλαγές καθώς και ο έλεγχος των αρχείων.

-Κάθε προθεσμία σχετική με τη μεταγραφή, εγγραφή, καταχώρηση αιτήσεων και πράξεων ή τη λήψη πιστοποιητικών και αντιγράφων.

-Η παραγραφή κάθε συναφούς αξίωσης.

Η Υποθηκοφύλακας

Ευγενία Γερμανού

Ο πρόεδρος της Δ.Κ Κοινότητας Ερμιόνης κ.Γανώσης πρός την αντιδήμαρχο κ.Λουμη-Γιαννικοπούλου

Αγαπητή κυρία Αντιδήμαρχε,

Με την επιστολή μου της 26/2/2021 η Κοινότητα μας προσπάθησε, όπως ορίζει ο θεσμικός της ρόλος να επιστήσει την προσοχή και να διατυπώσει την βασική παράλειψη για έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των δημοτών  της πόλης και της Κοινότητας μας.

Σε ένα θέμα που είναι πολύ ευαίσθητο και σήμερα απασχολεί το σύνολο  του πληθυσμού του Δήμου μας αλλά και ειδικότερα έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία αφού παρουσιάστηκε στις μαθητικές μας κοινότητες.

Πέραν τούτου στην επιστολή μας δεν σας ζητήσαμε τίποτε περισσότερο, γνωρίζοντας ότι ο σχεδιασμός της αντιμετώπισης του προβλήματος ανήκει αποκλειστικότατα στον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας, από το ότι η δική μας Κοινότητα δεν θέλει να λειτουργεί εξωθεσμικά ούτε με φήμες και διαδόσεις και χρειάζεται και απαιτεί την επίσημη ενημέρωση  του Δήμου για γεγονότα που διαδραματίζονται στα όρια της συνυπευθυνότητας, ώστε στην συνέχεια να ενημερώνει τους πολίτες που αναζήτησαν και αναζητούν από την Κοινότητα μας πληροφορίες.

Ο λόγος που απευθύνθηκα  σε σας με τις παρατηρήσεις  και τις ενστάσεις μου, παρότι εσείς επικαλείστε ότι «δεν γνωρίζω τις αρμοδιότητες σας, δεν γνωρίζω τις δικές μου αρμοδιότητες, διατάξεις και διαδικασίες ..» είναι διότι εσείς, θεωρώντας ότι ο προσωπικός σας λογαριασμός στο fb είναι το επίσημο μέσο ενημέρωσης για τους συνδημότες μας, παρότι η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Ερμιονίδας και τα τοπικά ιστολόγια που καθημερινώς τα επισκέπτονται οι συμπολίτες μας για τα τεκταινόμενα είναι τα μέσα έγκυρης ενημέρωσης, προβήκατε σε ενημέρωση για το αναφερόμενο γεγονός με την θεσμική σας υπογραφή «Λούμη Γιαννικοπούλου Αγγελική –Αντιδήμαρχος Δήμου Ερμιονίδας – Αρμόδια για θέματα  covid -19.

Read More

Δωρεά του ΙΣΝ(Ίδρύμα Σταύρος Νιάρχος) ενισχύει τον Στόλο του ΕΚΑΒ με 2 Νέα Ελικόπτερα, Συνολικής Αξίας €10,1 Εκατομμυρίων

Σήμερα, Τετάρτη 3 Μαρτίου, 2021 προσγειώθηκαν στην Ελλάδα 2 ελικόπτερα Augusta Westland 109 Trekker, δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), με στόχο την ενίσχυση της δυναμικότητας και αποτελεσματικότητας των αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ.

Η συγκεκριμένη δωρεά εντάσσεται στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας του ΙΣΝ για την Υγεία, συνολικού ύψους €438 εκατομμυρίων, και συμβάλλει ουσιαστικά στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του ΕΚΑΒ, καλύπτοντας τις ανάγκες αεροδιακομιδής ασθενών σε όλη την Ελλάδα και προς την Ευρώπη.

O πρόεδρος του ΙΣΝ, Ανδρέας Δρακόπουλος, δήλωσε: «Η πρόσβαση στην υγεία είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη, όπου και αν βρίσκεται. Η άμεση υγειονομική περίθαλψη δεν θα πρέπει να βασίζεται στο ποιος είναι ή πού ζει κανείς στη χώρα. Με τη δωρεά για τα νέα πτητικά μέσα, στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας του ΙΣΝ για την Υγεία, προσπαθούμε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας να ενισχύσουμε την αποτελεσματικότητα των αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ και κατ’ επέκταση το αίσθημα ασφάλειας που οφείλει να αισθάνεται κάθε πολίτης της χώρας».

Τα ελικόπτερα Augusta Westland 109 Trekker της εταιρείας Leonardo, είναι η μετεξέλιξη των προηγούμενων ελικοπτέρων A109 E Power που χρησιμοποιούσε στο παρελθόν το ΕΚΑΒ. Τα νέα ελικόπτερα είναι κατά 1,50 μέτρα μακρύτερα του προηγούμενου μοντέλου, διαθέτουν τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό αεροναυτιλίας, ενώ παρέχουν τη δυνατότητα αεροδιακομιδής ενός ασθενούς στις συνθήκες εκείνες που ορίζουν τα παγκόσμια υγειονομικά πρωτόκολλα. Μεταξύ άλλων, τα ελικόπτερα προσφέρουν τη βέλτιστη είσοδο και έξοδο ασθενών και τραυματιών, ενώ διαθέτουν θερμοκοιτίδα για τη διακομιδή νεογνών και θάλαμο αρνητικής πίεσης. Θα τεθούν προς χρήση μέσα στους επόμενους τρεις μήνες, μόλις ολοκληρωθούν, μεταξύ άλλων, επιμέρους παραμετροποιήσεις στον εξοπλισμό των ελικοπτέρων και ολοκληρωθούν τα απαραίτητα προγράμματα εκπαιδεύσεων στο ιπτάμενο και τεχνικό προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η υλοποίηση της δωρεάς κατέστη δυνατή με την συνεργασία του ΙΣΝ με το Υπουργείο Υγείας στο οποίο θα ανήκει η κυριότητα των ελικοπτέρων, το ΕΚΑΒ που θα κάνει χρήση τους, και την Πολεμική Αεροπορία, η οποία θα συνδράμει στην πτητική τους λειτουργία.

Εκτός από τα 2 ελικόπτερα, η συγκεκριμένη δωρεά στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας για την Υγεία του ΙΣΝ περιλαμβάνει και 2 νέα αεροσκάφη, τύπου Beechcraft King Air 350C, εξοπλισμένα με τα πιο σύγχρονα όργανα αεροναυτιλίας. Τα νέα αεροσκάφη αναμένεται να παραδοθούν μέχρι τα μέσα Μαρτίου.

Τα νέα μέσα διασφαλίζουν τις ιδανικές συνθήκες για την άμεση και ασφαλή αεροδιακομιδή ασθενών και τραυματιών από απομακρυσμένες περιοχές σε κεντρικά σημεία της χώρας, όπου μπορούν να λάβουν την απαραίτητη και άμεση περίθαλψη. Τα πτητικά μέσα της δωρεάς του ΙΣΝ θα αξιοποιούνται αποκλειστικά για την ενίσχυση των αναγκών του ΕΚΑΒ με στόχο την παροχή επείγουσας προ-νοσοκομειακής ή και ιατρικής φροντίδας προς όλους, ενώ το εξειδικευμένο προσωπικό των αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ (ιπτάμενοι ιατροί, διασώστες, νοσηλευτές) θα έχουν στη διάθεση τους τον πιο σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

Βάσει του επιχειρησιακού σχεδίου πραγματοποίησης αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ, τα νέα πτητικά μέσα της δωρεάς του ΙΣΝ θα κατευθυνθούν στις αντίστοιχες βάσεις των αεροδιακομιδών ανά την Ελλάδα (Ελευσίνα, Ρόδος, Σύρος, Άκτιο, Θέρμη) αναλόγως με τις συνθήκες δράσης.

Υπενθυμίζεται ότι, πέρα από την προμήθεια των νέων ελικοπτέρων και αεροσκαφών, η Πρωτοβουλία για την Υγεία του ΙΣΝ περιλαμβάνει επίσης την κατασκευή τριών νέων νοσοκομείων στην Κομοτηνή, Θεσσαλονίκη και Σπάρτη, με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2025. Τα νοσοκομεία φέρουν την υπογραφή του διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα Renzo Piano, με όραμα να αποτελέσουν πρότυπα παροχής υπηρεσιών υγείας και φιλικότητας προς το περιβάλλον. Επιπλέον, η δωρεά περιλαμβάνει την προμήθεια τεσσάρων PET/CT σε τέσσερα περιφερειακά νοσοκομεία της χώρας. Ένα σημαντικό σκέλος της δωρεάς αφορά στην ενίσχυση του νοσηλευτικού τομέα, με την προμήθεια εξοπλισμού για τα εργαστήρια, κάλυψη εκπαιδευτικών και ερευνητικών προγραμμάτων και χορήγηση υποτροφιών στο Τμήμα Νοσηλευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΕΚΠΑ και στις Νοσηλευτικές Μονάδες του Νοσοκομείου «Ο Ευαγγελισμός», εκπαιδευτικά προγράμματα για την πρόληψη των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων, την αντιμετώπιση του τραύματος (ATCN, PHTLS, ATLS, APLS), την ενίσχυση της παιδικής και εφηβικής ψυχικής υγείας, την ενίσχυση των υποδομών του Νοσοκομείου Αττικόν καθώς και εξοπλισμό για την Οδοντιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ.

Στο βαθύ κόκκινο η Αργολίδα .49 κρούσματα σήμερα.

Tα κυριότερα :

-Απαγόρευση κίνησης απο 19:00 -05 :00

– Δεν λειτουργούν όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης με φυσική παρουσία

– αναστολή λιανεμπορίου .εκτός απο:

Καταστήματα τροφίμων (π.χ. σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία), φαρμακεία, πρατήρια υγρών καυσίμων, pet shop, καθαριστήρια, καταστήματα πώλησης καπνικών/ατμιστικών προϊόντων

Νέες περιοχές προστίθενται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) κατατάσσεται η Περιφέρεια Αττικής, καθώς και οι ακόλουθες Περιφερειακές Ενότητες: Αχαΐας, Αρκαδίας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Λευκάδας (εκτός από το Μεγανήσι), Φθιώτιδας, Αργολίδας, Κορινθίας, Θεσπρωτίας, ‘Αρτας, Σάμου, Βοιωτίας, Χίου, Αιτωλοακαρνανίας, Ρόδου, Ηρακλείου και Ευβοίας (εκτός από τη Σκύρο). Επίσης, στο συγκεκριμένο επίπεδο κατατάσσεται και ο Δήμος Καλυμνίων.

Όλες οι υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας κατατάσσονται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο).

Τα μέτρα ισχύουν από αύριο στις 6 το πρωί έως και την Τρίτη 16 Μαρτίου στις 6 το πρωί, με εξαίρεση την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, όπου τα μέτρα θα ξεκινήσουν από το Σάββατο 6 Μαρτίου, προκειμένου να διευκολυνθεί η διαχείριση των συνεπειών του σεισμού που έπληξε σήμερα την περιοχή.

Παράλληλα αναπροσαρμόζεται και η απαγόρευση κυκλοφορίας η οποία διαμορφώνεται ως εξής. Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) ισχύει από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, ενώ στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί.

Με εξαίρεση την Περιφέρεια Αττικής και την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, όπου η απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές (Δευτέρα ως Παρασκευή) διαμορφώνεται από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί, λόγω του μητροπολιτικού χαρακτήρα των περιοχών αυτών.

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ

 

3 θετικά κρούσματα απο τον μοριακο έλεγχο στα δείγματα στο ΚΥ Κρανιδίου

Κρανίδι, 03/03/2021

Ανακοίνωση

Σας ενημερώνουμε ότι, από τον δειγματοληπτικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου 52 δημοτών, την Δευτέρα 1/3/2021, προέκυψαν 3 θετικά κρούσματα.

Η προστασία της υγείας των δημοτών είναι πρώτη μας προτεραιότητα και κάνουμε ότι είναι αναγκαίο ώστε να περιορίσουμε στο ελάχιστο την διασπορά του ιού.

Παρακαλούμε για την αυστηρή τήρηση των μέτρων ώστε να προστατέψουμε τον εαυτό μας και τους συμπολίτες μας και να ανακόψουμε την διασπορά του ιού.

Ο Δήμαρχος

Γιάννης Γεωργόπουλος