Α. Σκέρτσος: Περίπου 380.000 με 400.000 άτομα έχουν προμηθευτεί self test – 35 μαθητές και εκπαιδευτικοί δήλωσαν θετικοί,

«Πριν από τρεις εβδομάδες ανακοινώσαμε ότι εντάσσουμε στην εθνική στρατηγική για την ανίχνευση του κορονοϊού και το επιστημονικό εργαλείο των self test, το οποίο είναι έγκυρο, χρησιμοποιείται ήδη σε χώρες στον υπόλοιπο κόσμο και στην Ευρώπη», τόνισε ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου ‘Ακης Σκέρτσος, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Επεσήμανε ωστόσο ότι η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες που το διαθέτει δωρεάν σε κάθε πολίτη της χώρας, τονίζοντας πως έχουμε ξεκινήσει τη σταδιακή προμήθεια, τον εφοδιασμό σε συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού μέχρι να φθάσουμε σε όλους τους πολίτες της χώρας. Διαπίστωσε ότι αυτή τη στιγμή εκπαιδευτικοί και μαθητές Λυκείου έχουν ήδη προμηθευτεί τα τεστ από τα φαρμακεία από την περασμένη Πέμπτη. «Τα χθεσινά στοιχεία έδειξαν ότι ήδη περίπου 380.000 με 400.000 άτομα έχουν προμηθευτεί τα τεστ άρα έχει πάει πολύ καλά η διαδικασία του εφοδιασμού τόσο των φαρμακείων όσο και των πολιτών. Έχουμε αναρτήσει στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr μια σειρά από οδηγίες τις οποίες καλό είναι να διαβάσουν οι γονείς και τα παιδιά. Υπάρχει πλήρες υλικό, υπάρχει βίντεο, ερωταπαντήσεις. Μπορούν γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί να επισκεφθούν την ιστοσελίδα και να ενημερωθούν για τη διαδικασία».

Read More

Γιάννης Γεωργόπουλος :Η αξιοποίηση των χρηματοδοτικών προγραμμάτων αναβαθμίζει τις υπηρεσίες του Δήμου μας.

Η αξιοποίηση των χρηματοδοτικών προγραμμάτων αποτελεί βασική μας δέσμευση και γι’αυτό εργαζόμαστε προτού ακόμα αναλάβουμε την διοίκηση του Δήμου μας.
Στις 30-10-2019 έπειτα από πρόταση μου το Δημοτικό Συμβούλιο με την 229/2019 απόφαση του ενέκρινε την τροποποίηση των όρων και των τεχνικών προδιαγραφών που είχε κατατεθεί για την προμήθεια μηχανημάτων έργου.
Με αυτήν μας την πρόταση καταφέραμε και προμηθευθήκαμε τελικά 2 πολυμηχανήματα έργου τα οποία θα προσφέρουν καθημερινά στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών μας αλλα και στην ασφάλεια πεζών και οδηγών, αφού μετά από πάρα πολλά χρόνια ο Δήμος με δικό του μηχάνημα θα μέριμνα για τον καθαρισμό των πρανών των δρόμων.
Επίσης, τη Δευτέρα το δεύτερο μηχάνημα (μηχανοκίνητη σκούπα) θα ξεκινήσει με καθαρισμό στο χώρο όπου γίνεται η λαϊκή αγορά Ερμιόνης.
Και τα δύο πολυμηχανήματα θα χρησιμοποιηθούν το επόμενο διάστημα σε όλες τις κοινότητες του Δήμου.
Γιάννης Γεωργόπουλος
Δήμαρχος Ερμιονίδας

Βιβλίο:”Συναντήσεις με τον πατέρα”.Ενα «Ένα μικρό αριστούργημα που μας μεταφέρει την αθέατη και παραγνωρισμένη πλευρά των αντρών

«Ένα μικρό αριστούργημα που μας μεταφέρει την αθέατη και παραγνωρισμένη πλευρά των αντρών. […] Μια «εσωτερική» πραγματικότητα, η οποία δεν είναι γνωστή και δεν έχει επαρκώς διερευνηθεί, ειδικά στον ελληνικό κοινωνικό χώρο».

 

Ηλίας Κουρκούτας (Από το Επίμετρο του βιβλίου)

 

Ο πατέρας δεν κυοφορεί, δεν γεννά, δεν θηλάζει. Η συμπεριφορά του όμως απέναντι στη μητέρα αλλά και αργότερα στο ίδιο του το παιδί είναι καθοριστική για την ψυχοσυναισθηματική εξέλιξή του. Ο πατέρας είναι το πρότυπο του άντρα με το οποίο ίσως ταυτιστεί ο γιος και το πρότυπο του συντρόφου που πιθανόν θα αναζητήσει η κόρη στο μέλλον.

Η κοινωνία μας τείνει να θεωρεί ότι «οι άντρες δεν κλαίνε». Ότι είναι συναισθηματικά απόντες, ότι δεν μιλούν εύκολα για όσα νιώθουν ή σκέφτονται. Ωστόσο, το στερεότυπο του απόμακρου πατέρα, εκείνου που αδιαφορεί για τα παιδιά του, έχει αρχίσει να αλλάζει. Οι επιμελήτριες του βιβλίου συνομίλησαν με δεκαεννέα άντρες διαφορετικής ηλικίας και με διαφορετική πορεία ζωής. Μέσα από τις συναντήσεις τους αναδύθηκαν δεκαεννέα διαφορετικές διαδρομές πατρότητας.

Μπορεί τελικά η πατρότητα να είναι εξίσου καταιγιστική, περίπλοκη, απολαυστική ή ενοχική όπως η μητρότητα; Πώς ένας πατέρας επηρεάζεται από τη δική του οικογένεια και πώς βρίσκει σήμερα τη δική του ταυτότητα ως γονέας; Πώς τελικά διαμορφώνεται ο πατέρας του 21ου αιώνα, ο οποίος καλείται να συνεργαστεί με μια σύζυγο εξίσου πολυάσχολη με εκείνον;

Το βέβαιο είναι πως ακούγοντας με σεβασμό έναν άνθρωπο να μιλά για τη ζωή του, όλα τα στερεότυπα καταρρέουν, ενώ η πατρότητα αναδεικνύεται ως εξίσου σημαντική διάσταση της ανατροφής των παιδιών. Έτσι καλούμαστε να γνωρίσουμε έναν νέο πατέρα ο οποίος γεννιέται μαζί με το παιδί του, τον πατέρα της σύγχρονης εποχής.

***

 

 

Η Γεωργία Τσούμπα γεννήθηκε στη Σαλμώνη Ηλείας. Σπούδασε στα ΤΕΙ Αθήνας μηχανολόγος μηχανικός Τ.Ε. και εργάστηκε 18 χρόνια στον ΟΤΕ. Παράλληλα σπούδασε ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και εκπαιδεύτηκε στη συνθετική συμβουλευτική στο Athens Synthesis Center και στη σωματική ψυχοθεραπεία στο ΕΙΝΑ.

Είναι τακτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων. Συμμετέχει στο γονεϊκό αναπηρικό κίνημα και είναι μέλος του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων, του ΠΑΣΕΣΠΑ ομίλου ΟΤΕ και της ΕΕΠΑΑ. Οργανώνει ομάδες, εργαστήρια και σεμινάρια για γονείς – κάποια από αυτά για γονείς ατόμων με ειδικές ανάγκες. Έχει δώσει διαλέξεις στο Δημοτικό Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Δήμου Περιστερίου. Είναι μητέρα δίδυμων αγοριών με αυτισμό.

 

Η Κατερίνα Τζωρτζακάκη γεννήθηκε το 1982 και μεγάλωσε στον Πειραιά. Κατάγεται από το Τυμπάκι Ηρακλείου και τους Φούρνους Ερμιονίδας. Σπούδασε ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Ακολούθησαν εκπαιδεύσεις στη συμβουλευτική και την ψυχοθεραπεία, τη θετική ψυχολογία και στο Art Therapy. Από το 2016 συντονίζει εργαστήρια ψυχοεκπαίδευσης με βασικό άξονα τη σύνθεση ιστοριών. Την παρούσα περίοδο συνεργάζεται με την ΑΜΚΕ Πλοήγηση που υποστηρίζει παιδιά, εφήβους και νέους με δυσκολίες.

Από το 2018 ως το 2020 έχει παρουσιάσει προτάσεις για τη χρήση των ιστοριών ως παιδαγωγικού εργαλείου σε τρία επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα. Δράση σε νοσηλευόμενα παιδιά βασισμένη σε παιδικές ιστορίες της παρουσιάστηκε σε πανελλήνιο και πανευρωπαϊκό συνέδριο παιδιατρικής το 2017.

Τα πεζογραφήματά της Ο χορός στη σκακιέρα, Παράλληλα σύμπαντα και Χαμένες παραστάσεις κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Βασιλείου. Αρθρογραφεί για τη Huffington Post και άλλες ιστοσελίδες ποικίλης ύλης και ψυχολογίας.

Από το 2018 είναι μέλος του ΔΣ της Φιλολογικής Στέγης Πειραιά. Άρθρα και διηγήματά της δημοσιεύει στην ιστοσελίδα της: katerina-tzortzakaki.gr

Δήμος Ερμιονίδας :Ένα καινοτόμο έργο με πολλαπλά οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη.

Κρανίδι, 07.04.2021

Ανακοίνωση

Ο Δήμος Ερμιονίδας προχωράει το έργο της αντικατάστασης 5.744 παλαιών δημοτικών φωτιστικών από νέα σύγχρονης τεχνολογίας εξοικονόμησης ενέργειας.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό καινοτόμο έργο, με πολλαπλά οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη για τους Δημότες, το οποίο υπήρχε στο προεκλογικό πρόγραμμα της Δυνατής Ερμιονίδας αλλά και άλλων Δημοτικών Παρατάξεων.

Τα υφιστάμενα 5.744 φωτιστικά του Δήμου Ερμιονίδας για πρώτη φορά καταγράφηκαν και κωδικοποιήθηκαν ψηφιακά. Σύμφωνα με την μελέτη, το κόστος της αντικατάστασής τους ανέρχεται στα 2,3 εκατομμύρια € και η λειτουργία τους θα ελέγχεται ηλεκτρονικά μέσω υπολογιστή. Ο ανάδοχος θα προκύψει μέσα από διεθνή ηλεκτρονικό διαγωνισμό και πέραν της αντικατάστασης θα είναι υποχρεωμένος επί 10 χρόνια να αναλάβει την συντήρηση των νέων λαμπτήρων.

Το συγκεκριμένο έργο δεν μπορεί να ενταχθεί σε κάποιο Ευρωπαϊκό ή Εθνικό ή Περιφερειακό χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα.

Η χρηματοδότησή του μπορεί να γίνει είτε από ίδια κεφάλαια, είτε μέσω ΣΔΙΤ, δηλαδή δανεισμό από ιδιωτική εταιρεία, είτε μέσω δανεισμού από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Read More

Έλεγχος rapid test στην Ερμιονίδα, την Πέμπτη 08/04/2021 από την Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) Αργολίδας.

Κρανίδι, 07.04.2021

Δελτίο Τύπου

Σας ενημερώνουμε πως αύριο Πέμπτη 8/4/2021, μεταξύ ωρών 9.30 – 13.30, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αποτελούμενο από την Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) Αργολίδας, θα βρίσκεται στον εξωτερικό χώρο του Super  Market ”Lidl” στον Κάμπο Κρανιδίου, για δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), μέσα από το αυτοκίνητο (drive through).

Ο ιός βρίσκεται παντού και οφείλουμε σαν Δήμος να κρατάμε τα επίπεδα υπό έλεγχο.

Ελπίζουμε σε μια σημαντική προσέλευση των δημοτών ώστε να προκύψει μια έγκυρη ”εικόνα” της πορείας της πανδημίας στον Δήμο Ερμιονίδας.

Κάθε ένας και κάθε μία από εμάς μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην κοινή προσπάθεια.

Μια πτυχή αυτής της προσπάθειας, είναι η παρακολούθηση της διασποράς του covid-19 στην κοινότητα και η εκτίμηση του λεγόμενου ”δείκτη θετικότητας”.

Η προστασία της υγείας των δημοτών είναι πρώτη μας προτεραιότητα και κάνουμε ότι είναι αναγκαίο ώστε να περιορίσουμε στο ελάχιστο την διασπορά του ιού.

Γραφείο Δημάρχου